Social Food

image

Tuomaan markkinat kutsuivat ja huolimatta naamaa piiskaavasta sateesta (lue: pieniä väliaikaisia tihkutteluja) rohkeasti marssin (sporalla) Senaatintoria kohden. Täällä oli kuin olikin lähes typötyhjä “ruokatori” jonka laitamilla oli muutama mesta mitä en ole vielä koestanut. Toinen näistä oli Texas BBQ (pitänee tulla käymään ensi viikolla) ja toinen Masterchef-kisan voittajan Social Food ständi (varsinainen toimipiste on Käpylässä, en tiedä kuuluuko siihen joku rafla, ilmeisesti ei). Mesta tarjoaa (kaupungin parasta, mistäs olen tämän kuullut ennenkin?) burgeria eri olomuodoissa: Gourmet juusto (10e), hauki-hummeri (10e), vege (9e) ja juusto (8e). Siihen vielä limu (2e) ja/tai Elli-mummun maalaisglögi (2e) kyytipojaksi. Otin sen hienomman juustopurilaisen kokiksella ja glögillä, kun oli hieman viileähkö keli syödä al fresco. Tilaus ja maksu hoidetaan ständin tiskille.

image
Purilainen oli ihan kivasti laitettu esille, pihvi tuli hyvin esille pullan uumenista. Tämä oli myös käteen sopiva, mikä oli hyvä, koska tässä tosiaan oltiin seisoskelemassa Senaatintorilla. Mutta huh huh, että oli suolainen setti. Ensimmäisestä puraisusta loppuun asti oli ni-iin suolainen että melkein alkoi hikoiluttaa. Onneksi oli sitä glögiä sen kokiksen kaverina. Ainoastaan ne makeasti pikkelöidyt punasipulit toivat pientä raikastusta tähän menoon. Muuten tämä vaikutti ihan kelvolliselta purilaiselta, kokoonpano oli ihan hyvä ja ne punasipulit olivat kivan rapsakoita. Mutta se suolan taso oli reilusti yli, taisi olla kokki rakastunut tms. Onhan näitä suolaisia tilanteita tullut vastaan ennenkin. Glögi oli ihan ok.

image
Sisustuksesta nyt ei oikein voi puhua tässä tapauksessa, pienen tihun saattelemana paperimytty kädessä karun lautapöydän ääressä seisoskelu toi hyvin itsenäisyyspäivän ja suomalaisuuden mieleen. Noin muuten Tuomaan markkinat olivat vähän sellaisen turistirysän tuntuiset. Ahtaita, identtisten koppien reunoittamia käytäviä kun kulki, niin tuli jotenkin ikävä sitä Espan versiota, joka (aika varmaankin kultaa muistot) tuntui lämminhenkisemmältä. Tai sitten tämä johtuu vaan siitä lumen puutteesta, mene ja tiedä. Se karuselli näytti kivalta valoineen ja iloisine lapsineen. Ja onhan Senaatintori toki upea kohta Helsinkiä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli se vegepurilainen, toivottavasti iisimmällä suolatasolla. Lasten kanssa voisi käydä siinä karusellissa, mutta tuleeko tänne lähdettyä? Tuskin. Mieluummin ihmettelee niitä Aleksin jouluvaloja yms.

image

URL www.socialfood.fi
Puhelin 044-2751336
Osoite Käpyläntie 6 b, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.