Chengdu

image

Metro vei Kulosaareen ostarin kiinalaista koestamaan. En ollutkaan nähnyt aiemmin tätä paikkaa, aika samanoloinen kuin muutkin vanhat ostarit, mutta paremmin säilynyt ja hyvin rauhallisen oloinen. Kiinalainen ravintola tarjoaa lounaaksi lautasannoksia (8,90e) joita tänään (ja ilmeisesti aina) oli tarjolla: Possua Peking-kastikkeessa, Kung-pao kanaa, possua kasviksilla, possun kylkipaloja, paistettua nuudelia, paistettua kaalia (muistaakseni), kalaa (ei pysty muistamaan). Alkuun on salaattibaari, jossa: Tomaatti, kurkku, kiinankaali, marinoitua punakaalia (?), riisikakkua, paria (kaupan) kastiketta ja ilmeisesti keittoa, tosin pöydässä oli vain riisinkeitin, olisiko se ollut siellä? Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä.

image

Alkusalaatti oli melko turha, tosin se pikkelöity punakaali (tms) oli ok. Pääruoka saapui verrattain vikkelään (olin ainoa asiakas silloin ravintolassa) ja oli tosiaan tehty à la minute. Ruoka oli oikein maittavaa ja kevätsipuli toi hyvää makuvaihtelua isoon kastikesettiin. Riisi oli hyvin tehty ja olisi soveltunut hyvin tikuilla syömiseen myös. Itse kastike oli paksua ja hyvän makuista, possu oli edelleen mehukasta ja ruoka oli hyvin maustettua. Vähän tämä meni loppua kohden puurtamiseksi kun kastiketta oli niin paljon ja makuvaihteluita lautasella kevätsipulia (vai purjoa) lukuunottamatta ei ollut. Oli tämä kuitenkin hintaansa nähden oivallinen lounas ja suurin piirtein samaa tasoa Nankingin kanssa.

image

Sisustus on jännä yhdistelmä itämaista tavaraa ja kreikkalaisen ravintolan oloista settiä. Tästä oli hieman vaikea ottaa otetta, mutta ainakin oli melko erilainen kiinalainen ravintola kalustuksen puolesta. Asiakaspalvelu oli asiallista ja hieman ujon oloista, johtuen mahdollisesti kielimuurista tms. Kasvissyöjälle täällä vaikutti olevan ainakin yksi annos lounaslistalla ja muutama annos myös à la carten puolella. Oli tämä kuitenkin aika lihapainotteinen tarjoomaltaan. Lasten kanssa ainakin mahtuu, lähtiessäni ravintolaan ilmaantui yksi vaunullinen porukkaa ja syöttötuolikin löytyi hienosti. Paikalle pölähti myös kiinalaisseurue syömään, joka on usein hyvä indikaattori ravintolan laadusta. Iso kiitos ravintolalle laadukkaista webskasivuista, tosin se lounaslista saisi olla selkeämmin merkattuna ja hinnat toki myös.

URL http://www.chengduravintola.fi/
Puhelin 09-6926719
Osoite Svinhufvudintie 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.