Pelmenit

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

HUOM! Ravintola on suljettu.

Raise your hands in the air like you just don’t care! Vihdoin ja viimein pääsin sinne Pelmenit-ravintolaan. Kaunis ilma ajoi ulkoilmaan ja kävelin päämäärättömästi kohti steissiä, hypäten ohi kulkevaan ysiin. En oikein tiennyt mihin matka, mutta päätin kävellä Hesaria pitkin kaikkien alan liikkeiden ohi ja kas kummaa, tämän ukrainalaisen/venäläisen ravintolan ovihan oli auki. Inessiiviin vaan ja buffan sisältöä ihmettelemään.

A quaint little restaurant serving Ukrainean/Russian food with a simple lunch buffet. The food was good enough and the atmosphere was authentic.

For other restaurants offering similar cuisine, go to Bystro, Pikku Georgia and Georgian House.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Paikka tarjoaa näemmä buffet-lounasta (9,70e) ilmeisesti vaihtuvalla listalla. Tänään tarjolla oli: Borsch-keittoa ja smetanaa, liha-riisitäytteisiä paprikoita, perunamuussia, liha-kasvispasteijoita (#laputoiskiva), ruisleipiä kala(?)tahnalla, coleslaw-salaattia, suolakurkkua, pikkelöityjä pepperonichilejä sekä loppuun munkki kahvilla/teellä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Maksu hoidetaan lähtiessä, tilaus meni isännän toteamuksella, “ota ruokaa, maksa lähtiessä”. Aseet lusikoita lukuunottamatta löytyvät pöydistä, lusikat ovat sopan vieressä ja vedet kassan vieressä mausteiden kanssa. Päivän lehti näytti olevan pöydällä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Alkuun heitetty borsch oli makoisaa ja lämmintä, tämä oli hyvä aloitus lounaalle ja se smetana sitoi sopan komponentit täyteläiseksi kokonaisuudeksi. Tähän oli ehkä tarkoitettu kylkeen se ruisleivän puolikas kalatahnalla (tai sitten ei?), mutta jokatapauksessa hyvä borsch, vaikkakaan ei yltänyt samoille leveleille mm. Bystron hämmästyttävän hyvän sopan kanssa (Le Havrenkin versio oli mielestäni aavistuksen parempi ainakin omaan suuhun). Coleslaw oli ihan kohtuullista sekin, ei liian rasvaista ja napakat kasvikset.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Pasteija oli juuri sopivan kypsyinen, ei hapertunut kosketuksesta ja täyte oli mehukasta, mutta olisi tämä kaivannut vähän rohkeampaa maustamista. Tätä oli oikein ilo napostella. Se leivän puolikas jäi vähän mysteeriksi. Perunamuussi oli tasaista, sopivan ilmavaa, mutta maultaan aika pliisua. Yllätyksekseni täytetty paprika oli makoisin komponentti lounaassa. Haarukalla hajoava lihatäyte oli maittavaa ja täyttävää, pieni vihreän paprikan tuoma kärkevyys toimi tässä kontektissa mainiosti ja sen muussin kanssa tätä söi oikein mielellään. Vähän vielä Texas Peten soossia sivuun ja homma skulasi hienosti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Loppuun tuli tuore munkki, joka oli erinomainen lopetus lounaalle, oli sitten täällä tehty tai ei. Kahvia ja teetäkin käytiin erikseen kyselemässä ja tuotiin tee pöytään. Aika kotikutoinen settihän tämä oli mutta silleen ihastuttavan sympaattisella tavalla. Vähän tuli mieleen se hauska Pikku Georgian lounas (kannattaa käydä), tosin maut tässä olivat lähempänä normi kotiruokalounasta. Kaiken kaikkiaan tämä oli mielestäni kokemisen arvoinen lounas. Käy tsekkaa jos olet huudeilla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Sisustus on omalaatuisen persoonallinen sekoitus mökkikalustusta, Venäjänkielistä televisiolähetystä sekoitettuna suomenkielellä esitettyjä uskonnollisia rituaaleja (mikä ihmeen kanava tämä oikein on?) sekä jänniä slaavilaishenkisiä sisustuselementtejä sekä ikivanha jukeboksi. Omistajapariskunnan (?) häärääminen avokeittiössä tuo lisämausteen erilaisen kotoiseen tunnelmaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

Asiakaspalvelu oli yrmeän ystävällistä ja huolehtivaista. Astiat blokattiin tehokkaasti ja tosiaan jälkkärit tuotiin pöytään asti. Lähtiessä vielä kyseltiin, että olenko ekaa kertaa ja herttaisesti toivotettiin tervetulleeksi uudestaan (menee hetki, mutta voisin tullakin) ja muutenkin tämä oli jotenkin hauskan erilainen sekä samalla mukava asiakaskohtaaminen. Kasvissyöjälle oli hälyttävän vähän vaihtoehtoja, ehkä se soppa ja coleslaw? Kysymällä saattaa päästä pidemmälle. Lasten kanssa ei välttämättä tulisi ainakaan erikseen lähdettyä, tämä oli ehkä enemmän sellainen acquired taste.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/12/16

URL Pelmenit
Puhelin 041-7839069
Osoite Kustaankatu 7, Helsinki

6 thoughts on “Pelmenit”

  1. Täällä tullut käytyä joskus ilta-aikaan tai viikonloppuna ja on tosiaan kokemuksena ihan omanlaisensa. Ruoat on lähes aina moitteettomia ja tiskin takana hääräävän perheen (joskus mukana myös nuori nainen, jonka oletan olevan tytär) toiminta aika suoraa ilman minkäänlaista hienostelua. Jotakuta tyyli voisi häiritä, minua ei.

    Pitäjät ovat tosiaan ukrainalaisia. Nuo Georgiaan viittaavat tagit ovat hieman harhaanjohtavia.

    1. Ruoka oli tosiaan hyvää, mutta Pikku Georgian rohkeiden makujen jälkeen olisin toivonut enemmän jotain. Toki buffahan tuo on, joten ei siinä voi mitään tajuntaa laajentavia makuja alkaa harrastamaan. Ja hyvä huomio tuosta tagista, korjattu ukrainalaiseksi, kiitos kun sanoit. Mutta ilmeisesti kuitenkin Pikku Georgia ja Georgian House ovat georgialaista. Vaikka täältä etäältä katsottuna en oikein havaitse eroja.

  2. Kyllä mä sanoisin, että venäläinen (ja/tai ukrainalainen) ja georgialainen ovat ainakin osin kaukana toisistaan. Georgialaisen keittiön perusjuttuja (hatsapuri, hinkali, lobio, erilaiset salaatit jne.) vastaavia ei taida venäläisestä keittiöstä löytyä. Toki yhtäläisyyksiä on, esim. saslikit. En kyllä väitä olevani kummoinen tietäjä kummankaan saralla. Venäläinen ja ukrainalainen keittiö lienee sitten lähempänä toisiaan.

    Opin läksyni kavereilta, yritin niputtaa näitä kolmea liian tiukasti yhteen ja sain kuulla kunniani.

    1. Duly noted, en ole niin paljon noita ruokia syönyt (tai tutustunut esim. kirjojen kautta), että osaisin arvioida eroja selkeästi. Mutta se Pikku Georgian lounas oli jotenkin hurmaava makuineen, eli ehkä tuo georgialainen sapuska sitten on se mukaansatempaavin. Toivottavasti se Purpur aukeaa kohta, niin pääsee käymään sielläkin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.