Enso

Nyt meni ihan randomilla tämä lounas, oli kova tarkoitus mennä Sri Nakhoniin (#vaimitensekirjoitetaan), mutta et ikimaailmassa arvaa, että oliko edelleen kiinni? No totta-kai se oli kiinni, vaikka epävirallisilla Facebook-sivuillakin oli kuva, jossa otsikkona oli “feeling welcome at Sri Nakhon”. Nyt tämä pääsi ihan virallisesti kärkeen Stadilaisista ravintoloista joihin on ihan aidosti vaikea päästä inekseen (sinne on ilmeisesti tulossa buffa, laitan kuvan ikkunasta alle). Toki remontit, kuten muutkin projektit joskus venyy. Päädyin siitä sitten Lucha Locon tilalle tulleeseen Ensoon.

Urban Italian is the slogan for this restaurant offering pizza, pasta and such for lunch. The pizza was excellent, certainly one of the better pizzas in Helsinki.

For other beautiful pizzas go to Leonardo, Skiffer or Linko.

Italialaista siis ja tämähän tietysti tarkoittaa pizzaa, pastaa ja sen sellaista meininkiä. Itsellä oli sen verran aikaa lounaspizzasta, että päädyin listan skannauksen jälkeen ihan perus margheritaan. Tänään lounaaksi oli: tomaatti-mozzarella-basilika pizza (10,30e), bolognese-mozzarella pizza (10,30e), anjovis-valkosipuli-chili-persiljapastaa (12e) sekä fenkoli-paahdettu porkkana-kikherne-appelisiinisalaatti (12e). Itselle tuli tosiaan tuo peruskänkky. Illallislistakin oli aika vakuuttava ja mielenkiintoisesti aukikirjoitettu, tässä ei tarvinnut (ehkä) arvata, että mitä annos sisältää. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa. Aseet löyty pöydistä ja vesikin tuli paikalla (piti ehkä nappaa pullo mukaan kassalta, mutta en mä tajunnut, kuten en yleensäkään).

Pizza tuli kohtuullisen nopsaan ja oli komea ilmestys lautasella. Kivan rustiikki muoto ja maltilliset päällysteet kiinnittivät ensi huomion. Vekkuli pizza-veitsi oli myös hieno. Pohjassa oli ihan mahtava sitko, täällä kannattaa käydä testaamasa pizza jo pelkästään tuon takia. Joku omistajista tms tuli juttelemaan ja kuulemma taikina tehdään ilman hiivaa.

Myös tomaattikastike oli mielenkiintoinen, hyvin tomaattinen ja raikkaan oloinen, tässäkin oli menty ihastuttavan yksinkertaisella menetelmällä, eli napolilaista tomaattimurskaa (tai jotain, voi olla että kuulin/muistan hieman väärin) johon ei lisätä sokeria vaan keitetään kasaan ja lisätään merisuolaa. Kieltämättä paikoitellen olikin aika tuiman suolaista, mutta vaan ihan muutamassa kohtaa. Juusto oli laadukkaan oloista ja basilika toimii tuoreena tällaisessa upeasti. Tämä oli erittäin hyvä pizza ja meni ehdottomasti Stadin kärkikahinoihin.

Omaan makuun ehkä kuitenkin Skifferin omituisuudet ja Leonardon pizzat ovat ihan snadisti parempia (tässä voi aika kultaa muistot ja toisaalta itsehän mä valitsin sen yksinkertaisimman vaihtoehdon, ehkä jauheliha olisi kutkutellut enemmän? kuka näistä tietää. Leonardo pitäisi käydä testaamassa pitkästä aikaa uudestaan, Da Vincin toka kerta ei ollut ihan niin hekumallinen ja ymmärtääkseni nuo ovat jokseenkin samanlaisia), mutta vain hieman. Äkkiä tänne lounaalle, hyvä meininki ja herkullinen ruoka.

Sisustus oli tummanpuhuva, mutta omalla tavallaan tyylikäs. Vähän tällainen moderni bistro tms. Jännä tämä nykytapa peinttaa seinät täyteen, toisaalta “Ei julmaa oo laittaa seiniin värii”. Kiva kun pöydissä oli kukkia tuomassa väriä ja vänkiä pöytälamppuja. Tämä samainen tila on nähnyt kovin erilaisia ravintoloita Bistro Helsinki 15 muuttui Lucha Locoksi ja nyt on tämä. Näistä kolmesta variaatiosta tämä pizza ehkä vetää pisimmän korren, vaikka olihan se Lucha Loconkin taco-buffa tosi jees. Koko tämä alue tuntuu olevan täynnä toistaan parempia ravintoloita, mutta kisa on selvästi kova, kuin liikehdintää on niin paljon.

Asiakaspalvelu oli hieman hakevaa, kuten ensimmäiseen päivään vähän kuuluukin, mutta kaikki sujui tästä huolimatta mallikkaasti. Tuli myös oikein huolehdittu olo, kun käytiin kyselemässä, että onko annos hyvä (olihan se) ja jaksettiin vähän taustoittaa myös annosta. Yksityiskohtien kuuleminen oli kiinnostavaa. Kasvisruokana oli pizza ja salaatti, kannattaa testata. Lasten kanssa voisi periaatteessa tulla, tilaa löytyy jne, tosin jotenkin tämä tipahti enemmän siihen “kavereiden kanssa iltaa istumassa” kategoriaan, kuin perheravintola-laatikkoon.

Ps. Corso on avautunut ja näemmä siellä on taustalla samaa jengiä kuin Passiossa. Mutta ei lounasta (buu).

Pps. Ainiin, eka! Ja tällä kertaa oli ihan puhdas vahinko. Kävelin ensin tämän ohi kun kävin tsekkaamassa Sri Nakhonin tilanteen ja kun palasin, niin joku herra oli jo oven kahvassa kiinni, mutta livahdin sivusta sisään (hän oli siis jäänyt juttelemaan viereisen Hey Poke -raflan tyypin kanssa, joten minun ohittelu ei ollut täysin epäkorrektia). Ravintolassa sitten kävi ilmi, että tämä oli ensimmäinen lounas, vaikkakin oli jo viime viikon illat auki. Tonne Hey Pokeen pitää mennä joskus kans.

URL www.enso.fi
Puhelin 044-0562677
Osoite Korkeavuorenkatu 4, Helsinki

5 thoughts on “Enso”

 1. Oletko hoksannut Annankadun Nood Ramenin? Mila Palosen paikka, pitäisi itsekin testata. Via Tribunaliakaan et ole testannut. Yllättäen siellä ei ole jonoja lounaalla.

  1. Heippa ja kiitos vinkeistä! Nood Ramenista en tosiaan ole kuullutkaan, pitääpä ehdottomasti käydä, varsinkin kun on tuollaista lähiruokaa.

   Via Tribunalista luin jostain (Nyt?) ja vaikutti kiinnostavalta. Pitääpä muistaa sielläkin käydä. Tosin hinnat näyttivät olevan aika tiukkoja pizzoiksi, onko siellä lounaalla sama menu?

 2. Via Tribunalissa on tarjolla kolmea pizzaa lounaalla (en tiedä, vaihtuvatko ne päivittäin). Hintahaarukka oli 10-12 e. Jos satut Munkkiniemen suunnille, käy La Cantinessa ja Veggiessä. 🙂

  1. Kas, toihan on ihan järjellinen hinta hyvästä pizzasta. Pitääpä käydä koestamassa.

   Munkkiniemi on yksi potentiaalinen alue, tosin niin on myös Malmi, Kantsu (“et taida tietää mitä Britannias tapahtu”) ja Kontula(n ostari) tuollaisista vähän kaukaisemmista mestoista.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.