Orchid (Itis)

image

Ulkona oli hieman epävakainen sää, joten suunniteltu Boom Roomin Pho-keiton koestus jäi toiselle perjantaille (ensi perjantai? moneltakohan siellä oikein alkaa lounas kun webska/facebook ei osannut sanoa). Vastoin omaa politiikkaani päätin suunnata Itäkeskuksen (itis, itsari jne) Orchidiin ihmettelemään tämän aivan erinomaisen ketjun uusinta toimipistettä. Kyseessähän on kaupungin parasta thaimaalaista ruokaa tarjoava ravintolakokonaisuus jonka tämä inkarnaatio toimii buffet-muotoisena (13,50e). Tarjolla on salaattia, kastikkeita riisin ja nuudeleiden kera, soppaa sekä yllättäen (heiltä) sushia. Itis on myös joskus kauan sitten ollut omaa huudia, joten siinäkin mielessä tänne on aina hauska kömpiä. Metromatka on yllättävän nopea, joten sumuisen itäväylän vieressä suuntasin valomadolla (sellaiseltahan nämä junat hämärällä näyttää, kun kiitävät maisemaa pitkin) kohti thaikkuherkkuja. Perjantai! Paikka sijaitsee Tallinnanaukion kupeessa, heti keskellä olevan “sivu”sisäänkäynnin kohdalla. Tänään oli tarjolla salaattipuolella: jäävuori-tomaatti-kurkku-salaattia ja kastiketta sekä kana-vermisellisalaattia. Soppia oli kahta: miso ja “äyriäis”-sieni-tom-yum henkinen meininki (oikeasti tässä oli nähdäkseni lohta, ei äyriäisiä). Sushia löytyi: sake(lohi)-, makrilli(saba)-, ebi(jättirapu)-nigireitä (oli siellä jotain muutakin, mutta en enää muista) ja sitten erilaisia maki-rullia. Kastikkeissa oli: Massaman curry, Tilapia-sitruunaruoho, Kana-sieni (olisiko ollut sitä kiinalaista “pilvikorva” sientä?), Possunkylki-paprika, Nauta-sipuli, Tofua ananaksella ja Tofua pakchoin kera. Sitten oli vielä possu-dumplingeja, Tempura-henkisiä kana- ja kasvisfrittejä sekä kevätkääryleitä ja tietysti sweet chili- sekä hoisin-kastikkeita. Phew, mikä kattaus. Näiden lisäksi saa toki kaikenlaisia lautasannoksia ja nyt oli joku 10e tarjous joka on ilmeisesti laajempikin ja koskee useita ravintoloita, jolla sai joko sushilautasen tai jotain muuta sen henkistä. Itse valitsi buffan, sitä vartenhan tänne tultiin. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, vedet ja aseet löytyy pöydistä.

image

Alkuun nappasin sushia ja salaattia. Sushit, erityisesti nigirit, olivat oikein hyviä ja mielestäni edustavat ehdottomasti kärkikastia, ellei jopa kärkeä, tähän mennessä koestetuista sushibuffista. Riisiä oli sopivasti nigireissä, eli sillä ei yritetty “paddaa” tulosta. Komponentit olivat (tietysti) tuoreita ja herkullisen makuisia ja erityisesti pidin hieman kypsennetystä lohesta. Makit olivat myös ihan ok, mutta ei mitään erityisen herkullista sattunut kohdalle. Mutta se nuudelisalaatti oli aivan erinomaista! Mahtavat maut ja hyvä tulisuus sekä happo. Ja (tom yum, misoa en koestanut) soppa jatkoi samaa linjaa, mielettömän hyvä hapan-tulinen-suolainen-makea kombo iski samantien ja tätä oli ilo maistella. Tämä olisi hyvin voinut kyllä mielestäni olla myös vaan vegenä, mutta oli se lohikin ihan jees. Ja sitten se ainoa miinus tässä kokemuksessa, eli riisi(!). Vaikka olin mestoilla melko tasan klo 11, niin riisi oli osittain ehtinyt kuivahtaa pinnalta ja muuttua hieman kovaksi. Tämä toki hoitui sillä että sotki riisin kastikkeisiin, mutta kyllä tässä näyttäytyi buffettien nurja puoli, koska aina Orchideissa on tullut hyvä riisi pöytään. Dumplingit olivat myös hieman kovettuneita ihan kärjestä, mutta siitä huolimatta herkullisen makuisia. Fritit, erityisesti ne kanat, olivat aivan ensiluokkaisia (kuten Pikkis sanoisi) ja hoisin kastike toi näihin vielä lisää makua. Nämä olivat vähän liiankin hyviä ja tuli kyllä vedettyä vielä santsikierros näitä. Santsikierrokselle osuivat myös erittäin herkullinen kana-sieni-kastike sekä käsittämättömän herkullinen tilapia-kastike jonka sitruunainen yrttisyys pähkinoiden kera oli niin hyvä että vedin aivan liikaa ruokaa täällä kun oli vaikea lopettaa. Todella todella hyvää. Muut kastikkeet olivatkin sitten näiden rinnalla melko yhdentekeviä, Massaman curryssä tosin oli aika hyvä polte ja maku, mutta hävisi silti 6-0 Tilapialle. Se nauta-kastikkeen lihan oli mennyt vähän yli ja oli hieman sitkeää eikä mausteetkaan olleet mitään kovin ihmeellistä. Se possun kylki oli oikein hyvää, mutta sekin jäi selväksi perässähiihtäjäksi. Tämä buffa pomppasi kerralla kärkeen parhaimmaksi itämaisen ruoan buffaksi stadin alueella ja aika moni lautasannos-paikkakin jää kakkoseksi, tosin harmi että se riisi oli mitä oli.

image

Sisustus on uudenkarhea ja tyylikäs, saman henkinen kuin Lönkan ja jossain määrin Kampinkin mesta. Tosin hieman se Itiksen käytävien kaupallinen höttö häikäisee täällä, vaikka onhan tämä uudistettu Itis sentään aika paljon siistimpi (mitä iistimpää..) kuin mitä oli aiemmin. Tallinnan aukiokin on näemmä vaan ihan normisekoilua nykyään, eikä enää suurta määrää katujen miehiä örisemässä. En ehkä kuitenkaan tätä lähtisi kaikesta huolimatta suosittelemaan liikelounastamiseen, mutta perheen ja frendien kanssa tänne pitää kyllä tulla. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli misoa, (jäävuori)salaattia, tempuraa ja tofua. Mutta varmaan täällä kyllä kannattaisi ottaa mieluummin joku lautasannos, oli se buffa lihansyöjiä ajatellen rakennettu. Lasten kanssa tänne pitää ihan ehdottomasti tulla joskus, oli niin hyvä ja selvästi vielä parempi Kin Sushia, lokaatio ollen ainoa miinus tässä. Syöttötuoleja löytyi ja salissa oli kolmet vaunupartiot mammoineen lounastamassa. Hyvin mahtui sisään, ei tehnyt edes tiukkaa ja asiakaspaikkoja löytyi, tosin aika nopeasti ne lounaan alkamisen jälkeen alkoivat täyttyä. Todella hyvä setti! Menkää koestamaan, saatte nauttia itiksen ainutlaatuisesta ilmapiiristä samalla.

URL http://www.thaimaalainenravintola.fi/
Puhelin 050-5440111
Osoite Itäkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.