Doi Thai

20140715-120758-43678540.jpg

 

Tämä krunikassa sijaitseva thaikkupaikka on hieman syrjässä keskustan vilskeestä, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. Lounaslista on valitettavasti näkyvissä vain ravintolan seinällä/ovipielessä, joten täytyy vaan luottaa onneen tarjoomassa. Kaikki kaksi kertaa (tämä mukaanlukien) mitä olen täällä käynyt ovat olleet kyllä oikein hyviä. Lounaaseen (kaikki annokset 9,50e) sisältyy salaatti, soppa ja tee/kahvi ja ravintola on auki lounaalla tiistaista perjantaihin. Tänään tarjolla oli: Kanaa vihreällä curry-kookosmaitokastikkeella, Paistettua kanaa basilikakastikkeella, Paistettua possua valkosipulikastikkeella ja Paistettua tofua hapanimeläkastikkeella.

20140715-120800-43680272.jpg

Itse valitsin kanan basilikakastikkeella ja maksoin annoksen tiskille. Tämän jälkeen aika yksioikoisen salaattibaarin kimppuun jossa oli tarjolla: jäävuorisalaattia, maissia, (hauskasti leikattua) kurkkua, tomaattia, pikkelöityjä punajuurisuikaleita ja kastiketta. Keitto oli kasviskeittoa johon toi tekstuuria retikkapalaset. Keitto oli ok, salaatti oli mitä oli, saipahan jotain puuhata ennen ruuan saapumista. Pääruoka tuli kohtuullisen nopeasti, tosin paikka oli kahta ihmistä vaille tyhjä joten mitään nopeusennätystä tässä ei kuitenkaan tehty. Ruoka oli kuitenkin selvästi minua varten tehty, eikä mistään valmiista kattilasta napattu. Riisi oli jotenkin hieman maukkaampaa, siinä oli jotain (kuorellisia? punertavia) toistakin riisiä ihan perus “thairiisin” (eli jasminin) lisäksi. Kastike oli erittäin maukasta ja sisälsi hyvät tekstuurit. Mausteet olivat kohdillaan ja annoksen tulisuus (johon ei ollut indikaatiota lounaslistassa) oli vähäinen, mutta kuitenkin antoi pientä potkua makuun. Ehdottomasti kaupungin thaikkupaikkojen kärkikaartia, Maithain tasoa.

Ravintolan sisustus on sympaattisen thaimaalainen ja taustalla soi thaimaalainen musiikki. Kalusteet ovat hieman kauhtuneet (ovatkohan nämä samat kuin sen Azoros tms mikä oli tässä aikaisemmin), mutta ei se haitannut viihtymistä. Kasvissyöjille täällä on aina (ainakin tällä viikolla joka päivä) näemmä joku tofu-annos. Lasten kanssa tänne voisi tulla noin muuten, mutta hieman syrjässähän tämä sijaitsee ja varmistaisin vielä annoksen tulisuusasteen kun se kerran ei ollut eksplisiittisesti sanottu listalla, ettei jää ruoka lautaselle liian mausteisena.

URL www.doithai.fi
Puhelin 09-625514
Osoite Meritullinkatu 5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.