Lucha Loco

image

HUOM! Ravintola ei valitettavasti enää tarjoa lounasta, vaan aukeaa vasta klo 17 on suljettu ja tilalle on tullut Enso.

Ilma oli kaunis ja kollega kyseli lounaalle johon ehdotin uudehkoa Lucha Locoa. Kyseessä on siis meksikolainen ravintola joka tarjoaa taco-buffettia (10,50e). Tämä on näemmä tupsahtanut Bistro Helsinki 15 paikalle joka on melkoisen vähin äänin lopettanut toimintansa tai ainakaan Google ei osannut kertoa mitään asiasta. Sporalla mestoille, tosin pienen mutkan kautta, kun Tarkk’ampujankadun pysäkki oli pois käytöstä. Samalla tuli huomattua, että tämän ravintolan viereen on ilmestynyt (vai onko ollut kauankin?) Story-niminen ravintola jossa siis pitää näin ollen käydä. Tai itseasiassa pienen googlauksen jälkeen kävi ilmi, että kyseessä on Story Deli ja se on Wanhan Kauppahallin Storyn etiäinen. Olen pyrkinyt siihen, että ketjun ravintoloissa käydään vain yhdessä instanssissa, mutta en oikein osaa sanoa, että päteekö tuo sääntö tähän. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa baaritiskille, jossa ohjeistus toimintaan olisi saanut olla parempaa. Itse en tiennyt ravintolaan tullessa, että kyseessä on buffet (se on piilotettu takahuoneeseen), mutta ei kysyvä tieltä eksy jne. Buffassa oli tänään tarjolla: pehmeitä maissitacoja, kanaa, possua ja nautaa, tummaa papumössöä, paistettua sipuli-paprikahöystöä, paistettua vihreää paprikaa, paistettua sipuli-sienihöystöä, paistettua perunaa chorizolla, riisipaistosta maissilla yms, kermaista sipulimuhennosta (tai joku sellainen), korianteria, punasipulia, punakaali-porkkana-salaattia, jäävuorisalaattia, vihreää ja punaista salsaa sekä jogurtti(tms)kastiketta.

image

Kaksi tacoa lautasella liian isoilla (oma vika) täyteseteillä  eivät ole kaikkein kuvauksellisimpia annoksia, mutta hyviä makuja tässä oli. Kaikki komponentit olivat laadukkaita ja tuoreita ja lätyt olivat myös hyviä. Kivaa tällaisessa on se, että saa itse valita sellaiset täytteet mitkä haluaa, huonoa se, ettei oikein ensimmäisellä kertaa osaa annostella järkevästi. Sotkuista puuhaahan näiden syöminen on, mutta niin kai sen kuuluukin olla. Hyvä katuruokamainen tunnelma tähän kokonaisuuteen oli kyllä saatu, mutta salsa ja erityisesti jogurttikastike (vai mitäköhän tämä sitten olikaan?) olivat liian löysiä tämän luonteiseen ruokaan. Lautanen meni aika nopeasti hyvin märäksi ja vaikeutti ruokailua. Mutta siis tässä on toki omilla valinnoilla iso osa annoksen tyypistä, näistähän saa melkein spydärinkin kasaan.

image

Sisustus oli hauska, tavallaan elokuvamaisen meksikolaisen katuruokaravintolan tyylinen ja samaan aikaan siisti sekä uutuuttaan kiiltelevä. Täällä oli mukava käydä, hauska nähdä persoonallisia ravintoloita. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja rennon asiallista. Kasvissyöjälle täällä on kaikenlaisia juttuja mistä voi kasata omanlaisensa annoksen. Tosin olihan tämä aika lihapainotteinen. Lasten kanssa en varmaan tulisi, kun on hieman kaukana omilta kulkureiteiltä, muuten ehkä voisikin. Periaatteessa ihan kiva mesta, mutta arvostan enemmän Cholon ja Eatosin versioita tacoista ja makumaailmaltaan edelleen pidän eniten Tortilla Housesta.

URL http://luchaloco.fi/
Puhelin 044-0562677
Osoite Korkeavuorenkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.