Chalupa

image

Kosteahko sää ajoi maan alle piiloon ja sitä myöten fundeerasin (tämähän on vielä ihan relevantti termi?), että sukeltaisin metron kautta viimeiseen (? tuskin, näitä tuntuu riittävän) lounas-burrito mestaan. Siis Kallion Chalupa-ravintolaan, joka on ilmeisesti Kotipizzan onnistuneen (hienoa!) listauksen myötä uuden ravintolakonseptin rakentelua pizzan viereen. Tarjolla on näin ollen meksikolaista katuruokaa “fast casual”-hengessä, joka on konseptina sieltä turvallisemmasta ja trendikkäämmästä päästä. Ja hyvä niin, uudet ravintolat tuovat kilpailua ja parantavat lounastarjontaa kautta rantain. Listalta löytyy: Burrito, Dos Chalupas eli ilmeisesti jonkinlainen tacovene(?) tai pari, Naked eli salaatti, Tres Tacos, Quesadilla ja Pita. Näihin sitten valkataan sisälmykset: Smoked Angus eli lehmää (10,80e), sweet carnitas eli revittyä sikaa korealaisesti maustettuna (9,20e), imperial tofu (8,80e), grilled veg (8,80e) sekä torn chicken (9,70e). Muita juttuja olivat: pavut (valkoinen, musta tai punainen), salaatti (normi, korealainen? punakaali, coleslaw), salsa (pico de gallo, chimichurri tai mango), kastike (näitä en muista tarkalleen, mutta joku mieto, tulinen ja wtf) sekä tilpehöörit (korianteri, chili ja kermaviili). Näistä edellisistä sai siis valita yhden jokaista lajia, paitsi tilpehööreistä sai kaikki. Ja valitettavasti mitään ilmoittamatta, burriton alimmaiseksi heitettiin iso läjä riisiä. Sivuun sai tilata myös: juoman (3e), guacamolen (2,5e), extra salsan (1,5e), petit bag eli chalupa chipsejä salsalla ja guacamolella (3,5e), lisä tacon (4e) sekä combon eli juoma + petit bag (4e). Itse valitsin burriton (revittyä sikaa koska korea, mustapapu, punakaali tms aasialaishenkinen salaatti, chimichurri kaikilla mausteilla sekä tulisella kastikkeella) sekä combo (kokis, pico de gallo sekä mangosalsa). Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille.

image

Alkuun maistelin vähän niitä chipsejä, jotka olivat hauskan kotikutoisen oloisia, mutta muuten hieman kuivakoita ja miedon makuisia. Pico de gallo oli ihan kiva, mutta sekin ujosti maustettu. Mangosalsa oli enemmän minun mieleeni ja maistui herkulliselta, makea pienellä tulisella kierteellä. Ehkä ne mangon palaset olisivat saaneet olla pienempiä, nyt vaati pientä taiteilua kalastella näitä niillä chipseillä. Burrito oli melkoinen pötkylä, kuten nämä tuppaavat olemaan. Itse kuori oli aika hyvä, sopivan napakka olematta kuitenkaan kuiva. Liha oli ok, mureaa kuin mikä mutta aika heppoisesti maustettu. Sama juttu sen seesaminsiemenillä maustetun salaatin kanssa. Ja chimichurrista, chilistä sekä tulisesta kastikkeesta huolimatta homma oli erittäin miedosti maustettu. Aika varovainen linja näissä tuntuu olevan, tai sitten se iso riisikeko aiheutti jonkinasteisen makumuurin. Mene ja tiedä. Onneksi pöydässä oli El Yucatecon “xxxtra hot” habanero-kastiketta, jota sitten vapautuneesti roiskuttelin sinne sun tänne. Tämä oli uusi tuttavuus ja aika hyvä, melko tulinen ja hyvän makuinen kastike. Mutta kyllä sitä sitten pitikin tursotella, kun tämän(kin) burriton syöminen meni loppua kohden melko puurtamiseksi ja ihan finaaliin en vaan jaksanut. Nälkä lähti ja oli uusi mielenkiintoinen tuttavuus, mutta jäi tämä selkeästi Tortilla Housen jälkeen. Oli kuitenkin mielestäni aika samoilla viivoilla Cholon kanssa, mikä on jo ihan hyvä saavutus. Se mikä ei ollut ihan niin hyvä saavutus, on että guacamole oli loppunut ja niin oli (quesadilla) juustokin, ketju kaipaa varastonhallinnan opettelua selvästi.

image

Sisustus on trendikkään ja riisutun oloinen valkoisine kaakeliseinineen ja jännine lamppuineen. Musiikki pauhasi kovaa, kun saavuin ekana asiakkaana sisään, mutta asettui sitten rauhallisempaan tasoon ja toi mukavan taustamaiseman ravintolaan. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja hieman hakevaa, kassakoneen kanssa oli pientä säätöä etc. Hyvin tämä kaikki kuitenkin sujui. Kasvissyöjälle oli tofu ja grillattu vegevaihtoehdot kaikista annoksista, joten hyvin löytyy, ei ole ongelmia etsiä itselle sopivaa annosta. Ja oli tämä sen verran hyvä, että kannattaa käydä ainakin kerran kokeilemassa. Lasten kanssa voisi periaatteessa tulla, olihan tuossa syöttötuolejakin etc ja sinänsä fajitakset ainakin kelpaavat hyvinkin.

image

URL www.chalupa.fi
Puhelin 0400-746162
Osoite Porthaninkatu 3, Helsinki

 

Chalupa on 10.11.2015 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.