Borneo

image

Lauttasaari kutsui, kun lähdettiin helatorstain jälkeisenä perjantaina (hyvin ansaittu vapaa) perheen kanssa Linnanmäelle (jei!). Snadi koukkuhan tässä tietty tuli matkaan, mutta toisaalta täällä on pitänyt käydä jo tosin kauan, sen verran kovaa hehkutusta löytyy tästä malesialaisesta ravintolasta.

Get your fire on at this malesian lunch buffet with fresh and fiery tastes and a keen eye for cleanliness. You also get a good helping of Lauttasaari‘s interesting environment.

For other great oriental buffets, go to Mei Lin, Tuk Tuk or Ho’s Food.

image

Pienen etsiskelyn jälkeen mesta löytyikin puoliteolliselta alueelta, erään toimistorakennuksen kyljestä. Ei tämä päältä mikään kaunis ole, mutta oli sitä sisääntuloa(kin) jaksettu vähän koristella.

image

Paikka tarjoaa siis “premium-buffettia” (12,90e) ja sisääntullessakin hehkutettiin ettei MSG:tä tai purkkijuttuja käytetä. Lapset maksoivat iän mukaan (1e / vuosi) ja maksu hoidettiin tullessa oven viereiselle kassalle. Paikka ei sinänsä ylläpidä lounaslistaa, joten mennään hieman (hataran) muistin varasssa. Tarjolla oli kuitenkin jokseenkin seuraavanlaisia asioita: Raastesalaati satay-kastikkeella ja chilillä, salaattibaari (oliiveja ja aurinkokuivasttuja tomaatteja, maissia, kurkkua, paistettua kanaa, fetaa, melonia, katkarapukeksejä, makeaa chilikastiketta ja anjovis sambal oelek -kastiketta), kookosriisiä, kurkumariisiä, kana-, possu-, kananmuna- ja naudanlihakastikkeita sekä paistettuja vihanneksia.

image

Juomaksi oli sitruuna- ja appelsiinivettä sekä ihan tavallista vettä. Iso kiitos hyvin ja selkeästi laputetusta buffetista, saisivat muutkin ravintolat laittaa näin hyvin annokset esille. Loppuun oli kookospannacottaa(!) sekä keksejä kahvin/teen kanssa nautittavaksi.

image

Alkuun heitetty raastesalaatti sisälsi rapeita kaaleja, punasipuleita yms juttuja ja se satay-kastike oli aivan tajuttoman herkullista sekä kunnon chilipotkulla varustettu. Yleensä en tuosta pähkinäkastikkeesta välitä, mutta nyt oli niin hyvin tehty versio, että oli todella hyvää. Ja se katkarapukeksi oli myös hyvä, lapset tykkäsivät niistä kovasti.

image

Riisi oli mielenkiintoisesti maustettua, joka oli siinä mielessä hyvä, että se pysyi mehevänä ja hyvänä lautasella koko ruokailun ajan. Ne kastikkeet olivat kaikki erinomaisia, poislukien se kananmunakastike, joka oli hieman liian erikoista omaan makuun. Kanakastike oli siinä määrin hyvää, että sitä tuli haettua useita kertoja lisää, mutta kanat jätettiin laariin. Kaikki kastikkeet olivat todella taitavasti tehtyjä ja tässä huomasi niiden aineiden tuoreuden ja laadukkuuden. Jokainen komponentti maistui ja jokainen kastike omasi ihan oman, hyvän makuprofiilinsa.

image

Loppuun vedetty kahvi oli ok, kookospannacotta oikein mainio. Lapset veteli keksejä onnessaan. Tämä meni heittämällä itämaisten buffettien kärkijoukkoon ja ainoastaan Orchid Itiksen laaja ja erinomainen buffa on ihan karvan verran voitolla kaikkien keittojen ja tempuroidensa avulla. Makunsa puolesta mikä tahansa tämän buffan ruoista olisi ollut lautasannoksenakin jo ihan loistava. Menkää tänne, tämä on ihan hämmentävän hyvä.

image

Sisustus on yllättävän hyvin onnistunut haasteellisesta toimistoympäristöstä huolimatta. Takaosaan on saatu hauska rantaterassi tunnelma ja koko ravintola oli erittäin siisti. Erityismaininta täytyy antaa siitä, että ensinäkin buffaa ylläpidettiin jatkuvasti, koko ajan joku oli hinkkaamassa jotain kohtaa parempaan kuntoon. Ja toiseksi ne vessat olivat niin puhtaat ja hyvät, että olisi voinut kuvitella olevansa hienommassakin ravintolassa liikenteessä. Oli kynttilä ja dödöä yms härpäkettä sekä hassu tonttu (josta lapset pitivät).

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä sekä tehokasta. Täällä oli todella aktiivinen ja hyvä henkilökunta, iso kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli hieman hintsusti juttuja, salaattia, sitä kananmunasysteemiä ja niitä paistettuja kasviksia. Mutta oli tämä niin hyvää, että kannattaa silti kokeilla ainakin kerran vaikka vegeilisikin.

image

Ps. Lintsillä oli kivaa.

image

URL www.ravintolaborneo.fi
Puhelin 045-3401722
Osoite Itälahdenkatu 20, Helsinki

6 thoughts on “Borneo”

 1. Jep, tämä on mainio paikka. Satay ja rendang tuolla on aivan mahtavaa. Täytyykin ottaa pyörä alle ja käydä lounaalla joku päivä.

  1. Toi oli tosiaan positiivinen yllätys ja isosti. Siinä Persiljassa tekisi mieli käydä, kun siinä joskus 15 vuotta sitten oli joku tosi kiva välimerellinen rafla ja olis kiva käydä fiilistelemässä.

 2. Eilen pyörä alle ja tänne. Ei ollut ehkä niin kova kuin viime kesänä pari kertaa käydessäni, mutta paljon edellä perus-thaimaalaisten buffetteja, joissa on neljä erilaista currya ja jotka ovat kaikki yhtä tylsiä. Lisäksi hyvää raikasta salaattia ja jälkiruokaa niin kannattaa maksaa yli lounarin.

  1. Kas, mielenkiintoista kuulla, että on tultu alaspäin, tosin näinhän se usein käy kun aika rientää ja kustannukset kasvaa. Mutta tosi hyvä toi tosiaan on verrattuna normisettiin.

   Eilinen The Red Koi Thai, vaikkakin ihan hyvä edelleen, oli erityisen valitettava esimerkki tällaisesta luisumisesta. Mutta muitakin on, kuten esim. The Cock, jossa se tason pudotus kesti muutaman kuukauden. Jotenkin tämä “käy kerran ja muistele menneitä” tuntuu siinä mielessä ihan hyvältä vaihtoehdolta.

 3. Niitä katkarapukeksejä saa kaikista Kiina marketeista. Helppoa öljyssä paistella niitä, ovat kypsiä, kun ponnahtavat pintaan. Ja maistuvat tosi hyviltä lämpiminä.

  1. Kiitos tiedosta! Pitääkin jaksaa joskus mennä Hakiksen Vii Voaniin ja napata noita sekä sitä kiinalaista mustaa etikkaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.