Hoshito

image

No olihan siellä pakko käydä, kun eilisellä reissullani bongasin uuden lounaan. Tämä ilmeisesti aiemmin enemmän tai vähemmän japanilainen ravintola on nyt siis luiskauttanut itsensä “aasialaiseksi”, mikä kieltämättä antaa enemmän leveyttä menun suunnittelulle. Muutenkin varsinainen menu näytti olevan enemmän jotain juomien kera vedettävää snackseja/kevyitä aterioita, kuin varsinaisia päivällis/illallisannoksia. Ehkä tämä on sellainen kaakkoisaasialaishenkinen bistromeininki? Mesta jokatapauksessa tarjoaa itämaisia safkoja myös lounaaksi.

A nice little oriental restaurant with curries, pokes, ramen and the like.

For better ramen, go to Fat Ramen, Bodo or Momotoko.

image

Tänään oli tarjolla lautasannoksina (9e): Vegetable red curry, beet poke bowl, pork belly miso ramen ja daikon & chicken wings. Näihin ilmeisesti (ehkä, en jäänyt ryystämään) kuului kahvi/tee loppuun. Hetken vatuloin listan ääressä, kun tuo trendikäs poke houkutteli, mutta punajuuri ei. Päädyin sitten lopulta rameniin, että saisin verrattua niihin muihin itämaisiin soppiin mitä on tullut vastaan. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, josta löytyi myös aseet ja systeemit. Vesi tuli pöytään, jossa olikin jo erilaisia tulisia mausteita.

image

Kulho tuli pöytään melko nopeasti ja oli ihan iloisen näköinen ilmestys, kuten nämä usein tuppaavat olemaan. Oli edamamea, sitä possua, paahdettua merilevää, kananmunanpuolikas chilijauheella, pikkelöityjä juttuja ja sitten jotain jännää tummaa ohutta (sientä vai teetä vai merilevää vai mitä ihmettä) juttua. Sekä tietty nuudeleita että sitä misolientä. Liemi oli ihan jees, oli tässä ehkä jotain muutakin kuin vaaleaa misoa (tai sitten vaan kuvittelin/söin possun kera), mutta jäi parempien jälkeen.

image

Possu oli suussasulavan herkullista ja pikkelsit leikkasivat hyvin rasvaisuutta, tosin sitä herkullisesti pikkelöityä punasipulia olisi saanut olla omaan makuun rutkasti enemmän. Edamamet olivat mitä olivat ja merilevä toi kivaa syvyyttä makuun silloin kun sitä otti mukaan. Kananmuna oli vielä vähän viileä, eikä chilijauhetta lukuunottamatta mitenkään maustettu. Nuudelit olivat snadisti liian tykeviä omaan makuun ja loppua kohden tämä menikin aika puurtamiseksi, eikä jotenkin se normichilimassa/srirachakaan jeesannut riittävästi. Ihan kiva ja kevyt lounas, mutta jäi omasta mielestäni tosiaan Fat Ramenin, Bodon ja ehkä aavistuksen myös Momotokon jälkeen ramenin osalta.

image

Sisustus on jännä yhdistelmä pelkistetyn valkoista salia ja japanilaisilla lehtileikkeillä päällystettyä seinää. Kivat lamput ja hauskat astiat, mutta hieman kömpelön oloiset tuolit. Iso ikkuna tulvi valoa ja oli hauska seurata turistiryhmiä parveilemassa Arkadiankadulla.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja kohteliaan ystävällistä. Kasvissyöjälle oli ainakin se curry. Lasten kanssa en ehkä eksyisi tänne, tosin olihan täällä ihan hyvin tilaa vaunuillekin etc.

image

Ps. Minulla on huonoja uutisia. Laskin eilen väärin, ei niitä ravintoloita ollutkaan eilen 482, kun olin unohtanut Passion vielä siihen listalle. Niitä on vasta tänään 482. Tuo on vähän hankala tuo laskutoimitus, kun pitää aina ottaa kantadumppi ja putsaa siitä käsin noi ylimääräiset rivit. Ja joo, voisihan sitä tehdä kaikenlaista automatisointia yms yms, mutta kuka jaksaa kun voi tehdä “vielä tämä yhden kerran” käsin? Siltikin, se 500 on mahdollisesti saavutettavissa kesäkuun loppuun mennessä.

image

Pps. Käykääpä koeajamassa Hämeenlinna, nyt kun he ovat vallanneet Narinkkatorin.

URL www.hoshito.fi
Puhelin 050-4325063
Osoite Arkadiankatu 21, Helsinki

4 thoughts on “Hoshito”

  1. Täällä ei näytä olevan enää lounasta, valitettavasti. Oon pari kertaa käynyt ilta-aikaankin ja oli aika vakuuttava paikka. Maukkaita annoksia ja sellaista kokoluokkaa, että voi ottaa useamman ja jakaa.

    1. Katos vaan, se ei kauaa kestänyt. Ehkä heillä onkin se iltavalikoima vahvempi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.