Strindberg

image

Tänään piti mennä käymään Left Shoen liikkeessä, koska heidän mittakenkäpäivät (20% alennusta valikoiduista kengistä!) ovat enää 10.10.2015 asti. Sainkin muutaman kenkäparin tilattua (laitan kuvat sitten kun ne tulevat) ja koska suurin osa tämän naapuruston ravintoloista on jo hoidettu (Teatteri, Kämp ja Aino tulevat äkkisältään mieleen), niin paikaksi valikoitui jo aiemmin erinomaiseksi todettu Strindberg. Tämän legendaarisen kahvilan yläkerran ravintola tarjoaa husmanskostia ja on tehnyt näin jo pitkään. Vaikka paikka ei olekaan enää ihan täsmälleen samalla kohtaa kuin aiemmin, mielestäni tämä uusissakin tiloissa toimiva kokonaisuus on ollut oikein mainio. Ainahan nämä lokaation vaihdokset eivät suju niin mallikkaasti. Tarjolla on liikelounas (48e) alku-, pää- ja peräruoalla ja sitten klassikkoannoksia kaikista näistä kategorioista. Tänään (ilmeisen staattisella) listalla oli tarjolla: Caesar-salaatti (Naturel 10,80e – 20,90e riippuen täytteestä ja alku/pääruoka statuksesta), Borssikeittoa ja creme fraichea (12,50e/16,10e), Toast Skagen (14,90e/19,70e), Paahdettua punajuurta Peltolan Blue-juustolla ja pähkinöillä (14,70e/19,40e), Pariloitua lohta timjamiperunoilla ja rapukastikkeella (25,10e), Hiillostettua lohta béarnaisekastikkeella ja uppomunalla (20,90e/25,30e), Haudutettua karitsanlapaa ja pekoni-perunapyreetä (24,90e), Lihapullat ja isoäidin kurkkuja (19,80e), Rydbergin pihvi (22,40e), Pulled beef -maalaissämpylä coleslawsalaatilla ja savupaprika-aiolilla (15,70e) ja loppuun Kirsikka-frangipanepiiras ja kinuskikreemiä (9,90e), Köyhät ritarit (10,40e) tai Jäätelöt/sorbetit (4,90e). Useammin vaihtuva menu käsitti tänään: Savustettua Feta-juustoa ja kurpitsaa, Paistettua siikaa tilliperunalla ja muhennetuilla suppilovahveroilla sekä Tainorimoussea ja myslicrumblea. Itselle valikoitui Rydbergin pihvi, osittain siksi, että halusin maistella heidän versiotaan (olen tehnyt tätä muutaman kerran itse) ja osittain siksi, että halusin selkeän vertailukohdan Bakfickanin valitettavan heikolle spydärille. Ovelta ohjataan pöytään, jossa tehdään myös tilaus ja ruokailun jälkeen maksut, kyseessä on kuitenkin ihan aito ja tasokas ravintola.

image

Alkuun tuli leipäkori, jossa oli näkkäriä, maalaisleipää sekä voita. Leivät olivat maukkaita ja maalaisleipä esimerkillistä kuorineen ja sitkoineen. Näitä oli hyvä nakerrella ja odotella pääruoan saapumista, joka tulikin kohtuullisen nopeasti. Pääruoka oli mahtavan näköinen setti, kaunis vati toi tämän melko rustiikin annoksen hienosti esille ja lämmitetyn (tietysti!) lautasen viereen osui pikkelsit, eli punajuuret ja maustekurkut. Ensimmäiset suupalat annoksesta varmistivat Strindbergin aseman Helsingin ravintoloiden aatelissa, liha oli erinomaisen mureaa ja hyvin paistettua sekä mahtavan makuista. Perunat olivat paistettu loistavasti ja äärimmäisen herkullinen punaviinikastike kruunasi annoksen. Todella hyvää ruokaa ja näin yksinkertaisen kaunista. Aina ei tarvitse piipertää, vaan voi tehdä myös ihan rehellisiä klassikoita, kunhan vaan osaa (“se on helppoa, kun osaa”).

image

Sisustus on klassisen kaunista ja tyylikästä, olematta kuitenkaan mitenkään pröystäilevää. Täällä on erittäin miellyttävää asioida, hiljaisten jatsahtavien nuottien saattelemana. Asiakaspalvelu oli sujuvaa, osaavaa ja ystävällistä, erinomainen suoritus tältäkin osalta. Kasvissyöjälle on hieman hintsusti juttuja, mutta joku salaatti ja soppa nyt löytyy ainakin, todennäköisesti keittiö pystyy taivuttelemaan muutakin pyydettäessä. Paikka on jokatapauksessa niin tasokas, että ainakin kerran täällä pitää käydä. Ja liikelounaan kohteeksihan tämä on enemmän kuin sopiva. Lasten kanssa tänne pitää ehdottomasti tulla joskus, vaikka sinänsä tämä ei varsinaisesti nyt lapsiperheille ole ehkä täysin suunnattu.

image

URL www.strindberg.fi
Puhelin 010-2191505
Osoite Kluuvikatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.