Pompier (Espa)

image

On ollut pitkään tarkoitus käydä Postresin tiloihin ilmestyneessä Pompierin Espan pisteessä ja tänään kylmästä ilmasta piittaamatta päätin toteuttaa suunnitelman. Mukaan osui pari kollegaa ja oli hauska kävellä pirtsakassa talvisäässä espaa pitkin. Tarjolla on salaattibuffa sopalla (10,10e), tai sitten lämmin ruoka ja pienempi alkusalaattisetti (10,10e) tai sitten Kaikki herkut (15,60e). Tänään oli tarjolla: Ehta-salaattipöytä sekä mustajuurikeittoa ja kananmunaa tai Alkusalaattia, Pariloitua lohta, piparjuurikastiketta ja sitrusperunamuusia. Kahvi tai tee loppuun maksaa euron. Tarjolla on myös paikan omaa leipää. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, josta sai lohitilauksen yhteydessä Uuno-kortin pöytään vietäväksi.

image

Alkusalaatti sisälti salaattisekoitusta, etikkakurkkuja, tomaattia ja punasipulia sekä kiinankaali-porkkana-raastetta. Leipä oli focaccian kaltaista, pehmeää ja hieman rasvaista. Vierestä löytyi myös voita. Salaatti oli hyvää ja valmiit marinadit/kastikkeetsaivat homman toimimaan riittävän hyvin. Tosin vieressä seissyt salaattibuffa oli selkeästi houkuttelevamman näköinen kokonaisuus. Viime Pompier käynnistä oli kuitenkin jäänyt muistijälki siitä, ettei kaikkea oikein jaksa vetää lounaalla. Pääruoka saapui pöytään kun salaatit oli syöty ja annos oli komean näköinen, hauskasti leikatun, ison lohipalan ja muussikeon kera. Lohi oli erittäin hyvin valmistettu ja oli pysynyt mehukkaana saaden kuitenkin pientä kuumuuden tuomaa rapsakkuutta pinnalle. Kastike ja muussi sopivat kokonaisuuteen mainiosti ja raastettu piparjuuri toi pienen pientä potkua ja terävyyttä annokseen. Kaiken kaikkiaan hienosti onnistunut lounaskokonaisuus ja mielestäni tämä oli vielä toimivampi kuin alkuperäinen Pompier.

image

Sisustus on tyylikäs ja sopiva tällaiselle arvokiinteistölle. Hieman ehkä liian hallitsevana oleva baaritiski kuitenkin mietitytti, mutta kaikki oli kuitenkin laadukasta ja riittävän tasokkaasti toteutettu. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, tosin lohet tuonut tarjoilija olisi edes yhden sanan voinut sanoa annoksesta, vaikka ymmärrän toki kiireen etc. Kasvissyöjille on tarjolla soppa+salaatti kombo ja vaikkakaan en sitä maistanut, niin uskoisin laadun olevan samaa tasoa kuin syömässäni annoksessa, joten täällä kannattaa kyllä käydä kun on hoodeilla. Ja kannattaa tulla ajoissa, koska jo 11:30 aikoihin oli ravintola aivan täynnä ja saimmekin neljän hengen porukalla paikan ihan onnenkantamoisena. Monet muut joutuivat jonottamaan pöytiin, joka kieltämättä toi vähän ruuhkaisen tunnelman ravintolaan. Lasten kanssa tänne ehkä tuon ruuhkan takia en ahtautuisi, mutta ruuan puolesta kyllä.

URL http://pompier.fi/espa/
Puhelin 09-663300
Osoite Eteläesplanadi 8, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.