Marski

20140709-135610-50170107.jpg

HUOM! Ravintola on suljettu ainakin 2019 asti, johtuen hotellin remontista.

Marskin lounasbuffet tarjoaa hotellin aamiaisen kaltaisen kokemuksen ruokailijalle. Kuten buffeteissa yleensä, tilaus ja maksu suoritetaan tiskille ja sitten aletaan lappaamaan tavaraa lautasille. Tarjolla on siis salaattibaari, keitto ja lämmin ruoka kahveineen kaikkineen (10e). Salaatti + soppa vaihtoehto on ilmeisesti myös olemassa, vaikka sille ei ole erikseen hintaa missään näkyvillä. Joku turisti sellaista kuitenkin tiskillä kyseli ja ilmeisesti kyseessä on jonkun verran alle kahdeksan euron hintainen paketti joka ei kuullostanut mitenkään huonolta vaihtoehdolta. Itse kuitenkin päädyin tällä kertaa “full montyyn”, joten kirmasin alkuun salaattibaarin kimppuun. Salaattia täällä on hyvä valikoima: kirsikkatomaatteja, tomaatti-sipulisalaattia, papusalaattia, punajuurisalaattia, couscous-salaattia, vihreää salaattisekoitusta, cantaloupea ja ananasta, kurkkua, salaattijuustoa, tonnikala-kananmuna-majoneesisötkötys ja leipävalikoima parilla levitteellä. Nakkikeiton vieressä oli valikoima salaatin modaukseen sopivia juttuja.

Keitto, salaatti ja leivät olivat ihan hyviä, vaikkakin couscous oli pettymys. Tämä aineksista yksinkertaisin oli saatu omituiseksi, ihan kuin sitä olisi keitetty liikaa tai jotain. Oli myös hassua syödä ravintolassa nakkikeittoa, mutta kyllä sekin meni. Tämän jälkeen lämpimän ruuan kimppuun, joka tällä kertaa oli herkullisen kuuloista teriyaki lohta, wasabikermaviilikastiketta ja paahdettuja perunoita.

20140709-135611-50171864.jpg

Lohi oli yllättävänkin mehevää, ottaen huomioon että oli kyseessä buffet. Mutta valitettavasti buffetin jälki näkyi siinä, että sammioissa oli vain hajonneita palasia, joten lautaselle tuli aika roisin näköinen kokonaisuus. Kermaviilikastikkeessa oli sama ongelma kuin lohessa, eli mainostettu mauste (teriyaki ja wasabi) ei oikein maistunut kuin ehkä hentona kosketuksena jossain kielen perukoilla. Paahdetut perunat olivat ok, tosin vaikka onkin nyt uusien perunoiden aika, niin näissä ainakin oli kuorta hieman liikaa omaan makuun. Kokonaisuutena tämä ei ollut mitään kovinkaan erikoista, mutta täytyy sanoa, että Marskin ravintolan sisustus ja myöskin mahdollisuus syödä ulkoterassilla (joka nyt oli täynnä helteistä nauttivista turisteista) nostaa kokonaissumman osia suuremmaksi.

Se sisustus on Scandicmaisen siisti ja ketjumaisen hajuton-mauton, mutta tyylikäs omalla tavallaan. Isot ikkunat ja valoisa sijainti Mannerheimintiellä antaa myöskin hyvän säväyksen tilalle. Kaikenkaikkiaan tämä on paikkana kiva ja avara, mutta ruoka saisi olla hieman parempaa. Olen sinänsä kyllä täällä syönyt ihan hyviäkin lounaita, eli sinänsä voi olla, että tällä kertaa vain tarjooma hieman petti (kesälomittajat keittiössä?). Kasvissyöjille tämä ei tarjoa mitään kovin kummallista elämystä, muistaakseni sopat ja lämpimät ruuan ovat yleensä olleet eläinproteiinipainotteisia. Lasten kanssa tänne voisi hyvinkin kuvitella tulevan ja hotellimaisen avarat tilat antavat vaunuttelijoillekin hyvät puitteet. Aika paljon täällä juoksentelikin hotellin asiakkaiden lapsia ympäriinsä.

URL Marski
Puhelin 09-68061
Osoite Mannerheimintie 10, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.