Koto

20140627-131321-47601574.jpg

Thaikkuviikko keskeytyi ikävästi kun Villa Thai oli pimeänä lounasaikaan. Pitääpä kokeilla ensi viikolla, että onko silloin auki. Kävellessäni takaisin ydintä kohti osuin Koton kohdalle ja koska paikka oli lähes tyhjä, niin astuin sisään (oli taas vähän kiire päivä). Koto on ollut nykyisellä paikallaan, Lönkalla n. Orchidia vastapäätä, jo jonnin aikaa. Muistaakseni tässä kohdassa oli Satkar aikaisemmin, joka on muuten muuttanut Tennispalatsin vierestä jonnekin Sanomatalon luokse. Nykyäänhän Koton entisellä paikalla on ravintola Domo, joka sekin on oikein oiva japanilainen ravintola. Pöydistä löytyy lounaslista joka sisältää runsaan määrän vaihtoehtoja: Tori/Sake no teriyaki eli Teriyakikastikkeella maustettua kanaa tai lohta ja sisältäen salaatin, misokeiton sekä riisin (9,70e); Yakiniku eli Viipaloitua häränfilettä, sipulia ja samat lisukkeet kuin edellisessä (17,80e); Satsuki sushi (9) eli Tonnikala, lohi, kuha, jättikatkarapu, kananmuna, californiarullia + miso (12,70e); Maki sushi (12) eli Tonnikalarullia, californiarullia, lohirullia, kurkkurullia, avokadorullia, kananmunarullia + miso (13,50e); Tonkatsu eli Paneroitua porsaanfilettä + salaatti, miso, riisi (11,50e), Tempura eli Friteerattuja katkarapuja ja vihanneksia + m. ja r. (15,60e); Furai mix eli Paneeroituja katkarapuja ja vihanneksia + m. ja r. (15,60e); Unajyu eli Pariloitua ankeriasta riisillä + m. ja pikkelssi (19,20e), Katsudon eli Friteerattua leivitettyä porsaanfilettä, kananmunaa ja sipulia riisillä, pikkelssiä + m. (12e), Kaisendon eli Raakaa kalaa viipaleina sushiriisin päällä + m. (12,40e), Sake don eli Graavilohta viipaleina sushiriisin päällä + m, (10,30e); Kitsune udon/soba eli Nuudelia ja papukokkelia keittoliemessä (9,70e); Tempura udon/soba eli Nuudelia ja katkaraputempuraa keittoliemessä (12,70e); Makunouchi bento eli Lohi sashimi, merileväsalaatti, paneroitu porsaanfile, grillattu lohi, kananmunarulla, pikkelsi, misokeitto, riisi (18,50e); Makunouchi bento deluxe eli Sushi, tonnikala sashimi, paneroitu kuha, kananmunarulla, salaatti, kanavartaat, pikkelsi, misokeitto, riisi (21,00e).

20140627-131323-47603330.jpg

Jos en olisi ollut liikkeellä niin kiireellä, niin olisi ollut mielenkiintoista ottaa bento, koska olen syönyt sitä Domossa ja se oli hauska kokemuksena. Mutta tilanne oli mikä oli, niin päädyin teriyaki kanaan. Eli kiiltävää ja paistettua ruokaa olisi kohta edessä. Tilauksen jälkeen tuli kohtapuoleen misokeitto eteen ja se oli tyypillisen hyvää sekä tietysti parempaa kuin se kaupasta ostettava. Ruoka tuli kivan nopeasti ja näytti kauniilta kokonaisuudelta salaatti- ja riisikipoineen. Salaatti oli kiva pieni “aloitus”, mutta salaatinlehti oli melkoisen kokoinen puikoilla vedettäväksi. Kastike oli hieman erilaista kuin mitä muualla on tarjolla ja oli oikein kirpeän maukasta. Kana oli erinomaista, mureaa ja mehevää. Teriyaki kastike oli myös erinomaista ja sopi mainiosti kanan kanssa. Riisi oli hyvin keitetty, kuten saattoi odottaakin.

Sisustus on kauniin japanilaismainen (siellä kertaakaan käymättä) ja ravintola on hyvin siisti sekä hillityn tyylikäs. Asiakaspalvelu on korostetun kohteliasta ja kaikenkaikkiaan täällä on erittäin mukava käydä. Kasvissyöjille täältä löytyi nuudelit papukokkelilla, joka voisi olla ihan kiinnostava annos, mutta kyllähän tämä on enemmän kalaan ja lihaan painottunut ravintola. Lasten kanssa tänne tulisi oikein mielellään, erityisesti kun heille maistuu sushi erittäin paljon.

URL www.ravintola-koto.fi
Puhelin 09-646080
Osoite Lönnrotinkatu 22, Helsinki

 

2 thoughts on “Koto”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.