Roster

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Perjantailounas vaimon kanssa ilahdutti taas työpäivän keskellä ja tällä kertaa pienen vaiheilun jälkeen päädyin valitsemaan Rosterin, jonka pop upissa käytiin tuossa taannoin. Kyseessä on Sasson ja Fish Marketin tilalle tullut Royal-ravintoloiden “ravintoloitsijat edellä” tyylinen “puhallus“. Sen verran tuosta aiheesta, että ainakaan itselle sillä ravintolan takana olevalle rahoituskuviolle ei ole minkäänlaista merkitystä (kunhan nyt ei ole mitään laitonta), vain ruoka ja asiakaskokemus merkitsee. Ja luulisi nyt ettei Suomen kaltaisessa pienessä maassa “kukaan” laita nimeään likoon, ellei pysty seisomaan konseptin takana. But I digress.

The beautiful spot this restaurant is located at somehow feels slightly at odds with the food. While the lunch salads were good, I feel that the price did nt match the quality. Maybe go for the tasting menu?

The area has the most incredible restaurants in Finland: Olo, Finnjävel and Bystro to name a few.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Ravintola tarjoaa joko paria Plat Du Jour sekä menua jonka voi ottaa kokonaan (49e) tai sitten osissa. Tänään oli tarjolla päivän annoksina: Parmankinkkusalaatti, piquillo paprikaa, manchegoa, omenaa ja oliivia (13e alkuun / 18e pääruokana) sekä vuohenjuustosalaatti, hiillostettua porkkanaa, rakuunapestoa ja appelsiinia (11e / 16e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Lounasmenulla oli alkuun: Beeted lax eli punajuurigraavattua lohta, kirkas perunasalaatti ja pikkelöityä shalottisipulia (13e / 18e) sekä foie! eli foie gras, rusina-rypäle hilloke ja hapanleipä crostini (14e / 19e). “Väli”ruokana oli Pollocks eli seitiä dom kha aromaattisen itusalaatin kanssa (24e) ja pääruokana “..rrrrroast…” eli Rosterin paahtopaistia, paahdettua maa-artisokkaa ja endiiviä (26e). Loppuun oli: Shakey Shake Baby eli luumu-ruusuvesipirtelö (7e). Pääruokaan kuului talon salaatti ja leipä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä, johon ohjattiin ovelta. Kuten hinnoista saattaa arvata, ei olla ihan peruslounaslinjastossa. Itselle valikoitui tuo parmankinkkusalaatti ja paremmalle puoliskolle tuli se vuohenjuustosalaatti. Vedet yms on valmiiksi katettu pöytään.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Alkuun napsahti lämmintä leipää ja pala voita. Leipä oli oikein hyvää, rapsakka kuori ja hyvä sitko, tästä mursi mielellään palasia samalla kun juteltiin ja odoteltiin salaatteja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Salaattikulhot olivat melkoiset, tosin tällä hintatasolla saa toki ollakin. Molemmat salaatit olivat runsaita ja oma salaatti oli herkullisesti maustettu. Kaikki komponentit olivat erittäin laadukkaita, oliivit pullean mehukkaita, juusto täyteläistä ja kinkku mehevän maukasta. Omena toi kivan säväyksen makumaailmaan ja se paahdettu paprika oli erinomaista. Mutta aika suolaista tämä oli kokonaisuudeltaan, kun kaikki komponentit olivat kuitenkin suolaisia jne. Mutta siis erittäin laadukas salaatti, ehkä kuitenkin hinnoiteltu aika yläkanttiin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Vaimon salaatti oli sekin todella hyvä, rakuunapesto loisti yrttisyydellään ja komppasi salaatin muita komponentteja hienosti. Vaihdettiin salaatteja puolivälissä (hän piti ehkä hieman enemmän minun salaatista) ja vaikkakin tämä salaatti olikin herkullinen, niin pari niistä porkkanalohkoista oli niin krouvi, ettei ollut keskeltä kauheasti ehtinyt kypsyä ja oli aika rapsakkaa. Hyvän makuista toki.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Ruoka oli siis hyvää, mutta jos vertaa siihen pop uppiin niin tässä oli kivuttu jo aika kovalle hintatasolle. Tuntui että tämä on enemmän suunnattu liikelounastajiin (joita salissa olikin muutamia) ja omasta mielestäni pienemmällä rahalla saa esim. Bystrosta parempaa settiä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Jotenkin tuo parinkympin salaatti kaipaisi jo jotain aivan erityistä voidakseen perustella hintatasonsa. Toki alueen vuokrataso on varmaan ihan omilla leveleillään, mutta siltikään en oikein hahmottanut että mihin kategoriaan tämän sijoittaisin. Ehkä se maistelumenu on sitten se mitä täällä pitäisi vetää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Sisustus on tyylikäs ja kiiltävän uudenkarhea. Täällä oli erittäin miellyttävää istuskella turisemassa rakkaan kanssa niitä näitä. Ja ulkona siintävä kauppatori muistuttaa ravintolan erinomaisesta lokaatiosta. Taustalla soiva 80-90 luvun musiikki toi jännittävän äänimaiseman raflaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli se vuohenjuustosalaatti. Lasten kanssa en ehkä ensimmäiseksi tänne tulisi, hieman enemmän ns. aikuiseen makuun. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan ravintola kehittyy.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 8/26/16

Ps. Poket pysyivät taskussa, mutta viikonloppuna pitää käydä skidien kanssa metskaamassa Pikachuta. Ainiin, ja se Smörre ehti harmillisesti umpeutua ennenkuin ehdin käydä, mutta ilmeisesti samalle paikalle tulee joku pidempiaikainen systeemi.

URL www.rosterhelsinki.com
Puhelin 050-4622939
Osoite Pohjoisesplanadi 17, Helsinki
Roster on 26.8.2016 rated 2.1 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.