Piece n Love

image

Ei lounasmesta, mutta oli harvinainen ulkoilu kotijoukkojen luvalla jne. Pienen vatuloinnin jälkeen päädyin Piece’n’Love-ravintolaan vaikka hieman houkutti Roban Natura. Heillä oli kuitenkin enemmän sellaista menu-menoa ja valitettavasti aikaa oli <tunti, joten näillä mentiin.

A different take on pizza, with a white sauce that you’ll either love or hate. Didn’t work for me, but I still think this place is definitely worth a try.

Also has great and unconventional Gin & Tonics on offer.

Mesta on siis hipsterimäinen rafla, joka tarjoaa pizzoja sekä gin & tonicceja isolla asenteella sekä usein myös livemusiikilla. Erinomainen lisäys näin ollen Uudenmaankadun varsin trendikkääseen tarjontaan.

image

Listalta löytyy: Ham eli schwarzwaldilaista kinkkua, mozzarellaa, tuoretta tomaattia, basilikavinaigrettea ja valkoista kastiketta (14e); salami eli italialaista salamia, mozzarellaa, tuoretta tomaattia, basilika vinaigrettea ja valkoista kastiketta (14e); vegetarian eli avocado salsa, mozzarella, pecorino, pinjansiemeniä ja valkoista kastiketta (15e); salmon eli kylmäsavustettua lohta, mozzarellaa, savustettua mozzarellaa, pecorinoa, tuoretta tomaattia, marinoitua sipulia, basilika vinaigrettea ja valkoista kastiketta (15e); vegan eli tomaattikastiketta, tofua, parsaa, rucolaa, kuivattuja mustia oliiveja ja romesco kastiketta (15e); cheese eli roquefortia, vuohenmaitojuustoa, pecorinoa, mozzarellaa, tuoretta tomaattia, basilika vinaigrettea ja valkoista kastiketta (15e); snail eli marinoituja etanoita, valkosipulia, persiljaa, roquefortia,  mozzarellaa ja sitruunaa (16e) sekä duck eli revittyä ankkaa confit, mozzarellaa, rucolaa, rakuunakastike, sitruuna, mustapippuri ja valkoinen kastike (17e). Näiden lisäksi listalta löytyy jännittäviä Gin and Tonic drinksuja.

image

Valitsin ankan, koska sitä oli niin estottomasti kehuttu eri medioissa. Ja koska ankka on pääsin aina todella herkullista, siinä riistan ja “viljellyn” karjan maukkaassa välimaastossa.  Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille josta löytyy myös aseet, rensselit sekä pizzaleikkurit (jei!), mutta ei ollenkaan tabascoa (buu!), ellei ne bitteripullot olleet jotenkin jännästi jotain hotssoossia sisältäviä. Tilasin myös Gin & Tonicin, kun niitä oli niin kovasti kehuttu myös. Ja teki sellaista mieli, perjantaina, duunin jälkeen, kun odottelin kaveria. Ei muuten.

image

G&T oli muuten hyvä. Ei tajuntaa räjäyttävän hyvä, mutta hyvä ja hennoilla sekä herkullisilla soundeilla varustettu (for the record, mun suosikki on perus Bombay Sapphire normitonicilla ja limellä). Ikinä en ole myöskään basilikaa saanut geeteehen, mutta toimi samoin kuin kurkku, eikä tämäkään kauhean paljon tuonut mukaan geimeihin. Tosin ehkä minä en vaan maista niin hyvin kuin muut? Kuka näistä tietää.

image

Pizza saapui yllättävän nopeasti, oikeasti. Minua ennen oli useampia pöytäseurueita ja silti tuli vähän yli 10min. Yllätyin. Pizza oli todella hyvän näköinen setti lautasella. Freesiä rucolaa, herkullista ankkaa pohjalla ja majoneesia peittämässä lättyä. Woo!

Valitettavasti se valkoinen kastike pizzan pohjana ei toiminut minulle ollenkaan. Ei sitten yhtään. Kaikki muut oli hyvää. Se pizzapohja oli yksi parhaimmista mitä olen syönyt (leikkasin hieman reunaa erikseen sillä leikkurilla). Pohjassa oli hieno sitko ja pienellä (mutta ei liiallinen) rapsakkuus. Rucola ja majoneesi antoi kivan pienen sinappiisuden yms pizzaan. Mutta se pohjakastike veti yli kaiken muun maun. Heidän filosofiansa ei vaan sopinut minulle, tällä kertaa mentiin näin. Tosin osa ankastakin oli aika kuivunutta käkkänää, aika kaukana siitä confit ankan hekumallisesta olomuodosta.

image

Sisustus on yksinkertaisen, linjakas ja tiukkaan pakatuista asiakaspaikoista huolimatta viihtyisän oloinen. Täällä oli tosi kiva istuskella ja syödä pizzaa ja odotella kaveria samalla kun ihmettelin mielenkiintoisia tauluja (mm. Darth Vader!) seinillä. Ja hienoa, että täällä on myös kiintoisan kuuloisia esityksiä. Lisää tällaista Stadiin.

Asiakaspalvelu oli erittäin hyvää, nuori herra tiskin takana oli oikein kohtelias ja avulias. Pelkästään hänen takiaan tulisin tänne hyvinkin mielelläni. Eikä muutkaan henkilökunnasta pettänyt tätä asiakaslupausta. Erittäin hyvä meininki, täällä kannattaa käydä!

image

Kavisssyöjälle oli niitä vegepizzoja ja viereisessä pöydässä ollut nuorten neitien seurue söi erittäin herkullisia (#annoskateus) lihattomia pizzoja, jotka näytti todella mielenkiintoisilta (kuinka usein olet nähnyt avokado”noppia” pizzan päällä?) sekä maistamisen arvoisilta.

Kannattaa käydä tsekkaamassa, että oletko samoilla raiteilla näiden kanssa. Koska jos olet, niin saat yhtä Stadin kärkikastiin kuuluvaa pizzaa. Mutta itse en siitä kastikkeesta innostunut.

URL www.piecenlovepizza.com
Puhelin 050-4685933
Osoite Uudenmaankatu 9, Helsinki
Piece n Love on 17.4.2016 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.