Presto Trattoria

image

Sois perjantai ja viikko loman alkuun (taas), joten jotain erikoisempaa piti kehittää. Viikko italian lomasta sai haikailemaan jotain saapasmaan tarjontaa ja Kalasataman rakennustyömaalla oli muistaakseni joku mesta. Pienen eat.fi etsiskelyn jälkeen paikka löytyikin. Kyseessä on siis Presto Trattoria joka tarjoaa italialaista ruokaa ja jolla on myös lounaslista, vaikka päivän listaa ei webskasta löydykään.

A small Italian restaurant right next to the bridge that you can take to Mustikkamaa island. The lasagne I had was not that great.

For a better lasagne, be sure to check out Paulette, Rivoletto or Il Bucatino.

image

Tänään tuolla elusiivisella listalla oli tarjolla: Lasagne della Casa (8,50e), pasta al forno (8,50e), insalata di feta (8,50e), spaghetti bolognese (8,50e), bistecca al pepe eli pippuripihvi (10e) sekä pizza dello chef (10e). Näiden lisäksi kaikki pizzat olivat myös tarjouksessa (8,50e tai 9,50e en näe kuvasta enkä muistanut tarkistaa raflassa). Kaikkiin annoksiin kuuluu salaattibaari (jäävuorisalaatti, vihreitä oliiveja, härkäpapuja, tomaattia, kurkkua, punajuurta, paria kastiketta ja pitsataikinaleipää) sekä loppuun kahvi. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, itse valitsin (tottakai) lasagnen. Vedet ja aseet yms löytyvät pöydistä.

image

Alkusalaatti oli perussettiä. Leipä oli ihan ok, pienillä yrteillä maustettu. Ja sitä leipää tuli haettua myös lasagnea varten lisää.

image

Lasagne saapui seminopeasti pöydään erinomaisen kuumassa astiassa. Mutta happotesti paljasti, että keskikohta lasagnesta oli vielä lähes jääkaappikylmää, eli oli varmaan pizzauunissa tms lämmitetty, mutta ei ihan tarpeeksi kauan. Toinen mikä tässä heti häiritsi, oli että osa juustosta siinä lasagnen päällä oli jämähtänyt sellaiseksi kovaksi kuoreksi. Valitettavasti tämä lasagne lässähti aika peräjoukkoon kokonaisuudeltaan.

image

Tomaattikastike oli myös snadisti liian “nuorta”, eli ihan kuin tätä jauhelihakastiketta ei olisi maltettu työstää tarpeeksi kauan tai sitten vaan tomaattipurkki mitä on käytetty ei ole ollut niin hyvä. Noin muuten lasagne oli mehukas, pasta oli ihan hyvää ja lihaa yms komponentteja oli riittävästi, kastiketta ehkä jopa melko runsaasti.

image

Tämä oli tällainen ruokaisa peruslounaslasagne. Mutta kovin jäätiin jälkeen niistä erinomaisista lasagneista mitä on tullut vastaan.

image

Sisustus on persoonallinen, jännillä, sinänsä ihan mukavilla tuoleilla ja pöydillä kalustettu italialaisravintola-henkinen viritys. Pöydät tosin olisivat kaivanneet vähän rättiä tai liinan vaihtoa. Ulkona on terassi, mutta toisaalta siinä on myös parkkipaikka terassin edessä ja toisaalta parkkipaikan takana on kaunis merimaisema.

image

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle oli se salaatti, mutta en tuon fetasalaatin perässä ehkä tänne erikseen hiihtäisi. Lasten kanssa voi varmaan tulla, syöttötuoli löytyy ja rattaat varmaan voi jättää ulos. Mutta ei tuo ruoka ollut ihan sillä tasolla mitä olisin toivonut, varsinkin eat.fi:n jännien hehkutusten jälkeen. Ehkä pizza on parempaa?

image

Ps. Hienon sillan ovat rakentaneet. Ja hyvää viikonloppua kans!

image

Pps. Löytyi tällainen jännä lintu.

image

Ppps. Olen nähnyt tulevaisuuden!

URL www.prestotrattoria.fi
Puhelin 050-4447774
Osoite Capellan puistotie 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.