Kotipizza

image

Haapajärvellä tulee käytyä mökkimatkalla kahden pääsyyn takia, Halpahalli ja Kotipizza. Tämä Kotipizza-ketjun instanssi sijaitsee ABC:n hellässä syleilyssä, mutta ABC-ketju on jo käyty läpi, joten analysoidaanpa nämä pizzat. Valikoimahan ketjussa on aina (jokseenkin) sama, eli pizzaa “yhdellä” (tomaattikastike ja juusto kuuluvat lähes aina pizzaan) täytteellä (7,50e), kahdella (8,50e), kolmella (9,50e) tai “erikoistäytteillä” (joihin kuuluu mm. kanttarelleja sisältävä Berlusconi 10,50e ja oma suosikki, Parmiano 11,50e). Sitten löytyy myös lankkupizzoja (noin 10e) jotka ovat pizza biancoja ja kerran kokeilleena ei oikein ollut omaan makuun. Ja sitten oli erikoistarjouksessa (7,50e) burger- ja kebabpizzat joista päätin itselle valita kebabpizzan. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta sai myös juomat mukaan pöytään.

Pizzat (vaimolle ja lapsille perfetat erinäköisillä täytteillä) saapuivat seminopeasti (lounasaika ja kohtuullisesti porukkaa liikkeellä) ja näyttivät juuri siltä miltä pitikin. Nämähän ovat kohtuullisen standardoituja, joka on ketjun tuoma etu eli tietää mitä tulee (ainakin noin pääsääntöisesti). Kebabpizza oli käytännössä peruspizza “kebab”lihalla, johon oli heitetty salaatti ja salaattikastike päälle. Salaatti oli jännä juttu tuossa pizzassa ja olen hieman kahden vaiheilla, että oliko hyvä vai ei. Toisaalta toi raikkautta ja tekstuurivaihtelua pizzaan, toisaalta oli hieman outo kombo. Ei tämä huono ollut, mutta kebabliha itsessään ei ollut mitään kovin herkullista. Kotipizzan tuotokset ovat ihan kohtuullisia mättöruokaa noin yleisesti ottaen, mutta tällä kertaa paistoaika oli jäänyt hieman ali ja pohja ei ollut ehtinyt rapsakoitua mitenkään, joten hieman miinusta siitä.

image

Sisustus on huoltoaseman kahvilan oloinen, plussaa lasten leikkinurkkauksesta ja siitä, että kalterit on otettu pois ikkunoista joskus viime tai sitä edellisenä vuotena (ne olivat melko synkät). Ei tämä mitenkään viihtyisä ole, mutta menee tällaiseen pikaruokailuun ihan ok. Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle on niitä vegepizzoja, ’nuff said. Lapset noin pääasiassa suostuvat syömään pizzaa ja leikkinurkkaus antaa hetkellisen harhautuksen, tällaista nurkkausta toki ei ole ihan kaikissa Kotipizzoissa.

URL http://www.kotipizza.fi/
Puhelin 020-7808350
Osoite Puistokatu 40, Haapajärvi

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.