Tokyo55

image

Kesken työkiireiden päätin lähteä hieman merta edemmäs kalaan, kun ilma oli kolean kaunis ja kaipasin pientä happihyppelyä. Suuntasinkin sitten Töölöntorin läheisyydessä sijaitsevaan Mamma Rosan porukoiden sushipaikkaan, jossa onkin pitänyt käydä vaikka kuinka kauan. Tämä jo melkein legendaarisen maineen omaava sushi buffet on saanut niin paljon kehuja, että oletin mestan olevan oikein hyvä tällaiselle maanantaiaamufiiliksen nostattajaksi. Saapuessani neljää minuuttia vaille avaamista, niin täällähän olikin jo viisi ihmistä jonossa ennen minua, joka sekin enteili hyvää.

One of the best, if not the best, sushi buffet in Helsinki. All the sushi are created from high grade components and with great skill. Be early though, as the best daily specials (maguro, unagi etc) disappear quite quickly. Close by you can also find Sushi wa.gocoro and Soup.

Paikka tarjoaa siis sushibuffettia (15e) salaatilla ja misolla, sekä loppuun kahvi/tee sekä jälkkärin (jei!) hieman normaalia korkeammalla hintatasolla. Tänään oli tarjolla: Misokeittoa, kurkku ja lohimakit, hosomakeja (scampitempura, spicy, kurkku-kana), nigireitä (tonnikala!, ebi, sake, sake jollain chilillä, mustekalaa chilillä, mahdollisesti unagi ja tamago), mozzarella-pinjansiemen-tomaattisalaattia balsamiccokastikkeella sekä meloni-porkkanasalaattia. Jälkkäri oli joku hyydyke marjavaahdolla tms. Susheille oli normitilpehöörit. Maksu hoidetaan ulko-oven vieressä sijaitsevalle kassalle tullessa ja ruokailutila on jännästi kellarissa á la Oficina.

image

Misokeitto oli miellyttävän lämmin aloitus, kun tuli tosiaan seisoskeltua siinä ulkona hetki ja ilma oli kuitenkin yllättävän raikas. Siinä sitten lämmittelin käsiä kupilla ja hörpin soppaa (en löytänyt lusikoita ja eikös nämä pitäisi muutenkin hörppiä?) joka oli ihan hyvä versio misosta. Salaatti oli kanssa ihan jees, mutta jotenkin ei sopinut täysin teemaan.

image

Sushit olivat erittäin laadukkaita ja sanoisin että ihan pelkästään sushien osalta tämä meni heti Stadin sushibuffettien kärkeen. Mutta koska valikoimassa oli tosiaan vaan niitä susheja parin (yllättävän länsimaalaisen) salaatin kera, niin arvottaisin tämän silti samalle tasolle kuin Fukun erinomaisen buffan, jossa herkulliset lämpimät ruoat komppaavat sushivalikoimaa ja edelleenkin se Orchidin Itsarin piste oli ihan lyömätön.

Mutta ne sushit! Todella laadukkaasti tehtyjä, erittäin tuoreita aineksia ja riisikin oli taitavasti keitetty sekä maustettu. Että buffassa tulee vastaan tonnikalaa (joo, ei saa syödä, mut silti!) ja jotain muutakin eksoottisempaa (luulen että oli unagi, mutta en ole 100% varma, en ole mikään ekspertti) on tosi hienoa. Ja vaikkakin mielestäni läheisestä Sushi Wa.gocorosta saa aavistuksen parempaa sushia, niin buffassa saa aina kuitenkin niin paljon kuin haluaa (liikaa). Kannattaa ihan ehdottomasti käydä koestamassa tämä.

image

Jälkkäri viimeisteli ruokailun ja vaikka yleensä nämä tulee skipattua, niin nyt oli pakko maistella kun oli sen verran hyvän näköistä settiä tarjolla. Ja tämä oli oikein hyvä jälkiruoka, hyvät maut marjaisalla meiningillä ja tasokas koostumus. Hyvä hyvä.

image

Sisustus on tunnelmallinen, vaikkakin aika kova trafiikkihan täällä tuntuu olevan. Pienet verhomaiset systeemit jakavat hieman tilaa ja muutenkin yleisfiilis on laadukas. Aika pieni tilahan tämä on ja kellarissa, mutta siihen nähden oikein viihtyisä. Yläkerta vaikutti looseineen tyylikkäämmältä ja kivemmalta, mutta ymmärrän kyllä että logistisesti se olisi hankala kun jengi rehaisi portaita ees-taas.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli hieman heikosti valinnanvaraa, kuten näissä sushibuffissa yleensäkin. Lasten kanssa pitäisi ihan ehdottomasti tulla, he osaisivat kyllä arvostaa näin hyvin tehtyjä susheja, tosin vaunujen kanssa ei ole mitään mahista ja muutenkin asiakaspaikat olivat enemmän mitoitettu aikuisille.

URL www.tokyo55.fi
Puhelin 09-43427640
Osoite Runeberginkatu 55 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.