Helsingin parhaat lounaat 2015 – Meksikolaiset

Käymättä koskaan meksikossa, voisi kuvitella, että olen jäävi arvostelemaan meksikolaisia ravintoloita. Näinhän ei toki ole, vaan erinomaisuudessani voin hyvinkin formuloida listoja ihan mistä tahansa, milloin tahansa. Tässä taas yksi definitiivinen listahesan” lounaspaikoista.

image

1. Arctic Burrito

Tämä vakuutti niin kovasti, että hyökkäsi suoraan listan kärkeen. Isolla sydämellä ja taidolla tehtyjä burritoja. Mene heti käymään!
2. 3 Amigos

Sellon salattu herkkusammio, täältä löytyi aivan tolkuttoman herkullinen burrito.

image
3. Tortilla House

Se on vähän hiinä ja hiinä, että onko tämä parempi kuin 3 Amigos, mutta uutuusviehätyksen takia pistin tähän järjestykseen. Edelleenkin Tortilla Housen Roban piste tarjoaa mielestäni yhdet parhaimmista burritoista (ja onhan täällä toki muutakin).
4. Eatos

Eatos on hyvin piilotettu “aalto-talojen” tuulitunneliin, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen ja ihan oikea meksikolainen ravintola, joka on auki lounasaikaan (Patrona on ehdottomasti käymisen arvoinen kokemus, mutta tarjoaa vain illallisia).

image
5. Lucha Loco

Taco-buffet, ihan oikeasti! Ja erinomainen sellainen vielä! Lisäpisteitä pieteetillä väännetystä faux dive bar sisustuksesta lucha libre estetiikalla.
6. Cholo

Todella rautainen kokemus, niin tacojen kuin burritojenkin osalta.

image
7. Ahorita

Yksi Kluuvin kauppakeskuksen uusista pikaruokahelmistä. Ja kiva että on jotain muutakin kuin vettä tai viinaa perusjuomavaihtoehtoina.
8. Shanghai Cowboy

Erittäin herkullisen salaattibaarin omaava, meksikolaishenkinen buffa ex-Königin/mummotunnelikorttelin uudistetussa alakerrassa.

image
9. Chalupa

Kotipizza-konglomeraatin meksikolaista katuruokaa tarjoava ravintolaketju onnistuu tehtävässään vähintäänkin hyvin.
10. Casa Chipotle

Aidon oloinen meksikolainen (see above) mesta tarjoaa hyviä, tosin omaan makuun ehkä liian(?) autenttisia lounasburritoja. Kannattaa käydä jo pelkästään atmosfäärin takia.

IMG_2182.JPG

Kunniamaininta tässä kategoriassa menee Cantina Westille, joka vetää omalla jännällä rock-asenteella ja siihen sopivalla rekvisiitalla eteenpäin kaikkien näiden vuosien jälkeen. Ruoka ei ole mitään ihmeellistä, mutta kokonaiskokemus on sellainen, että kannattaa ainakin kerran käydä.

One thought on “Helsingin parhaat lounaat 2015 – Meksikolaiset”

  1. Kyllä, myönnän kaiken. Olen myös arvostellut kirjoja Amazonissa vaikka en ole koskaan kirjaa kirjoittanut itse. Pari leffaakin olen puolivahingossa mennyt arvostelemaan IMDBssä, pelkällä katselukokemuksella. Ruotsalainenkaan en ole (asunut kyllä useamman vuoden) ja silti kehtaan husmanskostia arvostella. Tätä se on, tämä hubris ja ylimielisyys. Lue toki lisää tästä blogin perusteista täältä: Miksi?.

    Ja tervetuloa, toivottavasti viihdyt saitilla!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.