Korea House

IMG_2340.JPG

Kuulas ja lumeton talvisää sai mielen liikkeelle lounasaikaan. Aloin muistelemaan Ullanlinnan ekskursiolla nähtyä Bibimbap kylttiä ravintolan ikkunassa ja teinkin nopean googlauksen “bibimbap helsinki”. Sieltähän löytyikin ensimmäisenä Korea House joka oli uusi tuttavuus. Sinänsä webskan mainoslause Suomen ainoasta korealaisesta ravintolasta on joko hyperboli (fenglanti! woo!) tai sitten melko vanha lausahdus, koska onhan nyt ainakin Makki Makki. Oli miten oli, tänne päätin suunnata ja kollega lähti krunikan valloitukselle ennakkoluulottomasti mukaan. Sporalla pääsi kohtuulähelle ravintolaa ja siitä sitten tuli kurvailtua Qulman ohi mestoille. Ravintola oli täysin tyhjä, koska oli juuri avautunut lounaalle ja saatiinkin valita itse että mihin istumme. Paikassa on siis ei kovinkaan usein vaihtuva menu sekä alkusalaatti ja soppa. Menusta löytyy: Bibimbap eli Keitettyä riisiä kasvisten kanssa (10,50e); Seu bokkumbap eli Paistettua riisiä katkarapujen kanssa (9,50e); Kimbap eli Merilevärulla, täytteenä vihanneksia, riisiä ja tonnikalaa (9,50e); Dubu yachae bokkeum eli Paistettua tofua ja vihanneksia soija kastikkeella (9,20e); Kimchi bokeumbap eli Friteerattua riisiä kimchin kanssa (9,50e); Sengsun tygim eli Friteerattua kalaa koreahouse kastikkeen kera (9,20e); Dakbulgogi eli Friteerattua kanaa & makeahko marinadi (12,50e); Dyaejinbulgogi eli Friteerattua porsaanlihaa ja vihanneksia chilikastikke marinadissa (12,50e) sekä Bulgogi eli Ohueksi leikattua naudanlihaa jossa makeahko marinadi (15,50). Salaatti oli vihreä salaattisekoitus, chilillä marinoituja pepperonichilejä (tuplachili!), jotain tunnistamatonta keltaista hedelmää viipaleina ja kimchia sekä salaattikastiketta. Soppa oli kimchiaiheinen tofusoppa. Loppuun oli korealaista (vihreää valmiiksi haudutettua!) teetä. Tilaus tehtiin pöydässä ja maksettiin lähtiessä kassalle.

IMG_2334.JPG

Alkupalat kun oli haettu, niin ensiksi tuli tutuksi pöydässä olevat aseet, eli (metalliset) tikut ja lusikka. Näillä sitten alettiin keihästämään ja hörppimään. Salaatti oli aivan mahtava ja hyvin poikkeava normaalista alkupalasalaatista. Kimchi oli herkullista, mutta ei kovin tulista ja tuplachilit toivat hymyn huulille ja kipakan, mutta kuitenkin melko lempeän, tulisuuden tunteen kielelle. Salaattikastike oli myös erilainen ja hauska, hieman muistelin että olisi ollut jotain samankaltaista ehkä tarjolla Makki Makkissa. Keitto oli mahtava maultaan ja ihanan tulinen sekä lämmittävä koleana päivänä. Ainoa mikä keitossa hieman häiritsi oli jotkut hyvin isot kiinankaalipalaset joita joutui taiteilemaan suuhun ilman että kaikki keitot leviävät pisaroina paidalle ja kravatille. Pääruoka saapui kohtuunopeasti, tosin aika verkkaiseen tahtiin täällä edetään, ei kannata tulla kiireessä. Pääruoka ei ollut kuvauksestaan huolimatta ihan täysin vege, koska päälle oli heitetty paistettu kananmuna. Riisiannos oli erittäin herkullinen ja sen jaksoi ison alkupalankin jälkeen hyvin loppuun asti. Jokin annoksessa (kimchi?) sai sen pysymään mielenkiintoisen makuisena huolimatta siitä, että siinä oli melko vähän kuitenkin komponentteja. Annoksen makumaailma oli jälleen kerran hieman erilainen kuin mihin oli tottunut, joku jännä (on se jännä) vivahde. Kaikenkaikkiaan tämä oli todella hyvä setti ja tekisi mieli mennä uudestaan käymään. Suosittelen ehdottomasti menemään.

IMG_2336.JPG

Sisustus oli persoonallinen ikkunakoristeineen, mutta ei järin modernin oloinen, vaikkakin hauskana yksityiskohtana oli (ei kokeiltu) tarjoilijan kutsunappi seinän viereisillä pöydillä. Kasvissyöjille täällä oli ansa paistetun kaniksen muodossa, joten jos käy, niin kannattaa kysäistä. Lasten kanssa taas hieman syrjässä normireiteiltä ja voi olla että on hieman mausteisuuden yläpäässä perheen pienimmille. Kannattaa käydä kokeilemassa, hyvä ruoka, parempi mieli.

IMG_2331.JPG

URL www.koreahouse.fi
Puhelin 09-1357158
Osoite Mariankatu 19, Helsinki

 

One thought on “Korea House”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.