Naughty Brgr

image

Lyhyen vatuloinnin jälkeen päätin jatkaa burgerien metsästystä Herlevin uudella burgerijointilla. Tämä Lönkan Omenahotellin viereen (tässä taisi ennen olla Krulla) iskeytynyt ravintola tarjoaa siis burgereita: Naughty brgr eli suomalaista lehmää jauhelihapihvinä, cheddaria, st agur sinihomejuustoa, pekonihilloketta, rucolaa sekä aiolia (10e / 13,50e tuplana / +2,90e pekonilla ja +1e gluteenittomalla sämppärillä); Shroom brgr eli paahdettua portobelloa, tapenadea, aiolia, parmesaani-rucola salaatti sitruuna-tryffelikastikkeella (12e / 15,50e / +1e gluteeniton); Cuban frita eli mausteisempaa lehmää, paahdettua chorizoa, kananmuna, papitas-perunoita, hot soossia, aiolia (13e / 15,50e tuplana / +2,90e pekonilla ja +1e gluteenittomana); NYC cheese brgr eli lehmä, pari siipaletta cheddaria, frenchin sinappia, ketsuppia, tomaattia, punasipulia, maustekurkkua, salaattia (10e / 13,50e tuplana / +2,90e pekonilla ja +1e gluteenittomana) sekä Members only eli kaksi lehmää, pekonia, pekonihilloketta, burgerisoossia, salaattia, maustekurkkua, sipulia, frenchin sinappia (16e / 19,50e / +2,90e / +1e). Sivuun löytyy: Shoestring fries eli ranut (3,90e), Pimped fries eli ranut paahdetulla sipulilla sekä chilillä että kastikkeella (4,90e), Mac n cheese depth charges eli uppopaistettuja ja täytettyjä jalopenoja pekoniketsupilla (4,90e), Garden salad eli vihreä salaatti kastikkeella (3,90e) sekä Fried pickles eli (ilmeisesti) uppopaistettuja maustekurkkuja tms majoneesilla (3,90e). Soosseja (1e) lisätuunaamiseen löytyi: Pink mayo, Chicken mayo, Bacon ketchup, Aioli, Hot-or-mild sauce ja Burger sauce. Loppuun oli tarjolla: Cereal milk (3,50e), Milk bun (3,50e), Cronut (3,50e) sekä Soft ice-cream (2,50e). Juomina oli tarjolla erilaisia limppareita (3,80e), vettä (ilmainen), bisseä (5 – 8e) sekä viiniä/kuoharia (5,50e – 12e lasi tai 29 – 75e pullo). Eli pitkä ja kunnianhimoinen lista, tosin taas purilaislista oli kohtuullisen kompakti, kiitos siitä. Ehkä vähän liian kikkailun makua tuossa listassa sekä siinä hieman heikosti toimivassa webskassa, mutta toisaalta sopii tähän hipsterimäiseen meininkiin ihan hyvin. Ravintola oli sitten jo ihan hyvässä vauhdissa täyttymässä kun saavuin klo 11:03, eli kannattaa olla ajoissa tai sitten tosi myöhään liikkeellä. Itselle valikoitui nimikkoburgeri pimpatuilla ranuilla ja kokiksella. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta saa numerolapun pöytään ja sitten pitääkin olla tarkkana, että kuulee tiskiltä huudettavan numeron hieman meluisasta salista. Friends & Brgrs häly oli parempi, mutta toimihan tämäkin.

image
Puoli tuntia myöhemmin sain sen purilaisen eteeni, mikä oli ihan odotettavissa oleva aika väen tungoksen ja ravintolan tuoreuden perusteella. Ei pidä siis olla kiireessä. Burgeri oli vähän onnettoman näköinen ilmestys, mutta suurin ongelma tässä oli se “soft demi-brioche bun” joka oli kova käppyrä, melkein tuli eilinen aamiainen mieleen. Olikohan tämä ollut pannulla liian kauan vai mitä ihmettä, mutta se murtui palasiksi käsissä. Pihvi oli myös paistettu läpikypsäksi, mikä ei ehkä täysin vastannut sitä “cooked to perfection” laatulupausta. Muuten burgeri oli ihan ok, mutta jäi kyllä selkeästi mm. Burger Kingin Whopperin jälkeen. Ranut olivatkin sitten hyviä, rapsakalla pinnalla ja kuohkealla sisuksella. Pidin (yllätys) myös chilistä ja sipulista yms mausteista. Ihan hauska idis tuunata ranuannos valmiiksi, josta tulikin mieleen että pitäisi joskus tehdä kanadalaista Poutinea. Mutta siis joo, ei tämä ollut mikään ihan ihmeellinen kokemus, mutta oli toki kiva nähdä tämäkin ravintola. Lisäpisteitä suomalaisesta lehmästä ja hauskasta sisustuksesta.

image
Sisustus on tosiaan suunnattu enemmän siihen hipsterikategoriaan (eikö tämä ala olla jo hieman passé?), mutta ihan laadukkaan oloinen paikka kivoilla yksityiskohdilla. Pidin siitä kokislampusta, sopi tähän konseptiin. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle on se sieniburgeri, mikä kuullostaa hauskalta irtiotolta normivegepurilaisiin. Lasten kanssa en varmaan tänne lähtisi ahtautumaan.

URL www.naughtybrgr.com
Puhelin 040-5164040
Osoite Lönnrotinkatu 13, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.