Kylä

image

Joululoma jatkuu ja tänään oli äiti käymässä vierailulla, joten mentiin syömään johonkin “lähistön” ravintolaan. Tällä kertaa paikaksi valikoitui Tapiolaan melko vähän aikaa sitten (? minulle tämä oli uusi) Kylä niminen ravintola. Tässä oli aikoinaan hyvin perinteikäs ravintola (olisiko ollut joku Tapion Tori tms), joten oli mielenkiintoista nähdä minkälainen paikka tuli tilalle. Mesta tarjoaa suomalaista ruokaa vähän fiinimmällä otteella. Tänään oli tarjolla: Villisikaa eli Rapeaksi paistettua ylikypsää villisian niskaa, kermaperunaa ja juureksia (12e); Paistettu nieriä ja kermaperunaa, punajuuri-voikastiketta sekä juureksia (16e). Näiden lisäksi oli viikon annoksina: Vihreä salaatti (4e), Maa-artisokkakeittoa (6e/10e), Kylän kalalautanen (10e/18e), Glögisorbet (4e). Kaikki annokset sai myös puolikkaina lapsille, mikä on ihailtava asenne ravintolalta, iso kiitos siitä. Kaikki muut ottivat kalaa, paitsi pienin tyttö ja poika ottivat villisikaa. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, tosin maksun voi hoitaa myös tiskille.

image

Alkuun tuli leipää ja voita. Leipä oli ihan ok, lapsille upposi hyvin, mutta itse olisin kaivannut hieman parempaa kuorta ja sitkoa. Pääruoka saapui verrattain nopeasti ja oli kaunis molempien annoksien osalta. Punajuurikastike oli yllättävän hyvä veto, naisväki kehui sitä estottomasti ja minullekin maistui pienehköstä punajuuriaversiostani huolimatta. Kala oli hyvin paistettua ja tässä versiossa oli nahka myös syötävää, toisin kuin Krog Roban kala-annoksessa. Kermaperunat olivat nekin herkullisia ja maistamani villisika (lapsilta pääsee aina vöhän närppimään jämiä) kastikkeineen oli hienosti keitetty, tosin tässä alkaa tulla jo hieman jouluinen sikaähky [tm]. Ne juurekset olivat osittain melkoisen napakaksi jätetty, mutta menettelivät. Erittäin herkullinen lounasruoka siis ja selvästi meni Tapiolan (heikohkon, on täällä tietty Kilim ja Ribis etc, mutta ei ne mitään niin ihmeellisiä ole, pitää toki nekin tänne jossain vaiheessa kirjata) ravintolatarjonnan kärkijoukkoon.

image

Sisustus oli ihanan freesi sekä modernin tyylikäs. Selkeästi parannettu edellisen ravintolan fiiliksestä ja täällä olikin tosi kiva istuskella lounastamassa. Asiakaspalvelu oli se heikoin lenkki, sisään tullessa ei osattu tervehtiä ja piti itse mennä kyselemään pöytävarauksesta (joka osoittautui tarpeelliseksi, ravintola on suosittu) ja loppuosuuskin meni jotenkin hitaanpuoleisesti. Ihan kohteliaita nämä tytöt olivat, mutta reaktiivisia, ei proaktiivisia, ehkä omistaja salissa olisi hyvä motivaattori? Hyvin tämä silti kokonaisuuden osalta toimi. Kasvissyöjälle oli se soppa ja ruoka oli niin hyvää, että varmasti kannattaa käydä koestamassa. Lasten kanssa oli ilo käydä ja ihan loistavaa, ettei ole mitään lasten listaa, vaan vain puolitettuja annoksia. Kaiken kaikkiaan tämä oli tosi hyvä lounas ja hienoa, että tuli näinkin tasokas ravintola Tapiolaan.

image

URL www.tapiolankyla.fi
Puhelin 010-2310430
Osoite Tapiontori 3, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.