Döner Harju City

Oli kova meininki tänään ja kiireinen päivä, jonka tiimellyksessä piti kuitenkin keksiä jotain ruoankaltaista. Steissillä heiluessani muiden heinämiehien seassa muistin yhtäkkiä Citycenterin ravintola-laajennuksen. Siellä piti olla ainakin Döner Harjun laajentuma, joten ampaisin Asematunnelin syövereihin ja vielä uutuuttaan kiiltävän, jouluisasti sisustetun minikauppakeskuksen rullaportaisiin.

Kakkoskerrokseen (vai mikä tää oli, hämää vähän kun siirtymä on kuitenkin sieltä maan alta) olikin ilmestynyt rafla jos toinenkin. Tosin Na’am on nähty, kuten myös Sushibar+wine, Pupu yms, mutta joku italialaishenkisesti nimetty pulju napsahti listalle, pitää käydä joku sateinen päivä (paitsi että se näemmä avautuu joskus myöhemmin).

Well done kebabs with lamb, veal, chicken or seitan, this extension of the trendy Döner Harju located in Kallio is certainly better than the dime in a dozen pizza+kebab restaurants which dot the city.

Other restaurants in the Citycenter are Leonardo, Cacik and Classic American Diner.

Tänään lounaaksi (10,30e) oli tarjolla: Palsternakkakeitto ja kebab yrttilammas/chilikana/vasikka/seitan-täytteellä sekä lisukkeina tomaatti-persimon-granaattiomenabulgur, sitrusmarinoitu punakaali, focaccialeipä.

Listalta löytyi myös salaatti (11,90e), joka sisälsi: Kokonaisena paahdettua munakoisoa ja punasipulihilloketta, tiristettyä halloumia sekä grillattua focaccialeipää. Loppuun on kahvi tai teetä. Itselle osui tuo yrttilammas. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, josta löytyy aseet. Vesipiste on kahvien vieressä, seinustalla ja ovelasta paperit pöydissä. Tällainen hajautettu malli.

Alkuun heitetty soppa oli hyvä, lämmin ja aavistuksen mausteinen sekä samettisen pehmeäksi porattu paksu keitto. Näin jälkikäteen ajatellen olisi voinut töräyttää sinne sopan sekaan pöydästä löytyvää omena-habanero-kastiketta, mutta en tajunnut sitä paikan päällä kokeilla. Hitsi.

Pääruoka tuli meinaan nopeasti. En kunnolla ehtinyt istumaankaan, kun kohtelias nuori mies kiikutti peltilautasen eteeni. Keiton hörpittyäni etenin aseiden kanssa kohti lammasta ja tämähän oli oikein oivan makuista, aika hyvä tekstuurikin, tosin kaipasin sitä rapsakkaa paistopintaa (burnt brown crunchy bits). Mutta koska tämä liha oli mehukasta (vrt. aikaisempi setti), niin hyvä näin.

Tuoreet yritt sopivat teemaan, kuten myös snadisti mausteinen tomaattikastike, jonka tulisuusastetta tuli nostettua useampaan otteeseen sillä ruiskupullolla. Jota myös ovelasti suihkauttelin vähän jaloillenikin, kun ei meinannut ekaksi tulla ulos mitään kamaa. Sattuuhan näitä ja se kastike oli sen verran hyvää, että paha mielikin jäi sikseen.

Sopivan polttelevaa ja maukasta, tämä piristi annosta kovasti, varsinkin loppua kohden. Ajankohtainen persimon oli muuttunut tässä freesiksi lisukkeeksi, joka sopi oikein hyvin muiden komponenttien kanssa, kuin myös se hauskan hapan jogurttikastike sekä sitruksinen punakaali.

Leipä oli paahdettu rapsakaksi pinnalta, ollen kuitenkin ilmava sisältä, tällä oli hyvä pyyhkiä viimeiset herkkurippeet suuhun. Hyvä lounas, eikä mitenkään liian raskas, niinkuin joskus kebab-lounaat tuppaa olemaan. Ja tämä oli selkeästi parempi kokemus kuin se Döner Harjun ekskursio. Ehkä sitäkin pitää joskus kokeilla uudestaan, sitten tokalla rundilla tms.

Sisustus on valoisa ja moderni, uutuuttaan kiiltävä kalustus on riisutun oloinen ja linjakas, tosin niitä asiakaspaikkoja on kyllä ladottu baaripöytien ääreen sen verran, että jonkinlaista yön eläimien eksodusta tässä ilmeisesti odotetaan. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, keittolautanenkin käytiin blokkaamassa hymyissäsuin tyhjennyksen jälkeen.

Ostoskeskuksessahan tässä toki ollaan, mutta jotenkin silti rauhallisen oloinen meininki ja kesäksi (tai sitten karuimmille karjuille talveksi) oli ulkoterassi Citykäytävän pihalle. Meitsi diggas, kannattaa käydä stedaamassa. Kasvissyöjillekin oli seitania (mä luen tän aina “satan” englanniksi, ei voi mitään) tai halloumisalaattia.

URL www.donerharju.fi/city
Puhelin 050-3565998
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.