Vespa (2. kerta)

image

HUOM! Ravintola on suljettu

Tästä viikosta tulikin hieman hassu, kun on tullut mentyä useita kertoja jo nähtyihin ravintoloihin. Tällä kertaa kollegoiden kanssa suunnattiin Samrat ravintolaan, joka kuitenkin oli niin täynnä, ettei mahduttu sisään (kovin on suosittu). Lähdimme sitten siirtymään johonkin muualle, mutta koska ilma oli melko viileä, niin päädyimme läheiseen Vespaan. Tämä sinänsä hyvä, kun tästä ei ollut vielä tarkkaa kuvausta taikka kuvia. Lounaaksi on joko buffa (10e), salaatti+soppa (8,50e) tai sitten lounaspizza (10e) kahdella täytteellä. Perjantaisin näyttäisi olevan pizzabuffa. Tänään oli tarjolla: Bataattisosekeittoa, Naudanlihagulassia ja Persiljaperunoita. Tarjolla on myös salaattibaari, leipää sekä loppuun keksiä ja kahvia/teetä. Valitsimme kaikki buffan, joka tilattiin ja maksettiin tiskille. Tällä kertaa ei päivän lehtiä ollut näkyvillä.

image

Alkuun vedetty soppa lämmitti kivasti ja oli sopivan samettista, vaikkakin mausteita olisi voinut käyttää rohkeammin. Salaatti koostui pastasalaatista hillosipuileiden kera, salaattisekoituksesta, nauris(?) raasteesta raejuustolla, tomaatista, kurkusta sekä krouveista krutongeista. Salaatin ainekset olivat ihan ok, mutta ei tässä mitään erityistä makujen harmoniaa saavutettu. Krutongit olisivat varmaan olleet kivoja sopan seassa. Leipä oli ok ja se musta oliivitapenade oli herkullista. Pääruokana oli gulassia, joka on aina hieman ongelmallista asettelun osalta. Nyt lautanen oli käytännössä peitetty padalla, jonka päällä lepäsi muutama pottu ja jännän erilainen kasvis-oliivihöystö. Pata oli ok ja toimi pottujen kanssa sen verran hyvin, että tuli haettua vielä toinenkin leipäsiipale rippeiden kauhomista varten. Kasvishöystö oli ehkä hieman turha ja sen komponentit eivät jotenkin sopineet toistensa kanssa yhteen, mutta pidin sinänsä kyllä kirsikkatomaateista.

Sisustus on siisti mutta ehkä hieman persoonaton. Isot ikkunat toivat esiin espan vilinän ja sen vähäisen valon mitä tähän aikaan vuodesta saa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle täällä on salaatti ja soppa tai sitten lounaspizza. Ei tämä mitenkään huono vaihtoehto näillä eväillä ole, mutta ei mikään ihmeellinenkään. Lasten kanssa tänne periaatteessa voisi tullakin, tilaa on ja mesta on ihan sopivalla kohdallakin.

URL http://www.ravintolamaailma.fi/vespa
Puhelin 020-7701460
Osoite Eteläesplanadi 22, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.