Vivian’s Kitchen & Bar

Jumalauta juu ja jetsulleen, vai miten se menee. Oli lounastapaaminen herra L:n kanssa ja ehdottelin tälle päivälle kalenterivaraukseksi muodostunutta Vivian’s -raflaa, tosin vaihtoehtona oli myös On The Rocks sekä Rupla (siellä on nykyään vakituiseen lounasta), päädyttiin kuitenkin yhteistuumin tähän (pitää yrittää vähän aktivoitumaan näiden nurkkien osalta, tuli sen verran käymättömiä paikkoja eteen).

An excellent Asian buffet with a soup & salad for starters and Phở included in the affordable buffet price. The Phở was delicious as were the rest of the dishes, do have a go at it.

Other tasty Asian restaurants in the neighborhood are Tuk Tuk, Peking and Happy Garden.

Ravintola tarjoaa kaakkois-aasialaista (vietnam, kiina, thaimaa) lounasbuffaa (10,90e) sopalla, salaattibaarilla, lämpimillä vaihtoehdoilla sekä bonuksena phở-soppaa, jonka saa erikseen tehtynä, pöytään tuotuna ja samaan hintaan! Webska ei pidä pääosin paikkaansa ruokien osalta, tänään piti olla kanaa osterikastikkeessa jne, mutta paikan päällä oli valikoima “same same but different”-meiningillä. Peking-keitto piti kuitenkin kutinsa, eli listaa voi katsoa suuntaa antavana.

Tänään oli tarjolla: Peking-keitto, salaattibaari (jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, tulista nuudelisalaattia, marinoitua kaaliraastetta seesaminsiemenillä, värjättyjä mustia oliiveja, maustekurkkuja, hunajamelonia, ananasta sekä modaukseen sopivia juttuja että paria kastiketta), phở (pitää tilata erikseen kassalta), riisiä, paistettua nuudelia, kana-ananaskastiketta, grillattua possua ja parsakaalia & sipulia kastikkeessa, tulista lehmää valkosipulilla, thaimaalaista tofucurrya, fritattua kanaa, fritattua mustekalaa, fritattuja kevätkääryleitä ja hapanimeläkastiketta. Loppuun oli kahvia/teetä sekä kääretorttua (jei). Juomaksi oli vettä ja mehua. Á la carte lista on ilmeisesit myös käytössä lounaan aikana. Otettiin molemmat tuo buffa phở-sopan kera, kun kerran samaan hintaan sai.

Alkuun vedetty Peking-keitto oli oikein oiva versio tästä perinteisestä sopasta. Vähän oli chilin potkua (lisää chilikastiketta, limeä sekä linnunsilmächiliä löytyi salaattien vierestä) ja happamuutta, tosin itse tykkään vielä vähän etikkaisemmasta, mutta hyvä ja lämmin aloitus oli. Salaatit olivat tuoreista komponenteista väsättyjä, kaaliraaste oli maukkaan rouskuvaa ja nuudelisalaattiin oli saatu hyvät maut. Tämä oli vähän parempi alkupalatarjooma, kuin normibuffassa ja lupaili hyvää jatkosta.

Phở saapui verrattain nopeasti (teki mieli sanoa vipsakkaasti, mutta ilmeisesti se ei ole aito sana, vaikka itsestä tuntuu siltä että pitäisi olla) ja nyt täytyy sanoa, että kylläpäs oli hyvä. Pienihän tämä oli, mutta toisaalta tällaisen buffan kyljessä ei pidäkään olla iso. Liemi oli erinomaisen makuista, syvän täyteläinen ja sopivan mausteinen.

Nuudeleita oli sopivasti muuhun annokseen nähden ja lihat (kana ja lehmä) olivat murisevan mehukkaita. Snadisti punasipulia ja yrttiäkin löytyi sekä tosiaan limeä sekä chiliä sieltä buffasta (sopan loppua kohden piti käydä vähän lisäämässä). Tosi hyvä phở ja isompi kuppi tätä menisi ihan täysiä lounaasta, mutta tälleen kylkiäisenä ainutlaatuinen lisä buffaan, täällä kannattaa käydä jo pelkästään tämän takia!

Lämmin puoli buffasta tuli vedettyä sitten pienemmällä liekillä, kun oli jo maha aika pystyssä. Ja nämä jatkoivat samalla tasolla, jokainen kastike (en ottanut currya) oli hyvän makuinen ja omasi omanlaisensa makuprofiilinsa. Riisi oli hyvin keitettyä, paistettu nuudeli ihan jees, kiva kun oli kaalia tuomassa tekstuuria. Chilinaudassa oli hieman terää ja herkullinen kastike, liha oli mureaa ja kasvikset napakoita.

Grillattu possu oli hyvää, vähän tällaista BBQ-kastike henkistä. Kana ananaskastikkeessa maistui makean mainiolle ja miellyttävän rapsakka, mutta myös mehukas fritattu kana sekä hapanimeläkastike toimi hienosti. Tämä oli buffan osalta jo itsessään vakuuttava suoritus ja parempi kuin normi tusina-kiinalaisbuffa, mutta yhdistettynä tuohon lisäsoppaan tämä on yksi mielenkiintoisimmista lähiaikoina vastaan tulleista mestoista. Nyt äkkiä käymään, ennenkuin alkavat nostamaan hintoja yms kauheeta.

Sisustus oli siistin, vastaremontoidun Kalliolaisen baarin tyyppinen meininki rahapeleineen (näissä on nykyään korttipäätteet! vai onko ollut jo pitkään? olenko missannut pahasti jotain?) ja Jallu/bisse happy hour (joka on ilmeisesti mm. la-su 9-15) mainoksineen kovin autenttisen oloinen. Rauhallinen jazzahtava musa taustalla toi hyvän pössiksen mestaan ja värikkäät kukkasysteemit vähän trooppista menoa. Täällä oli oikein hyvä istuskella lounaalla turisemassa kaverin kanssa.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, phởn tuonnin yhteydessäkin mainittiin erikseen limen + chilin löytyvän buffasta ja pöydät blokattiin täydennyskierrosten yhteydessä tehokkaasti. Kasvissyöjälle oli hintsusti juttuja, toisaalta á la carte listalta löytyi useampia tofu-annoksia, jos sellaista kaipaa ja kaikki oli tosiaan hyvää. Lasten kanssa en välttis lähtis, enemmän tälleen aikuiseen makuun.

Ps. Tarjolla olisi 19.5. Juuren duunaama illallinen Design-museossa, josta tuotto menee hädänalaisten lasten ja nuorten hyväksi.

URL www.vivians.fi
Puhelin 045-8971388
Osoite Kustaankatu 4, Helsinki

14 thoughts on “Vivian’s Kitchen & Bar”

 1. Oletko hoksannut, että Hietsun halliin oli avattu uusi kalapainotteinen ravintola Petiscaria? Olisi kivaa kuulla arviosi. Tyrkyllä näytti olevan Suomessa harvinaisempaa mustekalaakin.

  1. Kiitos vinkistä! Taisin ehkä ohimennen vilaista tuota Super Bowl -ekskursiollani, näytti kovin viehättävältä pikku kahvilalta. Täytyykin laittaa listalle ja mennä ensitilassa tsekkaamaan.

 2. On noi korttiröörit olleet pelikoneissa jo vuosia. Ihan sairasta touhua mun mielestä.

  Tää Vivian’s pitää tsekata, tuossahan on ollut kaikenlaista räkälää vuosien varrella. Kävelin paikan ohi vähän aikaa sitten ja olin hieman skeptinen että mikä paikka tämä nyt on.

  1. On tää kyllä ihmeellinen maailma, ei ole itselle tullut vastaan tuollaisia yksikätisiä korttirosvoja. Ja hyvä niin.

   Vivian’s oli hyvä, käy ihmeessä testaamassa ja kommentoi, että miten sujui.

 3. Ei ollut viikonloppuna ruokaa lainkaan, tai jotain lihapullia ja ranskalaisia, makkaraperunoita ja vastaavaa kammotusta, mutta ei mitään Aasiaan viittaavaakaan. Sääli, noille kulmille olisi kunnon aasialainen mahtunut kun Thai Papayasta ei oikein ollut mihinkään.

  1. Kas vain, niiden Facebook mainitsee jotain “baariruoasta” klo 15 jälkeen. Ehkä sama pätee viikonloppuun? Harmi sinänsä, se lounasbuffa oli oiva. Kokeile sitä Kampai 3″sta?

 4. Kävin täällä tuossa viime viikolla (kuten ehkä Twitteristä bongasit) ja oli erittäin hyvä buffa. Muutakin kuin iänikuista kookoscurrya, hyvät salaatit ja varsinkin tofu (en muista mitä se oli) oli todella hyvää.

  Juttelin henkilökunnan kanssa ja iltaruokaa on ollut, mutta koska ei ollut menekkiä niin lopettivat sen. Lounaallekin kaipaili lisää väkeä, laitoin lähistöllä oleville kavereille kovasti myllyviestiä että käyvät täällä.

  1. Joo, hyvä että oli edelleen hyvä. Harmi jos lopettavat lounaan, tuolla voisi käydä useamminkin. Ja ilmeisesti Kampain nuudelit olivat jääneet vähän puolitiehen?

 5. Vivian’sin ruokia saa ResQ:sta, pitää noutaa ylijäämää joskus kotiin. Tuota henkilökunta valitteli myös että kun buffa pitää olla täydessä latingissa kolmeen niin hävikkiä uhkaa tulla.

  Jep, Kampain nuudelit olisi kaivanneet jotain jippoa, jotain muuta kuin mitä sain chilipurkista.

  1. Hyvä, että on nykyään noita hävikkimeininkejä, mutta harmi tosiaan ettei asiakkaita riitä. Toivottavasti nälkäiset ihmiset löytävät tuon.

   Oma Kampai (mistäköhän toi nimi oikein tulee) oli oiva, kiva että sattui hyvä annos omalle kohdalle.

 6. Kampai tarkoittaa ihan “kippis”, mutta mitä 3″ perässä tarkoittaa, jäänee varmaan mysteeriksi.

  1. Joo, niin muuten tarkoittaakin, jostain syystä toi iski mun tajuntaan vasta vähän myöhemmin. Oisko kolme tuumaa sen juoman määrä? Tai sitten se on joku Tetsuo-viittaus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.