Fat Ramen (2. kerta)

Kevät tekee tuloaan ja menimme vaimon kanssa lounaalle, mutta en vaan jaksanut alkaa säätää ruokapaikan suhteen, varsinkin kun ajankohta ei ole valtavan suotuisa (reilusti 11 jälkeen, jolloin melkein kaikki paikat ovat jo lohduttoman täynnä). Kehitellessäni tähän pulmaan ratkaisua, päädyin Hietsun halliin, josta löytyisi vielä muutama uusi paikka ja taattua laatua edustavia, jo käytyjä mestoja.

Käveltiin Super Bowlin ohi, mutta kaikki pulpetit olivat jo niin tukossa ja tiskille kiemurteleva jono liian pitkä, että olisi jaksanut jäädä siihen säätämään. Kimchi Wagon on hävinnyt (ihan kuin tähän olisi rakenteilla joku uusi, tai sitten muistan kohdan väärin), kuten myös Fat Tomato (tilalla Street Gastro), mutta Fat Ramen löytyy edelleen. Muistellessani kaihoisasti ensimmäistä ja ainoaa käyntikertaa tässä raflassa, tuli ihan tippa linssiin ja kun muutama pöytäkin näytti olevan vapaana yläkerrassa, ohjasin meidät tiskille tekemään tilausta.

Offering perhaps the best soups available in Helsinki, this Ramen shop does their own stocks and you can really taste the love in the bowl. You owe it to yourself to go here for lunch and maybe get a few side dishes as well.

Other great restaurants in the Hietalahden Kauppahalli market hall are Trattoria Corretto, Soppakeittiö and Le Marché.

Menu on laajentunut sitten edellisen kerran ja nyt on jo neljä ramen-vaihtoehtoa: Fat eli tonkotsu eli possulientä possulla ja kananmunalla etc (10e), salmon eli kalaliemi lohella ja fenkolilla sekä kombulla (12e), smokey duck eli kananliemi ankalla ja kananmunalla (14e) sekä cauliflower eli vegaaninen kasvis-tahiniliemi paahdetulla kukkakaalilla ja yuzu-kastkkeella (10e). Näiden lisäksi oli ilmestynyt sivujuttuja: Kimchi (2,50e), sichuan-pippurilla maustettua kurkkua (2e), wakame & daikon -salaatti (4e), grillattua romainesalaattia tofumajoneesilla ja paahdettua tattaria (3e) sekä edamamepapuja tilliöljyssä (4e). Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, josta löytyy vedet yms. Samanlainen piste löytyy myös yläkerrasta, ettei tarvitse ravata portaita. Ruoka tuodaan pöytään, tiskilta otetaan numerolappu messiin. Minulle tuli possu- ja vaimolle lohi-ramen, alkuun oli pakko ottaa kimchi sekä maustekurkkuja.

Alkuruoka tuli melko vikkelään vaikka ravintolassa olikin reilusti asiakkaita. Kimchi oli herkullista ja ihanan tulista, tykättiin molemmat siitä vaikka alkoikin olla ehkä snadisti liian hottia paremmalla puoliskolle. Ne kurkut taas olivat hienoinen pettymys siinä suhteessa, että olisin kaivannut paljon isompaa pippurihittiä, nyt nämä olivat lähinnä sesaminsiemenien makuisia. Kurkut olivat siis ihan hyviä, olisin vaan toivonut tiukempaa meininkiä. Erityismaininta käheistä astioista, nämä olivat kaikki hauskan rustiikkisia ja kauniita sekä tarkoitukseen sopivia.

Pääruoka saapui sekin verrattain nopeasti ja annokset olivat erittäin hyvännäköisiä. Oman possusopan liemi oli ihan tajuttoman hyvää, upean täyteläinen ja rikas maku, ollen kuitenkin riittävän kevyttä, ettei tullut mitenkään rasvainen suutuntuma. Possu oli suussasulavan maistuvaa ja toimi tässä kontekstissa erinomaisesti. Tässäkin oltiin löydetty loistava balanssi rasvaisen ja lihaisan välille. Ramen nuudelit olivat nekin todella hyviä, tekstuuria löytyi ja olivat sopivan al dente. Kasvikset annoksessa jäivät muun täyteläisyyden alle, mutta idut antoivat kuitenkin vähän rapsakkuutta mukaan. Kananmuna oli hyvä, mutta sekin jäi vähän muiden herkkujen jyräämäksi. Kastikkeilla (hoi sin tms bbq ja joku chilihenkinen) sai vielä turauteltua pientä lisäsävyä annokseen.

Vaimon lohisoppa oli todella hyvä sekin ja kiinnostavasti hyvin erityyppisellä makuprofiililla tuotettu. Kala ja meri olivat vahvasti esillä, mutta ei kuitenkaan sellaisella kalamaisella tavalla, jos tiedät mitä tarkoitan. Enemmän tällainen kevyt ja freesi merellisyys tuli kielelle. Lohi maistui makoisalle ja oli saavuttanut juuri sopivan kypsyysasteen. Fenkoli toimi mahtavasti tässä kokonaisuudessa ja muutenkin R. piti kasvisten runsaudesta sopassaan. Tämä oli todella kova suoritus ja ihan mahtavaa nähdä, että jätkät vetelee edelleen omalla levelillään tällaista tasaisen upeaa suoritusta.

Tästä ravintolasta saa omasta mielestäni ehkä Stadin kovimmat soppakulhot, vaikka toki melko erilaista kuin perinteiset eurooppalaiset reseptit. Jos niitä kaipaa, niin samassa rakennuksessa sijaitsee Soppakeittiö, josta löytyy sitten niistä keitoista ehkä parhaimmat. Hietsun halli on onnistunut haalimaan erittäin tasokkaan ravintolatarjooman sisuksiinsa, tänne kannattaa tulla herkuttelemaan.

Sisustus on käsitelty jo moneen otteeseen, mutta todettakoon, että mielestäni se jo jonkin aikaa sitten tehty remontti oli onnistunut ja koko kauppahalli on viihtyisän oloinen omintakeisella tunnelmallaan. Aurinko porotti ikkunasta yläkerrassa sijaitsevaan pöytäämme ja rauhallisen puheensorinan täyttämä halli oli hauska ympäristö lounaalle. Ylätasanteella pääsi vähän irti myös hallin käytävien ruuhkasta.

Asiakaspalvelu oli erinomaista, tiskillä jaksettiin kysymättä heti opastaa annoksiin sekä siihen, että mistä löytyy kaikki tykötarpeet jne, iso kiitos siitä. Myös tarjoilu pelasi tehokkaasti ja kaverit kävivät blokkaamassa hylsyt pöydistä nopeasti ja toivottivat ystävällisesti tervehdykset poistuessa. Hyvä meininki kaiken kaikkiaan. Kasvissyöjälle oli sitä kukkakaaliversiota ja näillä natsoilla varustetun keittiön antimia kannattaa ihan ehdottomasti käydä testaamassa. Lasten kanssa voisi periaatteessa tullakin, ainakin pesueen pienin diggailisi ihan varmasti näistä herkkuliemistä. Toki halli asettaa jotain rajoitteita isommalle porukalle yms rattaille.

Ps. No miksi mä sitten tiputin nelosesta kolmeen ja puoleen tämän, jos kerran niin paljon sitä rakastin? Kaikesta huolimatta, ehkä tässä ei kuitenkaan ihan Passion, Brondan tai Demon tasolla kuitenkaan vielä leijuta. Niin paljon kuin tätä makumaailmaa itse rakastankin.

URL www.fatramen.fi
Puhelin 040-0988511
Osoite Lönnrotinkatu 34, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.