Kaow Thip

IMG_1749.JPG

Harhailtuani hetken Punavuoren katuja muistin, että täälläpäin oli thaimaalainen ravintola, jossa en ollut vielä käynyt. Muutaman mutkittelun jälkeen löysinkin perille tähän ilmeisesti jo pidempään tässä olleeseen ravintolaan. Minua ei tosin otettu vastaan, joten oli hieman epäselvää, että pitääkö pyöriä tiskillä vai tehdäänkö tilaus pöydässä. Tarjoilijan saapuessa hän ohjasi minut pöytään istumaan ja tilasin annoksen listalta. Tänään päivittäin vaihtuvalla listalla oli tarjolla (kaikki annokset 8,80e): Kanaa ja ananasta kookos-punacurrylla, Nautaa kookos-vihercurrylla, Paistettua possua inkiväärillä, Paistettuja nuudeleita tofulla ja katkaravuilla sekä Paistettua tofua basilikalla ja chilillä. Itse valitsin chilitofun. Kaikkiin annoksiin kuuluu keitto, hedelmäjälkkäri sekä kahvi/tee.

IMG_1742.JPG

Vihannessoppa saapui pöytään kohtuullisen nopeasti ja oli herkullinen aloitus lounaalle. Eniten tässä keitossa miellytti, sen hyvän maun lisäksi, komponenttien laadukkuus. Nämä vihannekset eivät tulleen mistään pakastepussista, vaan kaikki oli selvästi tehty itse. Pääruoka saapui myös kohtuullisen nopeasti, vaikkakin ravintolassa ei ollut kovinkaan suurta asiakakuntaa, joten joko kokki oli hitaalla, tai sitten (tätä epäilen enemmän) näitä annoksia tehdään enemmän alkutekijöistä kuin vilkkaammissa lounaspaikoissa. Lyhyt odottelu kuitenkin palkittiin erinomaisella annoksella. Ulkoasu oli kaunis, riisit oli kasattu keoksi lautaselle (joka ei ollut lämmin) ja itse chili-tofu-kastike oli myös hyvän näköinen. Kaikki komponentit oli selvästi erotettavissa, niin näön kuin maun perusteella. Jälleen kerran käsityö paistoi läpi annoksesta. Kastike oli oikein mainio ja sijoitti ehdottomasti tämän ravintolan stadin thaikkupaikkojen kärkikastiin, tosin ei kuitenkaan ihan Maithain tai Orchidin leveleille, mutta korkealle kuitenkin. Melko suuren pääruuan jälkeen eteen ilmestyi pieni lautanen hedelmiä, joista appelsiini oli leikattu lähes pois kuorestaan syömisen helpottamiseksi. Kaikenkaikkiaan tämän ravintolan tarjooma on erittäin vahva ja erityisesti tällä hintatasolla täytyy antaa isot suositukset.

IMG_1728.JPG

Sisustus on persoonallinen vedos perinteisestä thaimaalaisesta ravintolasta. Seinille on kertynyt jos jonkinlaista asiaankuuluvaa koristetta. Mutta täällä näkyy myös ajan hammas, mm. pysähtyneen kellon muodossa. Ikkunasta tulee valoa, mutta tumma sisustus hieman imaisee sen jättäen aavistuksen hämärän tunnelman, joka toisaalta sopii tähän rauhalliseen ympäristöön. Asiakaspalvelu oli verkkaista ja ystävällistä, tosin ehkä kielen takia asiat esitettiin hieman töksähtelevästi (“alkukeitto, kasvis”). Kasvisruokaa täältä saa joka päivä ja ainakin oma tofuannos oli herkullinen. Lasten kanssa tänne kai voisi tullakin, mutta onhan tämä hieman syrjässä ytimestä, joten tuskin tänne asti tulisi pelkän ruuan perässä.

IMG_1756.JPG

URL fi.yelp.fi/biz/kaow-thip-helsinki
Puhelin 09-2784249
Osoite Uudenmaankatu 33, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.