Raiku

image

No nyt osui kohdalle aivan loistava kotiruokabuffa! Raiku on Hakiksen hallin vieressä sijaitseva lounaisiin keskittyvä ravintola. Paikassa on tarjolla salaatti (9e), keitto+salaattibaari (9e) sekä lämmin ruoka sopalla ja salaattibaarilla (10e). Tänään oli tarjolla: Mozzarella-rucolapestosalaatti, Nokkos-pinaattkeitto sekä Uunilohta tartarkastikkeella ja tilliperunoilla. Salaattibaarissa oli: Peruna-aurinkokuivattutomaatti-salaatti, nauris(?)raastetta, tomaatti-jäävuorisalaati, keitettyjä kananmunia, porkkana-kaaliraastesalaatti, couscousia sattumilla, papusalaattia ja pari kastiketta (olisiko ollut ranskalainen ja chilimajoneesi). Leipänä oli ciabattaa ja ruisleipää, levitteinä voita (tai margista ei muista) ja mustaa tapenadea. Salaattibaarin päällä oli ilahduttavasti tarjolla myös Srirachaa (kukko! whee!) ja muita kondimentteja. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille jonka vierestä löytyi myös päivän lehtiä.

image

Alkuun heitetty keitto oli ihan jees, kiva että oli nokkos-pinaatti, eikä pelkkä pinaatti, tosin koostumus oli hieman epätasainen. Ne itse tehdyt krutongit olivat persoonallisia ja miellyttävän kotikutoisia. Salaatit olivat mainioita, couscousissa oli erittäin hyvä happo ja muutenkin tämä oli yksi parempia couscouseja mitä olen eri buffissa maistellut. Perunasalaatti aurinkokuivatuilla tomaateilla oli sekin oikein toimiva kokonaisuus, mutta se papusalaatti olikin sitten todella hyvä ja kivalla pienellä potkulla varustettu. Porkkana-kaaliraastesalaattikin oli viitsitty maustaa kunnolla ja kun tähän sivuun otti sen leivän (kaupan leivän oloinen, ei mitään ihmeellistä) sillä loistavalla tapenadella, niin kyllä kelpasi. Tänne voisi ihan hyvin tulla syömään pelkkiä salaatteja. Mutta se lohikin oli taitavasti valmistettu, sopivan kypsä mutta kuitenkin kivan mehukas, parit ruodot oli, mutta ei se menoa haitannut. Ja se tartar-kastike! Loistava tämäkin, erittäin hyvä hapokkuuden ja täyteläisyyden tasapaino ja kivan rouhea tekstuuri. Ne tilliperunat eivät olleet mitään ihmeellisiä, mutta menivät kivasti sen tartar-kastikkeen kyytipoikana. Tässä konstailemattomassa buffassa maistui hyvällä tavalla keittiön keittotaito ja perushyvät raaka-aineet. Ehdottomasti käymisen arvoinen lounaspaikka.

image

Sisustus oli jännä yhdistelmä peruskortteliravintolaa ja eksoottisia sisustuselementtejä. Jotain hassuja naamareita ja perhosia siellä täällä, muuten siisti ja yksinkertainen, hieman koulumainen kalustus. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli sitä salaattia sekä soppaa ja kannustan käymään kasvissoppapäivänä koestamassa soppa+salaatti yhdistelmää. Lasten kanssa en ehkä tänne änkeäisi, vaikka kyllä hekin varmasti ruoasta olisivat pitäneet.

URL www.raiku.net
Puhelin 044-3232515
Osoite Hämeentie 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.