Bangkok 9

Wazaah! Aamun hikisessio juoksumatolla sujui jo melkein rutiinilla, poislukien Spotifyn soittolistojen kanssa säätämistä. Vasta metromatkalla sain kaivettua sellaisia vaihtoehtoja mitä halusinkin, suurin osa Workout-genren tarjonnasta on jotain R’n’B löysäilyä. Hardbagia tai muuta pauketta sen pitää olla, kun sykekkin hakkaa lähellä kahtasataa. Eilen tuli nakutettua yli 20k askeltakin, loppuillasta alkoikin olla jo melko väsy. Tänään olikin R. tulossa lounaalle, joten nappasin seuraavan siltä listalta ja suuntasimme kellon alta Citycenterin lämpimään syleilyyn.

Paluumatkalla käytiin hetki Stokkan osastoilla pyörimässä ja rouvalle löytyi juttuja, mutta niin minullekin, siellä oli neljänkymmenen pinnan alennuksella Makian takkeja (ja muutakin, mutta ne ei olleet kiinnostuksen aiheita). Olen sitä “raglan parka” takkia halunnut pidempään, mutta siitä oli vain S koko. Vieressä oli harmaa villakangaspäällysteinen versio sopivalla koolla, joten nappasin sen, vaikka ei pidäkään vettä ihan yhtä hyvin. Onpahan nyt lämmin takki taas pariksi talveksi eteenpäin, täytyy vaan välttää avantouintia se päällä.

Thai street food with that very special hotness you get from the bird’s eye chilies. The food was tasty and the lunch contained an appetizer salad bar with a vegetable soup.

Other Thai restaurants in Helsinki are Thai Thai, Kaow Thip and Korphai.

Bangkok 9 on vii(ii-ii)meinen Citycenterin uusista rafloista, joten nyt on sitten kaikki taas tässäkin korttelissa käyty. Tai no, on siellä Asematunnelissa se Doggies, mutta se on lähiaikoina vaikuttanut jotenkin tyhjältä/ei toiminnassa olevalta. Eniveis, thaikku-katuruokaa ja sopi myös R:lle, varsinkin kun pääsi lähes kokonaan sisätiloja pitkin korkkareissa.

Tänään päivittäin vaihtuvalla lounaslistalla (jota ei jotenkin löydy mistään kanavasta) oli tarjolla: Khao soi kai bangko eli kookos-curry-munanuudelikeitto kanalla (10,30e), phad thai gai eli paistetut nuudelit kanalla ja tofulla (10,30e) sekä pad krapow moo saap eli possua basilika-osterikastikkeessa ja paistettu kananmuna (10,30e), pla salmon dod sod kiew wan eli lohta ja munakoisoa vihreällä kookos-currylla (13,90e).

Näiden lisäksi oli alkuun salaattia (wakame-kurkkusötkötys, salaattisekoitus, maissia, oliiveita, kuivattuja tomaatteja, ananasta, vesimelonia ja kastikkeita) ja kasvis-nuudelisoppaa, jotka sai myös erikseen (8,50e) lounaaksi. R. otti lohen ja minä nappasin hyvin nopean skannauksen jälkeen possun, kun näin silmäkulmasta osterikastike-basilika-yhdistelmän. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, aseet ja vedet on pöydissä, mutta chilikastikkeet yms on salaattibaarissa.

Alkuun vedetty salaatti oli ook, paras tässä oli se wakamehässäkkä, mutta näkyi kyllä, ettei ollut ihan aikaisin liikkeellä kun kulhot oli jo revitty puolityhjiksi. Soppa oli hyvää, syvä maku ja reilusti nuudeleita sun muita sattumia. Tähän tuli vielä kipattua paria eri chilisysteemiä, jotka (tietysti) sopivat erinomaisesti, tehden kokemuksesta kivan tulisen. Mutta en minä silti ehkä pelkkää salaattia+soppaa tulisi tänne syömään.

Eikä onneksi tarvinnutkaan, kun kohtuullisessa ajassa (ottaen huomioon ravintolan täyttöasteen) saapuneet annokset olivat edessämme. Ja hyviä oli molemmat, oikein maukkaita. Oma possu oli sopivan kypsyistä ja maittavaa, mutta olisin kaivannut enemmän sitä basilikaa mukaan ja vaikka chilistä diggailenkin, niin jotenkin tässä oli mielestäni vähän yksiulotteisen tulinen makuprofiili.

Ehkä vähän lisää happoa tai makeutta tai jotain. Mutta hyvällä ruokahalulla söin ihan kaiken ja tykkäsin siitä ronskisti paistetusta kaniksesta, toi vähän sellaista katu-uskottavuutta lautaselle. Riisikin oli hyvin keitetty. Vähän keskitasoa parempaa thaikkumeininkiä.

Pöydän toisella puolella curryssa uiskenteleva kala oli sekin hyvää, rapsakkaa pintaa löytyi ja curry oli rohkeasti maustettua. Munakoisoa olisi ehkä kaivannut enemmän, mutta voi olla että tunne johtuu vain siitä, ettei siitä riittänyt minulle kuin yksi lusikallinen. Kyllä tänne ihan mielellään menee tainnuttamaan pahinta thaikkunälkää, hyvä että on yksi vaihtoehto lisää ihan ytimessä.

Sisustus on onnistuttu duunaamaan jotenkin kivan sirkusmaiseksi joiltain yksityiskohdilta. Olisiko ne valomainokset tai se tuk tukin keula mikä sai tämän mielleyhtymän aikaiseksi. Mutta hälyisä oli, kun on niin suosittu ja täynnä asiakaspaikkoja. Ei kannata tulla intiimille ruokailuhetkelle, mutta toisaalta mihin ostoskeskuksessa olevaan ravintolaan voi?

Ehkä Jordiin? Bar Cóniin kanssa, mutta sieltä ei saa lounasta enää. Ja Kampin Kortteliin on tullut joku uusi Pobre, miksi kukaan ei ole kertonut? Wut si tis? Hitsi, nyt pitää miettiä että kehtaako tonne mennä yksin vai pitääkö säästää R:n lounasta varten. On tää rankkaa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli joku erikseern pyydettävä vegeversio phad thaista. Lasten kanssa ei tekisi mieli ahtautua tänne, vähän liian kova trafiikki ja melu.

Ps. Tsori taas kuvien laatu, mutta se oli siihen aikaan millon oltiin liikenteessä ihan tapissa ja jengi kokoajan photobombas mun otoksia. Ja pyhä pyrkimys on kuitenkin ottaa kuvat ilman ihmisiä, kun ruoastahan tässä kirjoitetaan, muun muassa. Enkä mä kehtaa pistää jengin naamoja tänne, tiedä vaikka joku pahastuis.

URL www.bangkok9restaurant.com
Puhelin 050-4633833
Osoite Kaivokatu 8, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.