Helsingin parhaat lounaat 2015 – Buffetit

Omien suosikkien listaaminen jatkuu ja tällä kertaa on vuorossa entisen (ja todennäköisesti tulevan) kollegan, herra I:n suosikki: buffet! Mättöbuffia löytyy vaikka millä mitalla, mutta näissä kaikissa on joku sellainen elementti joka onnistui hurmaamaan minut käyntikerralla.

image

1. Orchid (Itis)

Jos on yksi buffa missä käyt näistä, niin olkoon se tämä, kaikkien itämaisten buffettien kruunaamaton kuningas. Orchidin Itikseen/Itsariin ilmestynyt piste oli niin häkellyttävän hyvä, aina tuoreesta kasvis- ja äyriäistempurasta erinomaisen laadukkaisiin thaikkuruokiin, että olisin ollut tyytyväinen yksittäisiin komponentteihin lautasella.

2. African Pots

Ihanan erilainen buffa kaupungin parhaalla(!) chilisoossilla.

IMG_2295.JPG

3. Sandro

Perjantain Marrakesh Madness buffa on hersyvä kattaus lähi-idän makuja sisältäviä salaatteja. TJEU.

4. Pompier

Oli se sitten Postresin tilalle tullut Espan piste tai alkuperäinen VPK:n tiloja miehittävä Pompier, niin täällä saa loistavan hyvän setin tasokkaita herkkuja.

image

5. Lucha Loco

Tasokas Taco-buffa, need I say more?

6. Fuku

Tämä sushi + lämpimiä itämaisia ruokia -buffa oli niin tasokas, että oli ihan pakko ottaa toinenkin tällainen listalle. Kalpenee toki Orchidin vieressä, mutta sijaitsee ytimessä.

image

7. Raiku

Konstailemattoman hyvä kotiruokabuffa mahtavalla salaattisetillä.

8. Onda

Vege-meininkiä arvostaville erinomainen buffa josta löytyy myös karnivooreille jotain.

image

9. Mei Lin

Paras kiinalainen buffa mihin olen törmännyt stadissa.

10. Istanbul Grilli

Ja tämä taas on paras kebab-buffa mihin olen törmännyt, tosin jokseenkin sama kattaus löytyy myös (ilmeisesti samojen omistajien?) Kampin Pippurista.

image

Kunniamaininnan tässä kategoriassa saa meidän perheen ikisuosikki Kin Sushi. Ja miksi se on suosikki? Koska lapset pitävät sushista ja täällä se on ihan hyvää, löytyy muutakin kuin sushia ja sekin on hyvää. Täällä on otettu usein lapset myös hienosti huomioon ja mikä tärkeintä, tänne pääsee helposti Stockan parkista. Mutta nyt kun näitä on nuohottu, niin jää kyllä Fukun sekä (tietysti) Orchidin jälkeen. Lokaatio silti voittaa huonolla ilmalla/kiireessä.

2 thoughts on “Helsingin parhaat lounaat 2015 – Buffetit”

  1. Oletko testannut Tokyo 55:n sushibuffetia? Mielestäni kaupungin paras niistä n. 15 paikasta, joita olen testannut.

    1. Kiitos kommentista ja vinkistä. Tokyo55 ei vielä tämän kirjoittamisen aikaan ollut hoidettu, mutta nyt on. Se on tosiaan Stadin paras sushibuffa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.