Lonna

image

No nyt löytyi kyllä ihan helmi mesta. Pitkästä aikaa pääsin JK.n kanssa lounastamaan ja turistiinkin sitten ihan kunnolla Stadin lähisaaristossa. Lounastukseen kuului veneretki Kauppatorilta, tosin ei otettu peruslossia, vaan mentiin ihan omilla kulkuneuvoilla. Matka oli polkeva ja hieman kostea, mutta sitäkin hienompi. Tällaiset reissut saavat hyvälle tuulelle. Itse paikka on siis entinen miinanraivaussaari ja siellä olikin miinavaraston kunnostus käynnissä. Paikka tarjoaa suomalaishenkistä ruokaa hieman fiinimmällä otteella ja kuitenkin rennon saaristolaishenkisessä ilmapiirissä. Tänään oli tarjolla alkuun: Karitsa tartar (joku 10e), vihreä salaatti (8e tms) ja joku muu (ei vaan pysty muistaa, kuva listasta Facebookiin olis kiva), pääruoaksi: Siikaa fenkolilla (26e), karitsaa (28e muistaakseni), joku papuhässäkkä (taisi olla hieman alle 20e) ja loppuun: Juustoja (8e), raparperia ja vaniljaa (10e) ja vielä joku kolmas (yyh). Otettiin pääruoaksi siikaa ja loppuun raparperia. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, joka tällä kertaa sijaitsi ulkona (al fresco! kesä!!12).

image

Siika tuli ja oli upean näköinen ilmestys vaahtoineen ja fenkolikastikkeineen. Viereen tuli lisukkeina uusia perunoita voilla, papu-porkkana-yms-hässäkkä sekä vihreä salaatti kastikkeella. Siika oli erittäin hienosti paistettu, nahka oli aivan täydellisen rapsakka ja herkullinen, kala samaan aikaan mehukas ja mainiosti maustettu. Hieno suoritus ja kastike komppasi ruokaa todella laadukkaasti. Lisukkeista perunat olivat erinomaisia, papu-meininki oli snadisti liian al dente, mutta hyvän makuinen kuitenkin. Vihreä salaatti pelitti myös oikein hyvin. Raparperiannos oli myös kaunis ja oikein hyvän makuinen. Tätä söi oikein mielellään ja annos oli myös järkevän kokoinen. Kokonaisuutena ruoka oli todella hyvää ja sopi ympäristöönsä täydellisesti.

image

Sisustus oli krouvia saaristohenkistä meininkiä ilman turhia krumeluureja. Sisällä oli tunnelmallinen ja yksinkertainen sisustus, hieman kahvilamaiseen henkeen. Ulkona taas meri-ilman hiomat kalusteet ja hauskat yrtti”tarhat” sekä liitutaulumenu, joka tuotiin seisomaan pöydän viereen ruokia valitessa. Paikka on hyvin persoonallinen ja omalla tavallaan tyylikäs kesämesta. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle löytyi ihan omat vaihtoehdot kaikista kategorioista ja kun ruoka on näin hyvää tällaisessa ympäristössä, niin ihan ehdottomasti kannattaa käydä koestamassa. Lasten kanssa tänne olisi ilo tulla, paikassa riittää ihmeteltävää (tosin meren kanssa saa olla toki varovainen) ja ruokakin oli kuulemma puoleen hintaan (pääruoat olivat lapsille 10e / annos, mikä on mielestäni erittäin hyvä diili). Kun aurinko paistaa, niin käykää täällä, ette varmasti kadu.

image

image

URL http://www.lonna.fi/
Puhelin 044-7300300
Osoite 60°9.251′N, 24°59.453′E

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.