Helmi

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

HUOM! Ravintola on vaihtanut nimekseen Yakiniku ja lounas on nykyään buffet-muotoinen.

Helmi on lopettanut kaikkien näiden vuosien jälkeen! Mutta tilalle on tullu ovelasti samanniminen ravintola, joka tarjoaa japanilaista ruokaa ja ilahduttavasti myös lounasta tiistaista perjantaihin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Vanhassa Helmessä ei ole tullut käytyä pii-iitkään aikaan (joskus ehkä kymmenen vuotta sitten tms), mutta jotenkin silti vähän haikea olo sen poistumisen myötä. Toisaalta kiva, että oli uusi lounaspaikka tarjolla.

A wonderful new Japanese restaurant with Teppanyaki and Korean Gogigui grill food on offer.

Other great Japanese restaurants close by are Domo, Fuku and Sumo.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Japanilainen naudanliha currykastikkeessa riisillä (12,50e), Tendon eli friteerattuja (tempura) katkarapuja ja vihanneksia riisipedillä (14e) sekä Kaisendon eli 12kpl sashimia riisipedillä (16e). Näihin annoksiin tuli mukaan: salaatti, riisi ja kananmunavanukas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Näiden lisäksi oli tarjolla: Sushilajitelmia (10kpl 9,90e / 16kpl 15e / 20kpl 18e); Ramen-nuudeleita soijaliemessä ja Char siu-porsasta & japanilaisia kana- ja kasvisnyyttejä (12,90e) sekä Bento Suisen eli lounaslaatikko salaatilla, riisillä, kanamunavanukkaalla, friteerattulla porsaan ulkofileellä, teriyaki lohrlla ja lohi-sashimilla (15,80e). Kaikkiin annoksiin kuuluu misokeitto.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydästä, josta löytyy valmiiksi katettuna aseet ja mausteet yms. Vesi tuodaan pöytään. Itse valitsin tuon benton, kun sitä on tullut koestettua useammassakin japanilaisessa ravintolassa ja muutenkin, tuollainen japanilainen lounaslaatikko viehättää ihan jo ajatuksenakin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Homma vähän kangerteli alkuun ja misokeitto tuli vasta pyydettäessä kun ei ilmestynyt itsestään sen bentoboxin viereen. Miso oli ihan ook, lämmin ja kiva aloitus lounaalle, mutta ei mitään normaalista poikkeavaa kuitenkaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Bento oli hieno ilmestys, kuten nämä usein (mutta eivät aina) ovat. Tonkatsu oli saanut hieman jotain (japanilaista bbq?) kastiketta päällensä ja oli rouskuvan herkullista. Lohi-sashimi oli sekin oikein hyvää ja tuoreen oloista ja pidin myös niistä (retikka, kurkku ja persilja) lisukkeista mitä siihen oli tuusattu mukaan. Teriyakilohi oli erittäin maukasta ja tätä kastiketta oli pakko noukkia riisin kanssa nautittavaksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Riisi oli saanut jotain jännää (en tunnistanut) maustetta pinnalleen ja oli erinomaisesti keitetty, tämä oli juuri sopivan kypsyistä, hyvän makuista ja helppo syödä tikuilla. Salaatti oli yksinkertainen ja aivan loistava. Seesamipohjainen kastike oli todella hyvää ja oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin Sushibar+Winen vastaava.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Se lämmin kananmunavanukas ei jotenkin puhutellut minua. Vaikkakin uusia asioita on hauska kohdata, niin tämä nyt ei jotenkin vaan osunut, jotenkin se suutuntuma oli liian erikoinen ja maku liian vaisu.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Mutta noin muuten tämä oli yksi paremmista bento-lounaista mihin olen itse törmännyt ja ehdottomasti kannattaa käydä tsekkaamassa, vaikka toki tässä on aika kova hintataso ottaen huomioon lähimaaston (mm. Fuku, Sumo ja Golden Leaf).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Sisustus oli jännä yhdistelmä uutta ja vanhaa, tuntui siltä, että edellinen ravintola oli koristeltu itämaisilla esineillä. Mutta siis oikein siisti ja tyylikkäästi kalustettu ravintola ja täällä oli ilo istuskella lounastamassa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä pienestä alkukankeudesta huolimatta. Muuten tyhjässä ravintolassa tuli hyvin huolehdittu olo, kun kokoajan oli tarjoilija hollilla. Kasvissyöjälle on aika hintsusti juttuja tarjolla, ehkä kysymällä löytyy jotain? Yleensähän näissä japanilaisissa rafloissa on hieman heikko vegetarjonta (kannattaa käydä tsekkaamassa Fat Tomato).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Hyvä mesta, kiva että on lounasta ja iltamenussa näyttäisi olevan mielenkiintoisia, pöydässä valmistettavia ruokiakin (ja siellä on myös vegeannoksia).

Sundsberg / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Ps. Hieno tuplasateenkaari aamulla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/2/16

Pps. Lounasretken Pokésaalis: 6 PokéStoppia, Caterpie, Drowzee, Jigglypuff (jei!) ja Nidoran (male).

URL www.ravintolahelmi.fi
Puhelin 09-6126410
Osoite Eerikinkatu 14, Helsinki

2 thoughts on “Helmi”

 1. Melko kehuvaa, vain muutama ei niin tyydyttävä kohta. Ja silti vain kolme tähteä… does this compute?

  1. Niin, nämähän ovat kovin subjektiivisia nämä arviot noin yleensäkin ottaen. Olen itse preferoinut sitä, että tuolla asteikolla olisi oikeasti minulle itselleni jotain merkitystäkin. Aika monessa arviointiasteikossa näkee ilmiön missä on joko arvona 1 tai 5, välinumeroita ei käytetä. Eli joko kaikki on täydellistä tai sitten niin kehnoa ettei pysty ymmärtämään. Omasta mielestäni näin ei oikeasti ole, vaan Gaussin jakauma pätee myös tässä.

   Omat arviot voinee jakaa karkeasti niin, että nolla menee luokattomille tapauksille, joita on hyvin vähän. Yksi tähti on ok, 1,5 kuvastaa suurinta osaa perusbuffista. Kaksi tähteä menee jo vähän paremman puolelle ja kolme tähteä on omalla asteikolla jo oikein hyvä, menisin erittäin mielelläni uudelleen. Nelonen on varattu niille harvoille paikoille joilla on jotain aivan erityislaatuista tarjolla ja sitten siitä eteenpäin 4,5 kohdassa mennään jo ihan huippuihin.

   Täydellisiä tapahtumia on vain yhden käden sormilla lasketut henkilökohtaisesti merkittävät tapahtumat, joita ei ole tänne kirjattu (tapahtuneet ennen blogin aloittamista). Niille on varattu asteikon yläpää. Toivottavasti niitäkin tulee vielä joskus vastaan, tosin tuskin lounaalla.

   Kiitos kommentista, lisää blogin metatiedosta löytyy sivulta Miksi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.