Melt

If at first you don’t succeed, try, try again. Pääsin sitten kuitenkin tänne muutaman yrityksen jälkeen ja voi vitsit miten keväinen keli, ihan mahtavaa ja hienoa ja kaikkee. Vallila siis kutsui jälleen puoleensa ja vääntäydyin taas 72 dösään (tulee sopivasti 11 korvilla mestoille) katsastamaan uudehkoa Melt “New York Eatery” -raflaa. Kävellessäni ravintolaa kohti, tuli mieleen että pitäisi kyllä joskus mennä seikkailemaan Puu-Vallilan kaduille ja kujille. Viimeisestä häröilykerrasta on jo niin paljon aikaa, etten edes kunnolla muista.

A New York state of mind might be achievable here, while munching on a pastrami sandwich and looking at the art hanging on the walls. There are a few classic sandwiches, soup and salad for lunch in this NYC style cafe.

Other cool cafes in Helsinki are Deli Café Maya, Cafe Panik and Cargo.

Eli Nyrok Cityn antimia olisi tarjolla. Tämä käytännössä tarkoittaa delimäisiä leipiä (11,95e – 13,95e), snadimpia leipiä (5,95e – 8,95e), soppaa (9,95e – 11,95e) ja salaattia (10,95e). Pienen pohdinnan jälkeen päädyin Cuban-sämppäriin (12,95e), vaikka Pastramikin (13,95e) kiinnosti.

Tilaus tehdään jännästi lapulla, joka on tarkoitus kiikuttaa tiskille, jossa sitten suoritetaan maksu. Tiskiltä löytyy vesipiste sekä vitriinistä kaikenlaista kahvilameininkiä. Otin kylkeen vielä Americanon kylkeen, kun ajattelin että pitää sitä kahviakin maistaa, eikä ollut vielä tullut päiväkiintiö ihan täyteen.

Kahvi oli jees, tätä tuli sitten hörpittyä, kun odottelin ruokaa. Kyllä tätä aina mieluummin vetää kuin sitä automaattikamaa, vaikka en varsinainen aficionado olekaan. Koskaan en silti ole saanut niin hyvää kahvia kuin ekalla reissulla Roomaan (vuonna 2000), kun aamaisella oli niin silkkisen smoothia pannukahvia että korvat vaan tärisi. Toki nuoruus ja kokemattomuus sekä Rooman maagisuus varmaan vaikuttivat asiaan.

Leipää sai tosiaan hetken venailla, siinä tuli sitten vahdittua kun läheiseen pöytään kannettiin tyhjäksi koverrettuihin leipiin kaadettua kurpitsasoppaa (oli muuten tosi hyvännäköinen setti). Leipä saapui ja listassa lisukkeena mainittu kurkkusalaatti oli vaihtunut maustekurkkuihin, mutta noin muuten annos oli iso ja makoisan näköinen setti.

Leipä oli maittavaa, juuri sopivan rapsakka pinta ja silti pehmeän sitkoinen sisus. Juusto oli sulanut erinomaisen venyväksi ja pieni sinappi sekä maustekurkku leivän välissä toi hyvää lisäsäväystä.

Toki se, että oli sitä maustekurkkua jo siellä leivän välissä teki sen lisämaustekurkun hieman redundantiksi, mutta vetelin minä nekin. Ja tursottelin pöydältä vaihdellen lisäsinappia sekä srirachaa leivälle, molemmat sopivat tähän hienosti.

Lihat olivat hyviä, erityisesti se paahdettu possu oli saanut vähän jotain yrttisyyttä tms mausteisuutta messiin. Tämä oli oikein hyvä ja täyttävä leipä. Mutta oliko tämä sen 13 egen arvoinen lounas? Ei varsinaisesti. Vaikka toki mestassa oli oikein hyvä ja mielenkiintoinen pössis.

Sisustus on hipsterimäisen tyylikäs, on valkoista kaakelia, vanhanaikaista “kerroskäytävä-taulua” jossa menu yms ja hienot lamput jne. Musiikkia olisin kaivannut, mutta toisaalta ympäröivä puheensorina toimi sekin taustaäänenä.

Seinillä oli kiinnostavan oloisia taidepiissejä ja muutenkin fiilis oli jotenkin silleen kivan kansainvälinen ja moderni. Täällä oli kiva istuskella ja varmasti sopii hienosti kavereiden kanssa kahvitteluun.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli soppaa, salaattia ja vegaanista patonkia. Lasten kanssa voisi hyvinkin käydä tapaamassa jonkun frendin kanssa, muutama äiti olikin mestoilla näissä merkeissä. Syöttötuoleja löytyy jne.

URL www.melteatery.fi
Puhelin n/a
Osoite Suvannontie 18, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.