Helsingin parhaat lounaat 2015 – Itämaiset

Näiden ravintoloiden edustama makumaailma tuntuu yllättävän sopivalta itselle, vaikka en ole koskaan kaakkois-aasian suuntaan tehnyt muuta kuin yhden koulun kurssikokonaisuuden (tuli juuri kansainvälisten neuvottelujen -kurssin jälkeen). Mutta tässä oma näkemykseni (IMHO) parhaista itämaishenkisistä lounaspaikoista. Eri mieltä ei saa olla!

IMG_1489.JPG

1. Orchid

Ihan omassa sfäärissään liikkuva Orchid on mielestäni paras stadilainen thaikku ja erityisesti siis se lönkan toimipiste, vaikka ne muutkin ovat loistavia (mikä ei ole mikään pieni saavutus ravintolaimperiumin laajentumisen toteutuksessa). Lounaaksi kannattaa valita se kolmen annoksen “tasting”, koska täällä kaikki on häkellyttävän herkullista.

2. Fat Ramen

Jos et ole täällä käynyt, niin olet missannut jotain aivan ainutlaatuista. Mene heti. Ilmeisesti laajentanut jo ramenien ulkopuolelle, mutta en osaa sanoa, että miksi pitäisi. Herrrkullista!

20140627-131323-47603330.jpg

3. Koto

Paras japanilainen in town. Pitkällä ja kovalla kokemuksella vedetty, laadukkaan yksinkertaisella otteella vedetty setti. Lounaalla muutakin kuin sushia.

4. Korea House

Krunikan kätketty korealainen kaunotar. Jos haluat maistaa 50 shades of kimchi ja antaa tulta suulle, niin suuntaappa tänne.

IMG_1249

5. Dong Bei Hu

Mielestäni paras kiinalainen, ei buffa, vaan lautaspaikka. Ja jos haluat tulista, niin kokeile friteerattuja kananpaloja chilillä ja (szechuan, vai miten se pitäisi kirjoittaa) pippurilla. Tule hyvä hiki, älä tule paha hiki.

6. Lemon Grass

Mesta vakuutti heti ensimmäisestä kerrasta ruoan laadullaan, ihan ehdotonta kärkikastia Helsingin thaikkuscenessä.

image

7. Fuku

Aivan törkeän hyvä itämainen buffa susheineen kaikkineen.

8. No. 5 Coffee

Phon lisäksi täältä löytyy vaikka mitä herkkua ja kaikki tähän mennessä maistetut ovat olleet loistavia.

IMG_1749.JPG

9. Kaow Thip

Herkullinen, edullinen ja kattava thaikkulounas, täällä kannattaa ihan ehdottomasti käydä.

10. Maithai

Tämä on ollut nii-in pitkään “se” thaikkupaikka, että on pakko ottaa listalle, vaikka vähän on alkanut jo take-away laatu kärsiä jne. Perinteet velvoittavat ja aina välillä täältä on pakko käydä hakemassa jotain.

image

Chengdu saa kunniamaininnan siitä, että on tuonut niin ison määrän liikennettä saitille, mutta se annos minkä itse vedin ravintolassa ei ollut listalle pääsyn arvoinen. Ihan hyvä toki, mutta parempiakin löytyi.

PS. Ja joo, kuten rakas vaimoni huomautti, Gaijin on luonnollisestikin ihan ykköskastia itämaisissa ravintoloissa, mutta en nyt ihan joka listalle viitsi sitä pistää, ravintola esiintyy kuitenkin vielä jollain tulevalla listalla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.