Fuku

image

Tänään tuli perhe lounaalle kaupunkiin, joten suunnattiin (tietysti) sushibuffettia ihmettelemään. Fuku oli testaamatta, joten mentiin tutkimaan tarjoomaa ja hyvähän se oli. Paikka tarjoaa kohtuullisen kattavaa sushibuffaa (13,90e aikuiset, lapset 0-2v 4e, 3-6v 6e, 7-9v 9e ja 10-12v 12e) salaatilla, sopalla sekä lämpimällä ruoalla. Tarjolla on vaikka mitä (ura)makirullaa ja nigiriä, näitä on tabuloitu ravintolan webskassa tarkemmin. Salaateissa oli: Hunajamelonia, vesimelonia, hedelmäsalaattia, merileväsalaattia ja fetasalaattia sekä kaupan purkki thousand island kastiketta. Lämpimien ruokien puolella oli: Kasvis- ja äyriäistempuraa, riisiä, paistettua riisiä, paistettua nuudelia, satay-possua, basilika-kanaa, nautaa punaisessa curryssa sekä vielä miso-keittoa alkuun. Tilaus ja maksu hoidetaan sisääntullessa kassalle.

image

Alkusalaateista merileväsalaatti oli ihan hyvää vaikkakin hieman nahistunutta (vaikka oltiin melkein klo 11 paikalla). Miso-keitto oli hyvin tavanomaista. Sushit olivatkin sitten erittäin hyviä ja tässä sushibuffassa teki mieli syödä niitä rulliakin nigirien lisäksi. Vaikkakin olivat ne nigirit aivan mahtavia (Martti!) ja pidin erityisesti siitä kevyesti paahdetusta lohesta. Hyvät selkeät maut, tuore riisi ja oikean (suupalan) kokoisia susheja harvemmin tapaa buffasta, mutta täällä homma oli selvästi tehty oikein. Yllättäen ne lämpimät ruoat olivat nekin oikein hyviä ja maittavia. Paremmat ja selkeämmät maut kuin normi-itämaisessa buffassa ja joissain kiva pikku chilipotku mukana. Onhan tällä hieman enemmän hintaa, mutta mielestäni ihan perustellusti. Lapsetkin söivät sushia hyvällä ruokahalulla ja koko perhe tykkäsi kovasti.

image

Sisustus on yksinkertaisen linjakas pienillä itämaisilla yksityiskohdilla koristeltuna. Aika täyteen asiakaspaikkojahan tämä on ladattu, mutta hyvin mahduttiin koko köörin kanssa kun tultiin heti aukeamisen jälkeen. Mutta kannattaa tosiaan olla joko ajoissa tai hyvin myöhässä liikkeellä. 11:15 on jo aivan liian myöhäinen ajankohta tulla ovelle. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle täällä, kuten muissakin sushibuffissa, on hieman heikosti tavaraa. Tosin oli osa susheista (avokado ja joillekin periaatteessa se tamago, kananmunasushi, riippuen katsantokannasta) sekä lämpimän puolen jutuista (paistettu riisi, kasvistempura) ja se miso salaattien lisäksi. Mutta 14e on melko paljon tuosta setistä. Lasten kanssa oli todella mukava lounastaa täällä ja syöttötuolikin (ainakin yksi) löytyy.

image

URL http://www.ravintolafuku.com/
Puhelin 010-5011170
Osoite Fredrikinkatu 36, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.