Helsingin parhaat lounaat 2016 – Buffetit

Mikä tekee lounaan? Herkullinen ruoka ja se, että sitä on tarpeeksi! Buffet on lounastarjonnan kuningasmuoto ja tässä omaan makuun sopivimmat buffat Stadista.

Vanhempi versio löytyy täältä. Tosin, kuka nykyään vanhempia kuuntelee? Amirite?

1. Orchid (Itis)
Aika kultaa muistot, mutta missään muualla en ole saanut näin tiukkaa settiä thaikku- ja japanilais-buffaa kuin täällä. Tempuratkin olivat loistavia, vaikka buffassa näin ei ole koskaan. Kannattaa käydä kauempaakin.

2. Caverna
Suklaaputous on kuulemma jo kadonnutta kansanperinnettä, mutta siltikin kyseinen buffa edustaa jotain käsittämätöntä runsaudensarvea ja nykymaailman dekadenttia kuosia. Tämä on pakollinen kokemus, jos buffeteista tykkää.

3. African Pots
Kolmas sija oli kovan sisäisen taistelun tulos ja melkein teki mieli jakaa “palkinto” Borneon ja African Potsin välillä. Mutta jos eksoottista ruokaa kaipaat, niin käypä täällä ja maistele upeita makuja.

4. Borneo
Yksi kovimmista kaakkois-aasialaisista buffista koko pääkaupunkiseudulla. Jos Orchidin Itiksen piste on jo käyty, niin seuraavaksi tänne.

5. Sandro
Kestosuosikki ja Eiran Sandrossa on vedetty myös vaimon kanssa sunnuntaibrunssi. Oli juurikin niin hyvä setti, kuin olisi voinut toivoa. Mutta mene perjantaina, jolloin on Marrakesh Maddness, se palkitsee.

6. Brasileira
Brassi-apetta toimistoruokalaympäristössä. Tämä kierrepallo osuu kovaa, mutta maaliin. Ja se chilikastike! Voisin laulaa siitä lauluja, mutta kuka niitä kaipaa haluaa kuulla?

7. Pompier
Pompier Espa on rempassa, mutta se aito ja alkuperäinen vetää edelleen yhtä Stadin kovimmista lounasbuffista. Lisäbonuksena saatat törmätä Marco “nami nami” Bjurströmiin, joka huolehtii satunnaisesti salissa ruokailijoista.

8. Fuku
Nyt on käyty Fukun eri paikoissa yksisteen ja perheen kera niin monta kertaa, että olen ihan varma näiden olevan eräitä parhaimmista sushibuffista (+lämpimät safkat+salaatit+soppa) näillä leveyspiireillä. Ja se, että Lepuskin versio vetää jatkuvasti yhtä hyvin kuin ytimen rafla on mielestäni osoituis ravintoloitsijoiden kunnianhimosta.

9. Raiku
Jos suomalaista kotiruokaa halajat buffamuodossa, niin et voi kovin väärään mennä kun tänne astut sisään. Teeskentelemätöntä meininkiä hyvillä mauilla ja mainio salaattipöytä sekä soppa.

10. Bumi Cafe
Eihän tämä buffa ole perinteisessä mielessä, mutta lounaskokemus oli niin onnelliseksi tekevä, että oli pakko ottaa listalle. Ja saahan tässä mättää ramen-kulhoon just niin paljon kuin tuntuu. Valikoima on runsas ja lopputulos on herkullinen, jos itämaista soppaa kaipaat, niin tämä on erinomainen kohde.

Kunniamaininta menee Istanbul Grillin kepsubuffalle, joka täyttää sen erityisen kolon lounastarjonnassa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.