Thai Papaya

HUOM! Ravintola on suljettu.

Mitä iistimpää, sitä siistimpää. Kävin tapaamassa kaiffaria ja johtuen maantieteellisestä asetelmasta, päädyimme suuntaamaan Hertsikan autokeskittymän ytimessä sijaitsevaan thaimaalaiseen ravintolaan.

Metromatka Siilitielle oli helppo ja olipas Siilitien asemakin siistiytynyt sitten kun viimeksi täällä olen käynyt (siitä on ihan jumalattomasti aikaa), muistaakseni täällä oli joku nepalilainen, mikä on roikkunut listalla jo hetken. Pitää käydä joku päivä skoramassa sekin.

An interesting and tasty Thai buffet in the middle of the light industrial jungle of Herttoniemi. The papaya salad was exquisite and the whole lunch experience made me happy.

Other interesting restaurants in an office like environment are Borneo, Brasileira and Bites.

Tämä ravintolapäivästä syntynsä saanut ja Hernesaaren rannasta vauhtia ottanut ravintolaketju tarjoaa thaimaalaista buffettia (10e) salaattibaarilla ja sopalla. Tänään oli tarjolla: Tom yum -keittoa, papaijasalaattia, thaimaalaishenkistä coleslawta, tomaattia, salaattia, kurkkua, ananasta, vesimelonia, riisiä, vege phad thai, kana panang curry, uppopaistettua possua, kesärullia pähkinädipillä, korianteria, pähkinärouhetta, chiliä, limeä, kurkkusalsaa, thai papaya -kastiketta, prik nam pla sekä mahtava valikoima kaupan kastikkeita.

Tilaus ja maksu hoidettiin linjaston päässä sijaitsevalle kassalle. Lounaaseen kuuluu myös kahvi/tee. Aseet yms löytyvät linjastosta.

Alkuun nykäisty tom yum -keitto oli herkullinen! Ihanan lämmin ja täyteläinen keitto upeilla mauilla. Tätä hörppi oikein tosi mielellään ja oli erinomainen aloitus ruokailulle. Kesäkääryleet jatkoivat hyvää settiä ja pähkinädippi (sekä muut kokeillut kastikkeet) toimivat näiden kanssa tosi hyvin yhteen.

Erityishuomautus pitää antaa myös sille jännälle valkoiselle (thai papaija?) kastikkeelle, joka oli sitruunaisuudessaan ihanan raikas, tykättiin molemmat tuosta oikein paljon.

Riisi oli hyvin keitettyä ja pad thai oli maittavaa, ei liian rasvaista, tosin ei mitenkään järisyttävästi maustettuakaan. Tähän kohtaan täytyy kehua useita erilaisia modaukseen sopivia kastikkeita ja dippejä etc, nämä olivat laadukkaita ja niitä oli laaja kirjo. Näillä sai (ruotsinlaiva-metodilla täytetyn) lautasen eri komponentit väännettyä haluttuun asentoon.

Papaijasalaatti oli aivan loistavan makuista ja ainoa ongelma tässä oli se, että santsikierroksella se oli jo ehtinyt loppua (tuli myöhemmin lisää, mutta olin jo täynnä). Erittäin herkullinen versio tästä klassikkoannoksesta.

Kanakastike toimi sekin ihan hyvin, varsinkin kun terästi vähän sillä prik nam pla -kastikkeella. Uppopaistettu possu oli rapsakkaa ja silti vielä melko mehukasta, tähänkin löytyi suositeltu kastike modauspöydältä ja se komppasi possua hienosti. Kaiken kaikkiaan tämä oli erittäin oiva thaikkubuffa ja tulin kylläiseksi sekä onnelliseksi tästä lounaasta. Loistava tapa aloittaa viikonloppu (vaikka kyllähän minä tietty tstolle menin vielä tästä). Kannattaa käydä, vähän samaa kategoriaa kuin Borneo, vaikkakaan ei ihan yhtä ylitsepursuava valikoimaltaan.

Sisustus on siisti toimistomainen ruokala, pienillä yksityiskohdilla koristeltuna. Täällä oli ihan jees lounastaa, ympäristö ei sinänsä kauhean ravintolamainen ollutkaan. Seura teki tilasta ja tilanteesta mainion.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Kasvissyöjälle oli sitä soppaa, salaatteja sekä pad thaita että kääryleitä. Lasten kanssa tuskin tulee eksyttyä, hieman ohi normireittien.

Ps. Hyvää viikonloppua!

URL www.thaipapaya.fi
Puhelin 044-9893348
Osoite Sahaajankatu 20 A, 4 krs., Helsinki

3 thoughts on “Thai Papaya”

  1. Oon hakenut Hesarin toimipisteestä kolme kertaa ilta-aikaan mukaan ja ruoat on valitettavan keskinkertaisia. Possu oli kohtalaisen maukas, kana ja pad thai hoh-hoijaa.

    1. Ok, hyvä tietää. Onko niillä Hesarin pisteessä myös lounasbuffaa? Toi Hertsikan versio oli kokemisen arvoinen.

  2. Kyllä taisivat lounasta mainostaa, tila vaan on aika pieni niin tuskin siellä on Hertsikan veroista tarjontaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.