Monal

image

Uusi viikko, uudet kujeet. Tai no, vanhojahan nämä kujeet taitavat jo olla, kun olen kohta pari vuotta rehannut näitä ravintoloita. Kohta aletaan lähennellä jännittävää 400 rajapyykkiä ja tuntuu, että rafloja riittää edelleen vaikka kuinka. Ja hyvä niin, muutenhan tämä hauska harrastus menettäisi sen kantavan ajatuksen. Tosin hieman ehkä nykyään jo kaivelee se, ettei tule mentyä sitä toista kertaa ravintolaan, vaikka olisi ollut kuinka hyvä kokemus. Ehkä sitten, kun kaikki on käyty (tähän menee varmaan vielä toiset pari vuotta) niin voi tehdä jonkun greatest hits kiertueen. Mutta tänään oli siis vuorossa (jälleen kerran) eat.fi:n uutisvirrasta bongattu uusi/uudehko ravintola. Monal tarjoaa intialaista safkaa buffan (9,90e) muodossa. Muutama hehkuva arvostelu (tosin mielenkiintoisesti taas arvostelijoilta jotka ovat antaneet tasan tämän yhden arvostelun) sai mielenkiinnon myös heräämään, joten marssin tänne Iso-Roban tuntumaan. Tällä paikalla taisi aikaisemmin sijaita Vaelsa, joka on sittemmin vaeltanut Kauppatorin tuntumaan. Tänään oli tarjolla: Chilly chicken eli chilikanaa paprikalla, Butter chicken, Lamb curry, Alu Bhindi masala eli perunaa ja okraa aasialaisilla mausteilla, Dai Tadka eli linssejä sipuli-valkosipuli-tomaattikastikkeella, Naan-leipää, riisiä, raitaa ja salaattibaari (tomaatti-salaattisekoitus-kurkkusalaatti, hunajamelonia, maustekurkkua, coleslawta sekä hedelmäsalaatti ja paria kastiketta joista toinen oli sitä hauskaa minttukastiketta). Vesikannu tuli pöytään, loppuun löytyy kahvi tai glögi (jei). Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille.

image
Alkusalaatti oli ok, ei mitään ihmeellistä. Paitsi se herkullinen minttukastike, se oli hyvää. Raita oli melko hyvää, tosin aika valkosipulista, joka mielestäni puskee tätä enemmän tsatsikin suuntaan (joka siis periaatteessa ihan ok, mutta näissä odottaa enemmän sitä makeahkoa sipulia tms sisältävää jogurttikastikeversiota). Naan-leipä oli ihan jees, mutta ei vetänyt vertoja esim. Shubha Kamanan pullean herkulliselle versiolle. Mutta sitä minttukastiketta oli pakko ottaa vähän lisää sen Naanin viereen. Nam. Kastikkeissa löytyikin sitten aika hyvin makua, linssikastike olikin oikein hyvää ja se chilikana maistui mehevän herkulliselle pienellä potkulla. Butter chicken oli ihan ok makuinen, mutta kana oli päässyt kuivahtamaan hieman. Lammas curry oli hyvän makuista, varsinkin kun tuikkasin siihen jotain (itse tehtyä?) chilisoossia mukaan ja lammas oli niillä rajoilla kypsyyden osalta, mutta ei ollut mennyt yli. Riisi oli hyvää. Kaiken kaikkiaan tämä oli oikein kelvollinen lounas ja ihan hauskaa välillä syödä tämän kaltaista ruokaa buffan muodossa, vaikkakin edelleenkin ne parhaat (Shubha Kamana ja Pikku Nepal tulee ensimmäisenä mieleen) peltilautaspaikat vievät mielestäni voiton ruoan tasossa.

image
Sisustus on erikoinen yhdistelmä toimistomaisuutta, jotain edellistä ravintolaa ja intialaisia koristuksia. Ihan kiva täällä oli loossissa ruokailla, eikä lounaan alkaessa (10:30) ollut ketään muutakaan mestoilla, eli sai ihan rauhassa nauttia aikaisen lounaan. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli salaatti ja parit vegeruoat, kyllä täällä ainakin täyteen saa itsensä vedettyä ja se linssikastike oli mielestäni ihan hyvää. Lasten kanssa en välttämättä lähtisi tänne erikseen, mutta tilaa toki oli ja syöttötuolikin näytti löytyvän.

image

URL www.ravintolamonal.fi
Puhelin 050-5969316
Osoite Annankatu 4, Helsinki

2 thoughts on “Monal”

  1. Hei Juha,

    Kiitos, kun pääsit vierailemaan Monal-ravintolaamme, vaikka siitä on jo kulunut tovi. Tämä oli miellyttävää luettavaa. Samalla saimme rehellistä palautetta, missä olemme onnistuneet ja missä on vielä kehitettävää. Kiitos paljon blogista!

    Kun olet käynyt kaikki ravintolat läpi, niin olet tervetullut tulemaan uudestaan!

    Parhain terveisin,
    Ravintola MONAL

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.