No Pizza

Back at it again. Taukoa on ollut, vaikka olenkin (ü..) syönyt useina päivinä ruokaa. Mutta ei ole ollut kirjoitettavaa, tai jos onkin ollut, niin ei vaan pysty, ei kykene. Lamaannuttavaa eli ei, tuntuu vaan vähän väsyneeltä. Kai se tästä jotenkin? Joka tapauksessa olin taas ytimessä pyörimässä ja pakko oli saada safkaa, joten tsigidi-tsekkasin normilähteet uusista mestoista ja löytyihän niitä. Yllättävän paljon jopa. Meltin tilalle tullut Sidney’s oli ensimmäinen vaihtoehto, mutta nehän onkin kesätauolla.

Pizzala taasen ei tarjoa lounasta, ainakaan vielä. Ja muutenkin kaukana olleet tuntuivat melko hazardeilta, ottaen epävakaan sään huomioon. Citycenter kuitenkin pelasti päivän. Sinne on avautunut niin No Pizza kuin myös Social-jotain-Burger-jotain (nämähän molemmat taitavat olla osa Kotipizzan ketjua). Bursa tuntui epätyydyttävältä vaihtoehdolta, joten jäljelle jäi vain ei-pizzaa. Porauduin varovaisesti tunneleita pitkin kuin joku karannut boa-käärme ja landasin jonon perään heti aukeamisajan kohdilla. Nämä City-käytävän ravintolat saavat kyllä kovaa trafiikkia, burgereitakin jonotettiin jo urakalla, vaikka teoriassa rafla oli avautunut juuri äsken. Kai sitä populaa vaan riittää? Ja toki onhan nyt periaatteessa jo kesä ja osalla lomat (osalla ei).

No Pizza? More like nope pizza, the sourdough base was deliciously crunchy, but lacked flavor and the toppings did not make my day. Also, if you stick a “extra hot” label on your chili oil bottle, make sure that the topped up oil actually gets any capsaicin. Just saying.

Other restaurants in the same complex are Döner Harju City, Lo Stretto and Bangkok 9.

Listaa katsellessani päädyin Cheeses Christ (kuka näitä nimeää? varmaan sama hessu kuin joka on duunannut Rosterin menun) eli piparjuurikastike (bianca) neljää eri juustoa (Linnunlaulu Brie, Peltola Blue, Kuusamo emmentalia sekä goudaa) granaatinomenan siemenillä ja omenasiivuilla (14e lounashinta, 15e normaalisti). Tsori tärähtäneestä kuvasta, mutta menu löytyy myös täysimittaisena hämmentävän riisutulta webastosta. Pizzoja on kovasti muitakin ja ilmeisesti myös gluteenittomana.

Humoristisesti minulle annettiin “buzzer” englantia puhuvan kassaneidin puolesta (42!), joka olikin sitten vaan puukalikka. Tiskiltä rassukat yrittivät huudella numeroita lounasajan kakofonian yli. Kenen mielestä tämä järjestely on hyvä? Ei se toiminut Naughty Burgerissakaan (kuulemma niillä on summerit nykyään), ei se toiminut täälläkään. Ja mä olin sentään ajoissa liikenteessä, ei ollut tupa täynnä ja silti meinas mennä ohi. Myöhemmässä vaiheessa huutelija vaihtuikin kumeaäänisempään mieheen.

Ja toisekseen, tämän hintaluokan pizzoissa voisi kyllä tuoda ihan pöytään asti, kuten esim. hyvässä Pizzeria Lucassa tapahtuu. Joka tapauksessa lätty oli8 kohtuuajassa edessäni ja rupesinkin työstämään sitä välineistöllä. Täällä oli kunnon veitset ja vielä pizzaleikkuritkin, kuten Piece n lovessa. Näillä sai hyvin slaissit duunattua ja täytyy sanoa, että nyt oli hyvä pohja. Mä tykkään tällaisesta sitkoisesta ja rapsakasta pizzasta eniten, reunatkin oikein rasahtivat kun niitä hataralla hammaskalustolla jyysti. Hyvä hyvä. Valitettavasti se päällyste ei sitten oikein puhutellut. Teoriassa hyviä juustoja, paperilla näytti hyvältä, mutta toteutus ontui.

Piparjuuri ei juurikaan nostanut päätään ja pienet juustonokareet hävisivät jonnekin taustameluun. Granaatinomenan siemenet rullailivat pois palasten päältä, väistäen moolokin kidan kerta toisensa jälkeen. Onneksi oli sitä extra strong chiliöljyä (ja oreganoa, sitä on pakko olla), paitsi että tästä oli unohtunut chili. Oletan, että tässä oli käynyt perinteiset ja laitettu vaan lisää öljyä vanhan perään.

Siinä on vaan se, ettei se kapsaisiinikaan ole ehtymätön luonnonvara (vähänkö olisi siistiä: “chilipohjainen talous”), joten joskus pitää vaihtaa ne paprikatkin. Tämä oli ihan vaan oliiviöljyä, vaikka kuinka ravistelin epätoivoisesti pulloa (joo, maistoin myös paljaaltaan). Lätty kaipasi reilusti enemmän makua, suolaa pohjaan ja/tai täytteisiin, ei ollut mikään erityinen suoritus tällä hintatasolla. Hävisi mielestäni kovasti muille hipsteripizzamestoille, mitä nyt on kaupunkiin saapunut. Ehkä se siitä ja voi olla, että ne muut listalta löytyvät kiekot on parempia?

Sisutus on ihan kohtuusiisti, jonkun verran kallellaan pikaruokalaan, mutta vähemmän kuin Kotipizzat. Todella hyvät näkymät kyllä, tuli ihan mieleen ne ajat, kun olin pari kerrosta ylempänä yhdellä keikalla tässä taannoin. Asiakaspalvelu oli hektistä ja ehkä se on vaan tämä ajan henki, että vedetään englannilla, tosin ei ollut kyllä englanti äidinkieli. Ihan asiallisesti se tilaaminen kuitenkin sujui. En mä silti jotenkin näin kalliin pizzan kanssa jaksaisi viedä niitä astioita sinne koreihin ja kun on vielä oikein pikkutarkasti lajitteluohjeet.

Ihme ettei pyytäneet pesemään sitä lautaa. Olisi kiva jos täälläkin päin maailmaa yritettäisiin panostaa palveluun eikä siihen ravintoloitsijan toiminnan mielekkyyteen ja prosessin tehostamiseen. Tajuan tämän aspektin suurkeittiössä, mutta tässä ollaan kuitenkin vaativien kuluttajien iholla. Tai sitten se on vaan minä, ehkä se on se ongelma? Peace out, seuraava entry tulee jos tulee.

Ps. Oh noes! Egg-ravintola on poistumassa keskuudestamme. Nyyh. Sieltä sai aivan tolkuttoman hyviä munakkaita.

Pps. Hei kato! Siinä on Koff ja Spora. Onkohan tää se Sporakoff, mistä aina puhutaan? .. I’ll get me coat.

URL www.nopizza.rocks
Puhelin 040-6711675
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

2 thoughts on “No Pizza”

  1. Se social burger on sörkän burger jointin toinen piste. Sinne jonotetaan vain siksi, kun kyseinen lafka on monissa lähteissä valittu stadin parhaaksi burgeriksi. Nythän tosiaan se myytiin kotipizzalle.. kiinnostais käydä testaamassa onko laatu kärsinyt kun lafka myytiin suuryhtiölle.

    1. Kiitos kommentista! Joo, kyllä sekin täytyy käydä tsekkaamassa. Jotenkin nämä burgerit ei vaan ole innostaneet lähiaikoina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.