African Pots

image

Aurinko loisti kauniisti ja päätin lähteä hieman kauemmaksi lounaalle. Pitkään listalla kökkinyt African Pots osui kohteeksi ja köröttelin dösällä noin suurin piirtein entistä Näkövammaisten keskusliittoa vastapäätä sijaitsevaan ravintolaan. Paikka tarjoaa afrikkalaista (duh) ruokaa buffet (10e) muodossa ja pääpaino padoissa on kasvisruoissa. Buffassa on pääruokien lisäksi soppa, kahvi/(valmiiksi haudutettu inkivääri!)tee ja jälkkäri, joka tänään oli joku jännä (nigerialainen?) “puff puff” donitsi/akara. Tänään oli tarjolla (harmi että Facebookia ei ole päivitetty, menee muistinvaraisesti ja nämä ovat aavistuksen eksoottisia ruokalajeja): Linssikeittoa, sämpylää ja injera-lettuja, soija(?)tomaattikastiketta, riisiä, porkkana-soijapapusysteemiä, paahdettua nautaa, paistettuja ruokabanaaneita, paistettuja kasviksia (vihreitä papuja etc), joku jännä vegekastike herneillä ja outo vaalea tahna. Buffan vieressä oli chilikastiketta. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, josta saa mukaansa vesikannun.

image

Alkuun nykäisty linssisoppa oli ihan hyvää, mutta se chilikastike mitä tujautin sokkona mukaan oli aivan tajuttoman herkullisen tulista. Tämä maistui hieman Aji Cristal -lajikkeen kaltaiselta, eli hauskan hedelmäiseltä ja tuliselta. Tämä oli tähän mennessä maistetuista chilikastikkeista ihan ehdoton ykkönen ja tänne kannattaa tulla jo pelkästään tämän takia (en tiedä onko aina tarjolla, mutta toivon kovasti näin). Ja oli ne pääruoatkin ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Nauta oli kovasti paahdetun näköistä ja oletin että olisi ollut kuivia käkkänöitä, mutta ei! Mehukkaita ja taitaen maustettuja. Porkkana-soijapapumeininki oli tosi hyvä sekin ja tässä tuli jännän eksoottinen maku taas esiin, hauskaa kun ei pysty suoralta kädeltä sanomaan että mistä nämä maut koostuvat. Tomaattikastike oli herkullista myös ja sopi erittäin hyvin muiden juttujen kanssa yhteen. Paistetut kasvikset toivat mukavasti tekstuuria muuten melko pehmeisiin kastikkeisiin. Se jännä kastike jossa oli sellaisia jotain pehmeitä juttuja (tofua? jotain taikinaa?) oli ihan kiva, mutta kun se oli sijoiteltu chilikastikkeen viereen, niin siltähän se sitten maistui. Valkoinen tahna oli sekin eksoottisen muikean makuista. Tosi hyvä setti ja kun vielä kietoi muutamia kastikkeita niiden injera-lettujen sisälle niin johan oli mainion erilainen lounas.

image

Loppuun vedetty inkivääritee oli maukasta ja sopi hyvin niiden “donitsien” kanssa. Ja ne donitsit eivät onneksi olleet valtavan rasvaisia/sokerisia, joten ihan hyvillä mielin vedin pari sen teen sivussa. Kaikkien kannattaa kyllä ehdottomasti käydä täällä koestamassa juttuja ja ihan vaikka pidemmänkin matkan päästä. Ja vaikkakin Queen Sheba oli tosi loistava sekin, niin kyllä tämä veti pidemmän korren. Ituhipeillekin löytyy vähän erilaisempaa vegeruokaa, mistä iso plussa. Ei tarvitse aina sitä salaattia ja soppaa vedellä.

image

Sisustus on jännä yhdistelmä karua toimistohuonetta muovilla päällystetyillä pöydillä ja hauskoilla afrikkalaisilla tilpehööreillä. Ei tämä kaunis ole, mutta funktionaalinen. Sisäänkäynti on suoraan dösäpysäkin kohdalta, ilman mitään turhia kylttejä. Ilmeisesti sisään halutaan vain niitä, jotka tietävät paikasta. Asiakaspalvelu oli iloisen ystävällistä. Kasvissyöjälle oli vaikka mitä herkkuja, vähän päivästä vaihdellen ja tästäkin syystä olisi hienoa, että sitä webskaa päivitettäisiin jämptisti. Mutta siis pääosin vegeannoksia mikä sekin erottaa tämän muista stadin buffista positiivisella tavalla. Lasten kanssa voisi muuten tulla, mutta vähän syrjässähän tämä on, mutta olisi kiva maistatuttaa näitäkin ruokia heille.

URL www.facebook.com/africanpotsfin
Puhelin 044-9742088
Osoite Mäkelänkatu 45, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.