Sandro

IMG_2295.JPG

Suuntasin taas Kallioon kaveria tapaamaan ja mentiin tällä kertaa kolmannen linjan kolmanteen paikkaan, eli kuuluisaan Sandroon.  Tätä oli kehuttu kovasti erilaisissa medioissa, joten odotustaso oli erittäin kova. Alkukosketus oli yllättävä, mestahan oli kulmakuppilan oloinen tila jossa oli hieman rokkifiilis sisään kävellessä. Sisällä oli tehokas ohjaus pöytään, tilausta ei erikseen tehty, kyseessähän on buffa (11,90e) josta saa myös pelkän salaatin ja sopan (halvempi hinta, en muista mikä ja hieman liian tyylitelty webska ei oikein osaa kertoa hintoja niin että löytäisin ne). Näemmä jotkut asiakkaat kuitenkin maksoivat etukäteen, itse maksoimme vasta ruokailun jälkeen, ilmeisestikin homma joustaa tarpeen mukaan. Tänään (koska perjantai) oli tarjolla Marrakech Madness. Tiskillä näytti olevan myöskin päivän lehdet tarjolla (voi olla että olivat maksullisia, mutta epäilen että olivat mestan omia).

IMG_2298.JPG

Se salaattibuffa! Voi että mikä kattaus siinä oli. Luettelisin mielelläni mitä kaikkea siinä oli, mutta ei kukaan pysty niin monta asiaa pitää mielesasään. Seinällä oli toki lista kaikesta ja voin nyt yrittää fiilistellä: Vihersalaattisekoitus, pastasalaattia, porkkana-kaali-tms-raastesekoitus granaattiomenan siemenillä, kukka- ja parsakaalisalaattia, couscousia, bulgurisalaattia, meloni-ananas-etc-salaattia, raita-tai-joku-semmoinen, mausteista tomaattihässäkkää, marinoituja oliiveja ja niin edelleen ja niin edelleen. Soppa oli kasvissoseen nimellä kulkeva setti, joka maistui mausteiselta porkkana-peruna-yms-sopalta. Leipäpöytä salaattibaarin päässä tarjosi tuoretta, megalomaanisen kokoista vaaleahkoa (hieman kellertävää, sahramia? kurkumaa?) leipää, sekä ilmeisesti aamiaiskattauksesta jäänyttä croissanttia (hillokuppi oli vieressä). Soppa oli ihan ok, ei mitään erityistä, mutta se salaattilautanen! Nyt löytyi kyllä stadin paras salaattibuffa. Maut olivat erinomaisia vaikkakin joissakin paikoissa esim. couscous on tehty paremmin ja vaikka pidän enemmän Halikarnasin tahnoista (ja vielä enemmän ex-Oman versioista), niin kokonaisuutena tämä oli ylivertainen kaikkiin muihin verrattuina. Leipä oli ihan ok, tosin kuorea ja sitkoa olisi saanut olla edes jonkun verran, mutta ihan hyvin tämä sopi rippeiden pyyhkimiseen lautaselta. Huomattavaa muuten, että mitään salaattikastikkeita ei tarvittu, kaikki oli suoraan salaateissa. Voi olla että jotain kastikkeita jossain oli, mutta kuka niitä tällaisen setin kanssa tarvitsee? Lämmin ruoka käsitti lammas-, kala- ja tofupadat sekä riisiä, mutta tässä kohtaa olin jo niin salaateissa, ettei nämä enää kauheasti houkuttaneet. Eikä näissäkään mitään kovin ihmeellistä ollut, tosin lammaspata oli eniten mieleeni ja ihan hyvää. Tänne kannatattaa tulla vetäisemään salaatti ja soppa, jotka edustavat Helsingin huippua.

IMG_2301.JPG

Sisustus on lähi-itämaisen rok-henkinen Kallion-kuppila, mutta kuitenkin selvästi omalla persoonallisella otteella. Vaikka paikka on selvästi myöskin illalla toimiva Kallion mesta, niin voisin hyvinkin kuvitella käydä täällä lasten kanssa lounaalla/brunssilla. Erityisesti kadunpuoleiset ikkunapöydät olivat valoisia ja miellyttäviä tyyliin sopivilla tyynyillään. Asiakaspalvelu oli tehokasta ja pääosin ystävällistä, tiskillä jatkuvan asiakasvirran vastaanottava kassa oli kyllästyneen oloinen, mutta muuten homma toimi paremmin kuin normaalisti. Kasvissyöjien kannattaa ihan ehdottomasti koestaa tämä perjantaisin tapahtuva salaattibuffa, jos et ole käynyt, niin olet missannut jotain oleellista. Lasten kanssa tänne voisin tullakin, vaikka sinänsä tämä nyt ei erityisesti ole mikään lapsille suunnattu ravintola. Siltikin täällä oli joku lapsi (hauskan värisessä) syöttötuolissa äitinsä kanssa, vaunut eivät kuitenkaan mahdu sisälle ja muutenkin mestassa on ihan hullu ruuhka jo hieman klo 11 (jolloin lounas alkaa) jälkeen.

URL sandro.fi
Puhelin 09-42892317
Osoite Kolmas Linja 17, Helsinki

 

Sandro on 5.12.2014 rated 3.0 of 5

One thought on “Sandro”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.