Daddy Greens

 

Yabba Dabba Doo, I choose you! Vai miten se meni? No joka tapauksessa, tänään tuli hullu pizzanälkä, johtuen mahdollisesti viikonloppuna koetusta karkkivajareista (irtsareista on oikeasti vaikea irtautua). Tai sitten siitä, että luin Viisi Tähteä artikkelin Bacco:sta ja innostuin, kunnes huomasin (onneksi tajusin tsekata) saitilta niiden olevan maanantaisin kiinni.

Pizzaa piti siis saada ja tuli samantien mieleen Daddy Greens, jota olen stalkannut siitä asti kun ensimmäisen artikkelin (joskus ennen Capperi-käyntiä) luin aiheesta. Tänään on muutenkin jännä päivä, kun pitää mennä Ruoholahden kautta kotiin, mutta ei oikein tiedä milloin. Odotan soittoa, että milloin pääsee singahtamaan matkaan tarjoamaan kyytiä. Mutta sen aika on myöhemmin, nyt oli tarve saada murua rinnan alle.

Excellent pizza in an urban hipster environment, the dough, the sauce and the cheese were delicious.

Helsinki has quite a few places that serve interesting pizzas, such as Skiffer, Enso and Capperi.

Pizzaa siis, mutta näköjään myös soppaa tai salaattia, tosin kuka tänne tulisi syömään muuta kuin känttyjä? Tänään oli tarjolla: Kikherne-soppa (7,50e), mozzarella-terini(?)-salaatti (12,50e), kinkku-sieni pizza (12,50e), marinara (9e), margharita (10e) sekä neopolitana eli anjovis-punasipuli-kapris-oliivi-pizza (12,50e). Kaikkiin safkoihin kuuluu kahvi/tee. Itse otin hetken vatuloinnin jälkeen neapolitanan, kun kaprikset ja punasipuli kutsuivat minua. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille.

Hetken leikittelin kuitilla, jonka kirjasin luuriin (kaikkea pitää mittaa) ja sitten rypistin pöydälle. Tästä tuli välitön takauma Punkaharjun kauniisiin maisemiin, joissa vietin yhden upean kesän taideleirillä. Siellä oli yhtenä päivänä vapaa-aiheinen piirtelyharjoitus ja kun en saanut aiheesta kiinni millään, niin aloin hahmotella lyijärillä kanvaasilleni yhtä paperitolloa. Näitä kun oli päässyt syntymään pienehkö ryhmä eteeni istuskellessani aurinkoisen hiekkakentän laidalla.

Samaisella leirillä tuli soudettua järven toiselle laidalle hakemaan rautatien vierestä joku ruostunut metalliosa, opettajat olivat hyvin epätyytyväisiä meihin palatessamme maihin. Sieltä tullessa tuli kirjoitettua jonnin aikaa kirjeitäkin, nykyään tuo on jo vähän harvinaisempaa hommaa. But I digress.

Safka tuli kohtuullisessa ajassa, jotain pientä säätöä oli keittiössä, mutta sitten edessäni oli oikein kaunis känkky. Pizza oli erittäin taitavasti väännetty, taikinassa oli loistava sitko ja reunat olivat saaneet kivasti väriä, mutta ei palaneeksi asti, tässä oli sopivasti kitkeryyttä muodostaakseen sujuvan dialogin snadisti makean tomaattikastikkeen kanssa.

Toinen mikä heti maistui edukseen oli se upea juusto, tässä oli todella upean täyteläinen maku ja muoto. Muutkin moduulit pizzassa olivat itsessään laadukkaita, mutta täytyy sanoa, että kapris+oliivi+anjovis == suolainen. Osa suupaloista jopa vähän överisti, mutta itsepä tilasin, kyllä mä tämän arvasin jo listan perusteella.

Siitä huolimatta pizza oli erittäin hyvä kokemus, eikä edes liian raskas, edes näin jälkikäteen ajateltuna. Ainoa mikä tässä jäi omalta osalta taas mietityttämään oli se pohja, jossa itse diggailen hieman rapsakammasta menosta, mutta ymmärrän kyllä ettei sen kuulu aina sellaista olla (selvyys++).

Täällä pizzan kuitenkin pystyi syömään slaisseina, kaikista päällysteistä huolimatta ja se pelkkä taikina niissä pulleissa – mutta sopivasti paahtuneissa – reunoissa oli jo kokemisen arvoinen. Hyvä lounas, kannattaa käydä vaikka vähän pidemmältäkin.

Sisustus on kivan raffi, tykkäsin siitä graffitti-tematiikasta ja jännille alustoille duunatuista piisseistä. Taustalla soinut ääniraitakin oli ihan hyvä, sen verran kun sitä luukutettiin. Kattoon oli saatu jännä lamppuhämis. Kasvissyöjälle oli joko pizza tomaattikastikkeella joko ilman juustoa tai mozzarellan kanssa, kannattaa ihan ehdottomasti testata.

Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, syöttötuolikin löytyy ja pizza maistuu, mutta ehkä se oli se talvinen keli tai maanantai, mutta jotenkin tämä tuntui enemmän aikuiseen makuun duunatulta tilalta. Mukaankin toki saa, jos pitää pesuetta ruokkia.

Ps. Aromi-lehdessä oli kiintoisa artikkeli Michelin-tähdistä yms aiheista, josta bongasin myös ettei Olo tarjoa enää lounasta. Nyyh. Pitäkäämme hetken hiljaisuus. *scuffle* Mistä tulikin mieleen, että Ora ja Palace pitää hoitaa tässä kevään aikana.

URL www.daddygreens.fi
Puhelin 050-4687122
Osoite Humalistonkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.