Cantina West

IMG_2181.JPG

Burritojen innoittamana päätin sitten käydä koestamassa myös ikiaikaisen Cantina Westin versiota texmexistä. Paikkahan on vanha kuin synti ja illan tulle tequilatyttöjen kajahdukset saavat sen myös tuntumaan syntiseltä. Lounasaikaan täällä ei ollut siitä puolesta kuin pieniä häivähdyksiä. Paikka tarjoaa kotiruokabuffettia (10e), salaatin ja sopan sekä jälkkärin kera. Tämän lisäksi on paikan oma lounasburrito (10,40e) sekä jokin runsaampi salaatti (tänään chevreä, 10,40e). Viikon pihvi (15,90e) löytyy myöskin ja on tällä viikolla sipulipihvi. Koska tänään on torstai, niin soppa on tietysti hernesoppaa ja jälkkäri lettuja hillon sekä kermavaahdon kanssa. Loppuun saa myös kahvin ja teen. Tilaus ja maksu suoritetaan alakerran baaritiskille ja sitten siitä matkataan keltaista viivaa pitkin yläkertaan. Paikkahan on melko iso sekä sokkeloinen, joten viivan seuraaminen on ihan hyvä tapa löytää pöydän ääreen. Yläkerrasta löytyy myöskin päivän lehdet, sekä useita erilaisia pöytäkonfiguraatioita isommillekin seurueille. Itselle valikoitui viikon teeman mukaisesti burrito ja siihen täytteeksi chili con carne, muiden täytteiden ollessa kana ja kasvis.

IMG_2177.JPG

Alkuun siis soppaa ja salaattia. Hernarin kylkiäisiksi löytyi sinappia sekä (melko epätasaisen kokoista) sipulihaketta. Salaattipöydästä löytyi salaattisekoitus, tomaattia, kurkkua, raejuustoa, porkkanaraastetta, suolakurkkua, marinoituja (vihreitä) oliiveja, pasta-liha-salaattia, nachoja sekä salsaa. Hernari oli aika tyypillinen tapaus, sopivan paksua ja ihan ok, ei mitään kaupan laatuja erikoisempaa. Salaatin komponentit olivat ihan ok nekin, tosin marinoidut oliivit jotenkin kolahtivat ja salsakin oli normaalia parempaa, vaikutti kovasti täällä tehdyltä. Pääruoka saapui reilusti ennen kuin salaatti oli syöty ja oli messevän näköinen räikeän brändätyllä lautasella. Tämä paikka ei ole kovinkaan hillitty tyyliltään. Burrito erosi huomattavasti näistä aiemmista kokemuksista, tosin natsasi hyvin siihen mihin on tottunut vuosien varrella nimenomaan täällä sekä Santa Fe:ssä. Kyseessä on siis kyllä tortilla-pötkylä, mutta täällä sen sisällä oli vain ja ainoastaan sitä chili con carnea ja muut tavarat olivat burriton ulkopuolella. Hapankerma sekä pikkelöidyt jalopenoviipaleet olivat sitä mitä ne nyt ovat, kuten myös päällä ollut juustokastike. Mutta guacamole oli, kuten salsakin, itse väsättyä ja herkullista. Tosin ehkä ronskimmalla otteella tehtyä kuin olisin toivonut, mutta silti maut kohdillaan. Chili con carne oli hyvää ja kaikenkaikkiaan annos oli koostettu ihan hyvistä komponenteista, mutta täytyy sanoa että tällainen, yhtä asiaa sisältävä setti, ei ollut ihan yhtä kiva annos kuin ne paketoidut burritot mitä olen muualla syönyt. Hieman meni puurtamiseksi puolen välin kohdalla ja ei tätä loppuun jaksanut syödä, osittain sen muhkean koon takia. Kovin erilainen perspektiivi saman nimiseen annokseen, mikä oli jännä.

IMG_2182.JPG

Sisustus täällä on häkellyttävä sekoitus yliampuvan sarjakuvamaista meksikolaista tavernaa ja suomalaista kaljapaikkaa. Paikka on persoonallinen, kuten Sakke Järvenpään suunnittelemalle ravintolalle sopii, mutta ajan hampaan jälki näkyy kalusteissa ja nurkissa. Kyllä tämä ihan kohtuullisen siisti kuitenkin on, varsinkin kun henkilökuntaa parveilee siivomassa pöytiä jatkuvasti. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvisruokaa täällä tänään edusti chevresalaatti, mutta kyllä tämä paikka on vahvasti lihapainotteiseen ruokaan kallellaan. Lasten kanssa en varmaankaan tänne tulisi, ihan vaan jo senkin takia, että kyseessä on niin vahvasti iltatoimintaan painottunut ravintola ja jälki on sen mukaista.

URL www.cantinawest.fi
Puhelin 020-7424210
Osoite Kasarmikatu 23, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.