Bronda

image

Synttärit ovat ihan nurkan takana ja kun osa perheestäkin oli tulossa lounaalle, niin päätin käydä korkkaamassa Bronda. Tämä on Björckin ja Wikbergin herrojen tuorein rafla ja koska heiltä löytyy skillsejä näihin hommiin, niin ajattelin että käydään sitten kun on aihetta. Paikka tarjoaa lounaalle maistelumenun (54e + 39e viineineen) lisäksi liikelounasta kahdella (25e, 18,50e lapselle kun oli pienempi pääruoka) tai kolmella annoksella (29e) ja sitten “bistro” menusta löytyy vielä paikallinen burger (21,50e) tai päivän salaatti (18,50e). Tänään alkuun oli tarjolla: Haudutettua nieriää, piparjuurta, crème fraiche, salottisipulia, rapeaa leipää; Kotimainen härkätartar, kaprista, sipulia, Dijon-sinappia sekä Paistettua kantarellia, kermaa, tilliä, sitruunaa, paahdettua brioche-leipää. Pääruoka-vaihtoehdot käsittivät: Rapeaa ruijanpallasta (tämä oli loppu ja tilalla oli punakampelaa), remoulade-dressing, perunaa, sitruunaa, ruskistettua voita; Grillattuja häränribsejä, tryffelillä maustettua perunapyreetä, pippurikastiketta, persiljaa, sokerihernettä sekä Sitruunalla maustettuja gnoccheja, paistettua pinaattia, paahdettua selleriä, haudutettua kananmunaa. Loppuun löytyi: Suklaa-hasselpähkinäpiirasta, hasselpähkinäjäätelöä, suola-karamellia tai Vadelmaa, vaahdotettua kookoskermaa, saksanpähkinä-hunajaa, kookosmarenkia, vadelmajäätelöä. Maistelumenu koostuu seuraavista annoksista: Prawn cocktail & ‘black sesame caesar’ eli valkosipuli-parmesaani katkarapuja, rapeaa caesarsalaattia, vihreää omenaa, seesamia, manteli-omenagazpacho; Local beef tar tar & mustard-dashi eli kotimainen härkätartar, misolla maustettua sipulimarmeladia, keltuaista, sinappi-rakuunadashia; ‘Romesco’ baby back ribs & aioli eli porsaan ribsejä, paahdettua paprika–mantelisalsaa, aiolia; Fish stew ‘bouillabaise style’ eli paahdettua lohta, simpukkaa, sahramilla maustettua tomaattilientä, perunaa, rouilléa; Saffron risotto sekä loppuun Tiramisu. Päivän salaatti oli: Chicken & lemon eli rapeaa kanaa, romaine-salaattia, haricot vert -papuja, tomaattia, kananmunaa, sitruunadressingillä. Pienimmälle valikoitui kanttarelli alkuun ja kala pääruoaksi, vaimolle nieriä ja gnocchit ja itselle tartar + kala. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, ollaan kuitenkin ihan aidossa ravintolassa.

image

Ruoka saapui hyvinkin terhakkaasti ja oli kaunista katseltavaa (kuvista huolimatta, pahoittelut jälleen kerran). Kanttarellileipä ei ollut pienimmän makuun, joten hän nakersi minun “briochit” (jännästi näkkärin muotoon duunattu, hieman kaurakeksimäinen olemus) sekä jonkun verran tartaria sekä kalaa.

image

Kanttarellileipä oli muuten oikein maukas ja hieno, mutta pohja oli snadisti kärähtänyt ja palaneen makuinen. Ei kuitenkaan niin ikävä, että olisi jaksanut keittiöön asti palauttaa. Tartar-pihvi oli oikein taitavasti tehty (ilmeisesti tämä oli hienonnettu oikeaoppisesti haarukalla) ja maittavilla mausteilla koristeltu.

image

Mutta paras alkupaloista oli kyllä se kalaleipä, hienostuneita makuja ja tekstuureita, mainiota kerrassaan.

image

Pääruoka saapui sekin erittäin sutjakkaasti (oltiin ajoissa liikkeellä) ja näidenkin annosten esillepanoon oli panostettu. Oma kala-annos oli todella hyvä, leivitys oli rapsakkaa ja ilmavaa, kala taas mehukasta ja tasapainossa kevyen leivityksen kanssa. Remoulade oli erittäin herkullista ja komppasi kalaa sekä perunoita taiten. Ainoa mikä tässä annoksessa häiritsi edes vähän oli yksi peruna, joka oli jäänyt hiuksenhienosti ali. Tyttö tykkäsi omasta kala-annoksestaan myös kovasti. Vaimon gnocchit olivat myös hyviä ja kaikki annokset olivat erittäin hyvin maustettuja. Hieman jäin tosin leipäpalaa kaipaamaan tähän sivuun, ehkä vaan tavasta.

image

Sisustus on todella tyylikäs ja valtavan kokoiset ikkunat sekä hauskan viistosti kulkeva katutaso ja toisaalta ylhäällä avautuva (toimisto?)tila antaa jännän perspektiivin koko ravintolaan. Mielestäni tässä on onnistuttu ottamaan hyvin tällainen hallimainen tila haltuun ja tekemään siitä modernilla tavalla kodikas ravintola. Tosin kun ravintola alkoi täyttymään alkoi myös hallin akustiikan tuoma kakofonia yltymään. Asiakaspalvelu oli osaavaa, joustavaa (propsit lapsen hienosta huomioon ottamisesta) sekä ystävällistä.

image

Kaikki sujui erittäin hyvin ja tämä on ehdottomasti sopiva paikka vaativimmallekin liikelounaalle. Kasvissyöjälle oli niitä gnoccheja ja oletettavasti keittiö pystyy tuottamaan maistelumenunkin pienellä ennakkovaroituksella vegeheadeille. Lapsen kanssa täällä oli helppoa ja vaivatonta, homma toimi ja ruoka maistui. Menkää ihmeessä käymään, todella hyvä mesta.

image

URL www.ravintolabronda.fi
Puhelin 010-3229388
Osoite Eteläesplanadi 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.