Mei Lin

image

HUOM! Ravintola on suljettu ainakin 2018 tammikuun vesivahingon takia.

Tästähän alkaa kehkeytymään ihan itämainen viikko vaikka suunnitelmissa oli jotain aivan muuta. Ei se haittaa, meitsi kyllä diggaa (saako näin enää sanoa?) ja voisin jatkaa vaikka koko viikon näillä kuvioilla. Katsotaan miten käy. Taas oli ihmeellisen keväistä ja aurinkoista ja hienoa niin päätin sitten kävellä hieman pidemmälle. Jostain (eat.fi?) listalta bongattu Mei Lin kiinalainen oli jäänyt kaivertamaan mieltä ja lähdin sitten siihen suuntaan harhailemaan. Muutaman kiekan jälkeen löysin mestan ja astuin sisään lönkan hietsun päädyssä sijaitsevaan ravintolaan, jota olin mielestäni joskus aikaisemminkin ihmetellyt ohi kulkiessani. Paikka tarjoaa omien sanojensa mukaan aidointa kiinalaista stadissa. Lounas tarkoittaa buffaa jossa on lämpimien kastikkeiden ja riisin/nuudelien lisäksi salaatti ja soppa, fritit sekä loppuun kahvia/teetä sekä (tiikeri!)kakkua. Tänään tarjolla oli: kananmuna-kasviskeittoa, suikaloitua (veitsellä, ei raastetta) porkkanaa, tomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia, suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä, riisikakkukeksi (vai mikä tuo on) sekä kaali-porkkana-suikale salaattia chilisellä kastikkeella (sekä ehkä joillain sienisuikaleilla). Fritit olivat “rapu”tankoja sekä kevätkääryleitä ja näille oli makeaa chilikastiketta sekä jotain soija-sokeri-meininkiä. Lämpimiä kastikkeita löytyi nautaa, possua, kanaa (suikaleita ja sillä samalla sienellä? jota oli siinä salaatissa) sekä tofu-parsakaalia. Kaikki ruoat pitää arvata aistinvaraisesti, koska mitään ei ole millään kyltillä artikuloitu. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

image

Alkusalaatti oli muuten ihan normisettiä, mutta pidin erilaisesta porkkanan käsittelytavasta sekä herkullisesta chili-kaali-porkkana-sieni-salaatista (sientä oli vain hennoksi mausteeksi). Soppa oli hyvin neutraalin makuista ja oli melko turha komponentti tässä buffassa. Friteistä tuli mukaan vain se epäilyttävä “rapu”tanko jonka maku varmisti epäilyn. Tämä oli ilmeisesti sitä mitä joissain halvemmissa susheissa on ja on melko kaukana mistään aidosta ravusta. Nämä frititkin voinee jättää laareihinsa odottelemaan. Mutta sitten ne kastikkeet. Nauta oli hyvää, vaikkakin olisin kaivannut siihen vähän enemmän potkua tai jotain muuta selkeää ulottuvuutta. Tofu oli tofua (eikä soijasuikaletta) ja vegekastike toimi ihan jees, vaikkakaan tämäkään ei mitään kovin suurta makua tuonut lautaselle. Possukastike (ei kuvassa) oli oikein hyvää ja mehukasta, mutta siitä kanasta pidin ehdottomasti eniten. Siinä oli maussa kunnon syvyyttä (olisiko umamia sienistä vai jotain ihan muuta) sekä enemmän potkua kuin naudassa. Nuudelit toimivat myös oikein mainiosti, vaikkakin riisi kyllä sopi näiden kastikkeiden kanssa paremmin. Kastikkeet olivat kyllä parempia kuin monessa muussa stadin kiinalaisessa buffassa ja jos näillä hoodeilla liikkuu, niin kannattaa käydä tsekkaamassa. Mutta ei tämä nyt kuitenkaan lautasannoksia tarjoaville kiinalaisille oikein pärjännyt. Kahvia/teetä kakun kanssa en jaksanut jäädä vetämään, joten niistä en osaa sanoa mitään.

image

Sisustus on siisti ja ravintolamainen, niin että tilaa on jaettu väliverhoilla hieman intiimimäksi. Pieniä kiinalaisia sisustuselementtejäkin löytyy, mutta ei mitään kovin överiä, kuten vaikkapa “kultainen” katto tms kitchiä. Kasvissyöjälle löytyy salaatti, soppa ja yksi kastike joilla varmaan kyllä pärjää ihan ok. Mutta luulen, että paremmin rahansa käyttää jos menee läheisiin lautaspaikkoihin tai vaikkapa viereiseen Kantinpuriin. Lasten kanssa noin periaatteessa voisi tulla, mutta hieman syrjässä omilta reiteiltä, eikä mitään niin hienoa settiä että erikseen jaksaisi.

URL www.meilin-fi.com
Puhelin 045-1032688
Osoite Lönnrotinkatu 33, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.