Shanghai Cowboy

image

Uudehko paikka remontin alla olevan Königin kellarissa tarjoaa omien sanojen mukaisesti meksikolaista katuruokaa. Kyseessä on siis lounasbuffa (10,10e) jossa tänään oli tarjolla: Salaattibaari, Bataattisoppa, Nautaa mausteisella tomaattikastikkeella ja uunijuureksilla sekä loppuun Lime-mango pannacotta kahvilla ja teellä. Salaattibaarissa oli: Vihreä salaattisekoitus, marinoituja kasviksia (ainakin porkkanaa ja purjoa), vegecaesar-salaatti, punakaalisalaatti chilillä, jotain linssejä ja tonnikalaa (?) sisältävä sötkötys sekä loppuun erilaisia kastikkeita (laittakaa näihin jotain lappuja, pliis) sekä siemeniä, pähkinöitä sun muita modausvälineitä. Kannattaa olla ajoissa (tai tosi myöhään) liikkeellä jos meinaa käydä täällä alle tuntiin. Itse olin tikkana paikalla klo 11:02 ja silloin oli jo jonkin verran lössiä istuskelemassa. Ja kun pääruokaan siirryin, niin jouduin ajoittamaan tarkasti lautasen haun, koska jono tiskillä (missä buffa sijaitsee) oli niin massiivinen. Eli melkein kannattaa noudattaa perusruotsinlaivameininkiä ja iskeä kaikki kerralla lautaselle tai sitten vaan suostua jonottelemaan.

image

Alkuun vedetty soppa oli ihan hyvä kasvissoppa. Ei mitään kovin ihmeellistä, mutta kivahan se on tällaisella lämpimällä aloittaa. Salaatit olivatkin sitten aivan erinomaisen herkullisia ja melkein pelkästään näiden takia kannattaa tulla ainakin kerran kokeilemaan. Lukuunottamatta vihreää salaattisekoitusta kaikki oli marinoitu ja maustettu todella huolellisesti ja hyvin. Se punakaalisalaatti oli oma suosikki pienellä tulisella potkullaan, mutta kyllä nämä muutkin olivat aivan loistavia. Parempia jopa kuin Sandron salaattibuffassa, joka tosin nokittaa vielä runsaudellaan. Leipä jonka otin salaatin viereen tosin petti, ihmeellistä kuivakakun oloista juttua. Ehkä tämä on niin autenttista meksikolaista, ettei enää osunut omaan makumaailmaan, liian murenevaista. Mutta sen leivän vieressä oli mahtavaa tsatsikia (parasta tähän mennessä) ja guacamolea(?) joka oli vedetty sileäksi. Kun kävin haukkamaisesti hakemassa pääruoan (oli pakko santsaa vielä tahnoja) niin se olikin sitten hieman pettymys. Ei tämä varsinaisesti pahaa ollut, mutta toinen lihapala oli sen verran sitkeää, että oli melkoista puurtamista saada se vetäistyä alas. Toinen oli mureampi, mutta sekään ei oikein ollut saanut mitään kunnon makua. Uunijuureksetkin olivat melko vaisusti maustettuja ja näin ollen lämmin ruoka oli kyllä ihan perus kotiruokabuffan tyylistä keskivertosuoritusta. Eikä tämä kyllä meksikolaista ollut ainakaan omasta mielestäni. Harmi sinänsä, mutta salaattien takia kannattaa kyllä ehdottomasti käydä koestamassa. Jälkkäristä en osaa sanoa mitään, kun en sitten kiireiltäni viitsinyt jäädä sitä nautiskelemaan, mutta hyvän näköinen oli.

image

Sisustus on toinen hyvä syy käydä täällä, oli sen verran hauskan näköisesti tuunattu tila seinämaalauksineen kaikkineen. Ravintola on myös hauskan sokkeloinen ja runsailla valoilla on saatu kellarikin oikein hyväksi mestaksi. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja erityismaininta tyhjien lautasten nopeasta noutamisesta, joka on oikein hyvä ottaen huomioon ravintolan suuren suosion. Kasvissyöjälle on soppa ja salaatti, mutta muuten on aika lihapainotteista. Lasten kanssa en varmaan viitsisi tulla tähän ruuhkaan ja ehkä tuo setti on hieman aikuisemmille tarkoitettu. Yllättävän ristiriitainen setti, oikein hyvää ja sitten kuitenkin keskinkertaista ja kummallista (se leipä).

URL http://shanghaicowboy.fi/
Puhelin 09-85685740
Osoite Mikonkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.