Onda

image

HUOM! Ravintola on siirtynyt Siltaseen.

Onda oli kovin korkeasti rankattu ravintola Hakiksen metroaseman kupeessa sijaitsevien ravintoloiden listalla ja päätin sitten suunnata tänne lounaalle. Ilma oli melko tympeä, mutta toisaalta maan allahan tässä pääasiassa kuljetaan. Entisen (? kyltit olivat edelleen seinässä) Black & White levykaupan vieressä, entisen Satu Silvon Silvopleen tilalla sijaitseva ravintola tarjoaa hieman lähi-itään kallellaan olevaa ituhippimeininkiä, tosin ilmeisesti hieman pienemmällä pieteetillä kuin Silvoplee kun oli ihan lihaakin tarjolla. Listalta löytyy siis salaattibuffa (8,50e) leipineen, lämmintä ruokaa sisältävä buffa (9,70e) ja vielä pari lautasannosta. Tänään oli buffassa tarjolla: Vegan satay eli kukkakaalia ja belugalinssejä sekä Smokey beef-häränrintaa, chorizoa ja black eyed beans paistosta. Lautasannoksina oli: Hampunsiemenpihvit, halloumia ja minttujourttia (10,50e) sekä Luomukaritsa-burger, fetaa ja punakaali-slaw (12,50e). Salaattibaari oli runsas ja se oli virkistävän erilainen, sisältäen mm. kimchitä sekä niin trendikästä lehtikaalia. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Alkusalaatillakin olisi voinut hyvin elellä, sen verran hyvä kattaus herkullisia juttuja oli tarjolla. Couscous, salaattisekoitus, kimchi(!), lehtikaali, punakaali, porkkana, tomaatti, kurkku, kurkkuraastesötkötys, monenlaiset siemenet, hedelmät ja hampunsiemenkeksit olivat kaikki mainioita ja tuoreita. Osassa kasviksia oli jo valmiina kastikkeet sekä mausteet ja kokonaisuus oli erittäin hyvä. Tänne voi hyvin tulla syömään ihan vaan salaattia ja lähteä tyytyväisenä menemään. Mutta pitihän sitä lämmintäkin ruokaa maistaa, vaikka alkoi olla jo tankki täynnä, niin nappasin hieman härkää, riisiä, kimchitä (miten tämä taipuu?) sekä tomaattisalsaa lautaselle. Buffalinjaston päästä, vesipisteen vierestä, löytyi myös kaikenlaisia kastikkeita sekä tahnoja. Leiville valikoitui herkullinen vihreä oliivitapenade, jonka vierestä löytyi hummusta ja ainakin jotain (aurinkokuivatuista?)tomaateista tehtyä systeemiä. Näiden lisäksi oli tosiaan jotain tulisia kastikkeita joista valitsin ekstratulisen omalle lautaselle, kun kimchi ei oikein potkinut kunnolla. Härkä-papupaistos oli maukasta ja toimi tulisen kastikkeen kanssa hyvin. Tomaattisalsa toi pientä hapokkuutta lautaselle ja kaiken kaikkiaan, kimchin vähäisestä tulisuudesta huolimatta, koko setti oli ehdottomasti käymisen arvoinen.

Sisustus on maailmankylän ja hipsterikahvilan sekoitus (pahoittelut fiilistelykuvan puuttumisesta, mutta oli niin vauhdikkaat keskustelut kollegan kanssa, ettei vaan muistanut) ja toimi oikein hyvin lounaspaikkana. Hieman se suomalaisen kahvilaravintolan linjastohenkisyys soti tätä muuta tunnalmaa vastaan, mutta ei pahasti. Kasvissyöjälle täällä oli kaikenlaista ja sen verran tasokas oli, että kannattaa tulla vaikka vaan salaattiakin kokeilemaan. Lasten kanssa tänne voisi tullakin, tilaa löytyi ja uskoisin linjastolta löytyvän lautasellekin vaikka mitä. Hyvä mesta ja oli kiva käydä.

URL http://www.ondaruokala.fi/
Puhelin 040-8386638
Osoite Toinen linja 3, 00530 Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.