Dong Bei Hu

IMG_1249

Dong Bei Hu, eli China Tiger on Korkeavuorenkadun espan päädyssä Vuorikadulla sijaitseva (muuttanut 2016) “aito” kiinalainen ja kieltämättä täällä saa jotain muuta kuin sitä perus msg-kamaa mitä suurin osa muista kinkkipaikoista trokaa. Itse en ole käynyt kaakkois-aasiassa päinkään, joten en osaa arvioida kuin aitoa tämä nyt on, mutta siitä viis, hyvää ruokaa täältä on aina saanut. Paikka myy myös hyvät take-awayt, jota on tullut joskus käytettyä, tosin silloin jäi (isosta) tilauksesta yksi annos uupumaan, mutta laskun tuli maksettua. Tämä hoitui oikein mainiosti yhdellä soitolla ja olivat kovasti pahoillaan ja saatiin muistaakseni hyvitys kun käytiin (paljon) myöhemmin porukalla syömässä. Ei jäänyt paha mieli ja ruokaakin riitti oikein hyvin koko köörille niistä take-awaysta. Paikalla on (ilmeisesti) viikottain vaihtuva lounaslista, joka tällä viikolla oli: Yu Xiang Rou Si eli Suikalepossua valkosipulikastikkeessa, Yuan Con Niu Rou eli Naudanlihaa ja sipulia, Xiang Gu Doufu eli Tofua ja sieniä, Ma La Ji Rou eli Chili-pippuri-kanaa, Qing Gua Xia Ren eli Katkarapua ja kurkkua ja Jiao Gua Rou Pian eli Paistettua kesäkurpitsa vihreä ja possua. Kaikki ruuat maksavat 9,70e ja lounaaseen kuuluu (päivän) alkukeitto, riisi ja kahvi.

IMG_1244

Oltiin tytön ja vaimon kanssa liikkeellä, joten hetki meni syöttötuolin kanssa säätäessä, mutta heti kun istuttiin pöytään menua ihmettelemään, niin aikuisten eteen tuli keitot. Nopeaa toimintaa. Menulta valikoitui suikalepossua valkosipulilla sekä chili-pippuri-kanaa. Tarjoilija ohjasi siihen suuntaan, ettei (hyvin nuorelle) tytölle otettu omaa annosta, vaan jaettiin sitten sitä mitä tuli. Alkukeitto oli aika tyypillinen kasvis(+kananmuna)keitto ja tämä sitten yllättäen upposi riisin lisäksi tytölle parhaiten. Pääruuat olivat oikein maukkaita ja selvästi myös erimakuisia. Chili-(szechuan)pippuri-kana oli tulista, kuten nimestäkin pystyi arvaamaan, mutta valitettavasti niin oli myös possu. Vaikkakin ruoka oli hyvää, niin lapsen kannalta olisi ollut ihan hyvä joko mainita tilatessa tai sitten menussa jollain tavalla, että kyseessä on (hieman) tulinen annos. Poislukien tätä draamaa (tosin ei tyttö nyt niin ihmeissään ollut kun tuli vähän chiliä suuhun, mutta ei hän kuitenkaan sen enempää halunnut sitä syödä), homma sujui hyvin, ruokaa oli tarpeeksi ja se oli hyvää.

Sisustus on siisti kiinalaishenkinen, mutta silti hieman modernimmalla otteella tuunattu kuin jotkin stadin muut tämän lajin edustajat. Palvelu oli tällä kertaa erittäin nopeaa, lautasetkin vietiin eriaikaan eri pöydässä istuvilta (joissakin muissakin kiinalaisissa on tätä havaittavissa), joka saattaa jotain myös häiritä. Yksi aikaisempikin lounaskokemus täältä on ja silloin toiminta oli verkkaisempaa, tosin niin oli myös ravintolakin täynnä, kun tällä kertaa oltiin lähes ainoita kun saavuttiin (myöhemmin alkoi valumaan lisää porukoita). Kasvisruokaa edustaa erilaiset tofu-touhut, varsinaisellakin listalla on aika vähän kasvisvaihtoehtoja. Lapsen kanssa homma sujui semikitkattomasti ja aikaisemmin kun täällä ollaan oltu perheen kanssa on lapset kyllä tykänneet ihan ok.

URL www.dongbeihu.fi
Puhelin 09-495098
Osoite Vuorikatu 20, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.