Ahorita

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Kaunis kesäpäivä sai minut ja kollegan aikaisin liikkeelle kohti Kluuviin avattua, ah niin trendikästä meksikolaista taco-mestaa. Paikka tarjoaa tacoja kuorella tai ilman (naked) erilaisilla täytteillä: Habanero-nauta, tinga-kana, achiote-possu, chilli tofu, lohi- & siikaceviche ja achiote “veef”. Hintojen puolesta tarjolla on yksi taco (jotain 5e tms), kaksi tacoa (7,50e) tai kolme tacoa (muistaakseni 10e). Listalta löytyy myös mm. liha-mix (14e) jossa saa kolme tacoa eri lihaksilla täytettynä. Itse nappasin juurikin tuon liha-mixin, jotta saisin kattavan kuvan tarjoomasta. Viereen napsahti nachoja, guacamolea, punakaalisysteemiä sekä kookosriisiä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, jossa hieman Subway-henkeen kasataan tacot halutuista tavaroista. Tulisuusaste kyseltiin annoksen kasaamisen loppuvaiheessa (tulinen, kiitos) ja mukaan tuli mukillinen sitrusjuomaa.

image

Tarjotin kädessä istahdettiin loossiin, joka sopivasti vapautui (paikka oli melko täynnä ihmisiä ja kannattaa varautua jonottamaan hetki). Tulisuutta annoksessa olikin hieman, tosin olisi sitä voinut sillä speksillä olla enemmänkin, mutta ihan hyvä näinkin. Kaikki komponentit tacoissa olivat laadukkaita ja hyvän makuisia, tämä oli oikein mainio lounas ja varmaan parillakin tacolla olisi pärjännyt. Niistä lastuista en ollut ihan niin innostunut, mutta muut lisukkeet olivat oikein hyviä, kookosriisiä myöten. Se sitruunajuoma oli hieman jyrkkää omaan makuun (liiankin hapokasta), mutta sen viereen oli ilmestynyt jotain punaista (vesimelonijuomaa?) joka näytti kokeilemisen arvoiselta. Kiva kun tekivät tällaisenkin ravintolan, tosin se 14e oli hieman suolainen hinta tästä setistä. Lucha Loco tarjoaa mielestäni paremman hinta-laatu-suhteen jos haluaa nimenomaan tacoja vetää. Ja burritoissa edelleenkin suosin Roban Tortilla Housea.

image

Sisustus oli trendikäs ja selkeälinjainen. Valoisa, vaalea ja yksinkertainen enemmänkin kuin meksikolaisia kliseitä pursuava ravintola. Täällä oli kiva asioida, vaikkakin joutui jonkun verran jonottamaankin. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja rentoa. Kasvissyöjälle löytyi muutamaa vaihtoehtoa, eli kasvistaco kuorella tai ilman. Lasten kanssa tämä saattaisi mennä hieman sottaiseksi, mutta oli ravintolassa yksi natiainen syöttötuolissa mutustelemassa tacokuorta. Hyvin näytti uppoavan. Ainiin ja pahoittelut nuorelle naiselle joka tuossa kuvassa sattuu olemaan, mutta ravintola oli tosiaan niin täynnä, että oli vaikea saada järkeviä kuvia ilman että osui ihmisiä linssiin.

URL http://ahorita.fi/
Puhelin 046-9236339
Osoite Aleksanterinkatu 9, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.